Amazon lanceert Echo Show: slimme speaker met touchscreen

Amazon lanceert Echo Show: slimme speaker met touchscreen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Amazon heeft zojuist het vijfde slimme apparaat in zijn Echo-serie aangekondigd: Amazon Echo Show. Deze slimme speaker beschikt naast Alexa, de digitale assistent, ook over een touchscreen en kan ook videogesprekken voeren.

Amazon Echo Show

De Amazon Echo Show is een feit. Het slimme apparaat van Amazon is zojuist op de website van de Amerikaanse retailer verschenen en kan hetzelfde als de Echo en Echo Dot en meer.

Afbeelding van Amazon Echo Show

Het cilindervormige ontwerp van de Echo en Echo Dot zijn met de Echo Show verleden tijd. Deze nieuwste aanwinst heeft een rechthoekig intercom-achtig uiterlijk met een 7 inch-scherm. Wat betreft het design: tja. Boven het scherm is een 5 megapixelcamera aanwezig, onder het scherm zijn twee Dolby-speakers te vinden. Uiteraard is de Show ook voorzien van de digitale assistent Alexa die, net als Google Assistant, allerlei vragen kan beantwoorden en opdrachten kan uitvoeren.

Videogesprekken en songteksten

Amazon geeft aan: "Now Alexa can show you things." Dit slaat uiteraard op het touchscreen waarop je het laatste nieuws, YouTube-video's en de beelden van een babyfoon of beveiligingscamera kunt bekijken maar ook foto's, het weer, songteksten via Amazon Music en een je boodschappenlijst kunt inzien. Daarnaast beschikt dit slimme apparaat ook over een bel-functie. Wanneer je moeder je dan belt, kun je haar via het scherm spreken. Hiervoor is of de Alexa-app of een Echo een vereiste.

Net als de andere Echo-apparaten kan de Echo Show smart home-apparaten bedienen, zoals Philips Hue-lampen maar ook hardware van WeMo, Samsung SmartThings, Nest, ecobee en afstandsbedieningen van Logitech.

De Echo Show beschikt verder over acht ingebouwde microfoons en noise cancellation zodat het je opdrachten kan verstaan, ook als er muziek wordt afgespeeld.

Amazon Echo - van speaker tot camera

Amazon lanceerde in 2014 de Echo. Deze slimme speaker huisvest Alexa, een digitale assistent die vragen voor je kan beantwoorden en opdrachten voor je uitvoert. In maart van 2016 kwam Amazon met de Echo Dot. Dit apparaatje in de vorm van een hockey-puck is een kleinere en goedkopere variant van de Echo. Eind 2016 kwam Amazon al met een tweede generatie Dot op de markt. Deze is goedkoper, heeft verbeterde spraakherkenning. Onze review over de tweede generatie Echo Dot kun je hier lezen.

Vorige maand werd voor het eerst een camera aan de Echo-serie toegevoegd, de Echo Look. Deze slimme camera is ook voorzien van Alexa en een stapel modespecialisten die je elke ochtend helpen bij het kiezen van de juiste outfit. Hoe? Je vraagt de camera om foto's of een video te maken van de outfit die je aan hebt en via algoritmes analyseert Amazon vervolgens of jouw outfit door de beugel kan. Hierbij wordt gekeken naar adviezen van modespecialisten en huidige trends.

Amazon Echo Show kopen

De Amazon Echo Show (zwart en wit) kost 229,99 dollar (ongeveer 205 euro) en wordt naar verwachting vanaf 28 juni geleverd. 

Alle Amazon Echo-apparaten worden officieel alleen in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Duitsland geleverd. Wellicht dat er webshops komen die de Show via het grijze kanaal gaan leveren. Daarnaast is een doorstuurdienst ook een optie, die dan de Echo vanuit het Verenigd Koninkrijk of Duitsland naar Nederland of België verstuurd. Bedenk wel dat deze twee mogelijkheden extra kosten met zich mee brengen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk