3 manieren voor slimme kerstverlichting in je huis

3 manieren voor slimme kerstverlichting in je huis

Met kerst bouwen we onze woonkamer om in een gezellig winterthema. Een kerstboom met slingers en andere leuke versiering zijn niet weg te denken. Fans van smarthome kunnen zich ook helemaal laten gaan met slimme kerstverlichting. We geven je drie ideeën voor slimme lampjes.

1. Kerstverlichting van Twinkly

Laten we eerst beginnen met de lampjes in je boom. Twinkly is een van de bekendste merken die zich richt op slimme lampjessnoeren die je in de app kan bedienen. Voor elke individuele led van de Twinkly String kan je de kleur veranderen op je telefoon. Daarnaast zijn er vaste geanimeerde kleurenpatronen waaruit je kan kiezen.

Een andere leuke mogelijkheid van String zijn de afspeellijsten. Je kan hiermee de verschillende patronen elkaar laten afwisselen in een zelfgekozen volgorde. Je stelt makkelijk in hoe lang elk effect moet duren alvorens Twinkly overschakelt naar het volgende lichteffect. Twinky werkt ook met een optioneel usb-microfoonaccessoire. Die luistert naar muziek in je woonkamer om dan op de maat van de muziek lichteffecten te creëren.

Ten slotte biedt Twinkly String ook ondersteuning voor de Google Assistent, al zijn de complexe kleurencombinaties van de app wel iets te ingewikkeld voor Google. Je kan dus alleen om specifieke kleuren vragen, de helderheid aanpassen, of gewoon om je lampjes aan of uit te zetten.

Twinkly kopen

Twinkly Sting is verkrijgbaar in drie varianten. Eentje met RGB-kleuren en verschillende tinten van wit licht, een met enkel RGB en een met enkel tinten van wit.

2. Slimme stekkers

Toch kan je er niet omheen dat Twinkly niet bepaald de goedkoopste kerstverlichting maakt. En als je nog maar net een snoer hebt gekocht, is de kans groot dat je het nog enkele jaren wil gebruiken. Er zijn heel wat andere manieren om naar slimme kerstverlichting te kijken, want een slimme stekker kan ook een grote meerwaarde betekenen.

Je stopt zo'n slimme stekker in een stopcontact en vervolgens sluit je je lichtsnoer aan. Je kan dan vanop afstand met je telefoon je lampjes bedienen. Verder stel je tijdsprogramma's in waarmee de kerstverlichting automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Hieronder zijn enkele voorbeelden van slimme stekkers die met de Google Assistent werken.

Slimme stekkers kopen
3 manieren voor slimme kerstverlichting in je huis

3. Andere slimme verlichting

Natuurlijk hoeft sfeer met kerst niet enkel te komen van de lichtjes in je boom. Met een stel gekleurde slimme lampen haal je ook al snel een leuke sfeer in huis. Zeker wanneer je met kleurencombinaties gaat werken of geanimeerde lichtscènes.

Laatst konden we op Androidworld de Philips Hue Gradient Lightstrip testen. Die lichtstrip maakt kleurovergangen mogelijk in je huis voor nog meer sfeer in de woonkamer. Je kan ontdekken hoe de Hue Gradient Lightstrip werkt in onderstaande YouTube Short-video.

Philips Hue heeft er laatst nog een troef bijgekregen, want je kan je gekleurde lampen nu laten reageren op de muziek van Spotify. Anders dan bij Twinkly werkt dat zonder een extra microfoon in huis, maar je blijft dus wel beperkt tot het gebruik van de Spotify-app. Toch is het ideaal voor wanneer je een kerstafspeellijst afspeelt.

Slimme verlichting kopen

Natuurlijk zijn er tal van manieren om kerst op te vrolijken met slimme verlichting. Er is een enorm groot aanbod van gekleurde lampen van verschillen fabrikanten. We horen daarom graag hoe jij thuis de kerstsfeer ingaat met je slimme lampen. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Populairste artikelen over slimme verlichting

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smarthome? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties