Android 10 voor Android TV officieel: dongle voor ontwikkelaars klaar

Android 10 voor Android TV officieel: dongle voor ontwikkelaars klaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 10 voor Android TV

Android TV-toestellen lopen meestal wat achter op telefoons wat versie-updates betreft, en dat is omdat Google de nieuwe versie van het besturingssysteem voor televisies pas enkele maanden na de Android-release lanceert. Iets langer dan drie maanden na de Android 10-lancering, zoals verwacht, heeft Google nu een versie voor Android TV aangekondigd.

De update komt in de eerste plaats met verbeteringen op het vlak van prestaties en beveiliging, die rechtstreeks uit Android 10 zijn geplukt. Android TV gaat niet alleen sneller werken, maar de software krijgt ook encryptie van gebruikersgegevens zoals op telefoons. Daarnaast zullen televisies ook in de toekomst vlotter van updates worden voorzien, want Android TV werkt nu met Project Treble.

ADT-3 kit

AD3-ontwikkelaarskit

Samen met de nieuwe update komt ook de ADT-3-kit voor ontwikkelaars. Dat is een dongle met bijhorende afstandsbediening die werkt op de nieuwe versie van het besturingssysteem. Het apparaat heeft een quad-core-processor met Cortex-A53-kernen, 2 GB aan werkgeheugen en een HDMI-poort die 4K ondersteunt met HDR aan 60 frames per seconde. App-ontwikkelaars kunnen met het de ADT-3-kit aan de slag om hun apps aan te passen aan de nieuwe Android TV-versie.

Nu de nieuwe versie van het besturingssysteem is aangekondigd, zal het vermoedelijk nog enkele maanden duren alvorens fabrikanten de update uitrollen voor hun televisies. Eén van de eerste apparaten die met Android 10 zal werken, worden vermoedelijk de nieuwe Shield TV's van NVIDIA. Heb jij een Android TV thuis? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

NVIDIA Shield TV + NVIDIA Shield TV Pro

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk