Amazon lanceert nieuwe Echo Show-smart displays en Echo-speakers

Amazon lanceert nieuwe Echo Show-smart displays en Echo-speakers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Amazon Echo Show 5 en Show 8

Amazon heeft gisteren in de Amerikaanse stad Seattle een heel leger aan slimme Echo-producten uitgerold die je kan bedienen via zijn spraakassistent Alexa. De meest opvallende zijn de Echo Show 5 en Echo Show 8, want die smart displays vormen een regelrecht antwoord op de Nest Hub van Google. De namen staan niet voor 'vijfde of achtste versie', maar wel voor het compactere 5,5 inch en 8 inch scherm, vergeleken met de Echo Show van Amazon die een 10,1 inch paneel heeft. De echo Show 8 heeft als enige van de nieuwe smart displays een HD-scherm. Net als met Nest Hub bedien je met Echo Show 5 en Show 8 je smarthome en stel je vragen aan Alexa.

Op het scherm krijg je net, als bij Nest Hub, recepten te zien, of je kan door je afspeellijsten bladeren. De helderheid van het scherm verandert ook bij dit smart display afhankelijk van het omgevingslicht, maar anders dan bij het slimme scherm van Google, kan je wel videobellen met de Echo Show 5 en Show 8, dankzij de geïntegreerde camera.

Beelden van de Echo-producten

De Echo Show 5 kost 89,99 euro, en voor Echo Show 8 betaal je 129,99 euro. De apparaten zijn via Amazon te koop in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Houd er wel rekening mee dat Alexa de Nederlandse taal nog niet spreekt.

Echo Studio en Echo Dot

Wat slimme luidsprekers betreft, zien we opvallende verbeteringen bij de derde generatie Echo Dot, dat is Amazons kleinste luidspreker, en een concurrent voor de Google Home Mini. De nieuwe Dot toont een klok, waardoor hij meer lijkt op een wekkerradio. Op het LCD-scherm kan hij de tijd weergeven, maar ook timers of de weersverwachting. Het apparaat heeft ook een 'snoozefunctie' waarmee je hem kan aanraken om jezelf nog negen minuten meer slaap te gunnen. De nieuwe Echo Dot kost 69,99 euro en is nu verkrijgbaar bij de Amazon-winkels in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Beelden van de Echo-producten

Daarnaast is er de Echo Studio. Dat is een slimme speaker met grote bass-driver en geluid in 360 graden. Het apparaat biedt ondersteuning voor Dolby Atmos. Daarnaast houdt de Studio rekening met de akoestiek van de ruimte, om zo je kamer met geluid te vullen. De Echo Studio moet de concurrentie aangaan met de HomePod van Apple en Google Home Max. Het apparaat is enkel in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar, en kost omgerekend 214 euro.

Beelden van de Echo-producten

Echo Flex

Als laatste stelt Amazon nog een kleinere slimme luidspreker voor: de Echo Flex. De Flex is bedoeld om Alexa naar elke ruimte te brengen op een eenvoudige en voordelige manier. Hij heeft twee usb-poorten zodat je onder meer je telefoon kan opladen en via zijn bewegingsdetector kan hij zijn ingebouwde nachtlampje activeren.

Via de usb-poort zal het volgens Amazon mogelijk zijn om op termijn ook andere accessoires te verbinden met het apparaat, waardoor er ook een modulair aspect aan de kleine luidspreker verbonden is. De Echo Flex kost 29,99 euro en is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Beelden van de Echo-producten

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk