Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Niet zo slim (meer)

Philips Hue Bridge V1 werkt binnenkort niet meer met internetfuncties

· 08 maart 2020

Philips Hue-lampen staan bekend om de relatief hoge prijzen, maar ook om alle functies van de (slimme) lampen. Veel lampen in de Hue-serie vereisten een Hue Bridge, waarmee je de lampen kan bedienen; de eerste Hue Bridge (V1) werkt vanaf 1 mei niet meer met allerhande internetfuncties.

Update 10/03 om 10:45 uur: Signify nam contact op met Androidworld voor een reactie. Je vindt ze integraal onderaan dit artikel.

Philips Hue Bridge

Tot aan 2019 was het niet mogelijk om Philips Hue-lampen aan te schaffen, zonder daar een Bridge aan toe te voegen. Signify, het bedrijf achter het oorspronkelijke Philips Lighting, werkt met de Hue-lampen via het ZigBee-concept. Zo’n signaal is niet met een telefoon op te vangen, waardoor je bij Philips een afzonderlijke Bridge moet aanschaffen. Middels de Hue Bridge wordt het ZigBee-signaal omgezet in een signaal voor je wifi-verbinding, waarna je de lampen overal ter wereld kan bedienen. Voor eigenaren van de oorspronkelijke Hue Bridge zal dat vanaf 1 mei 2020 net iets anders lopen.

Philips Hue Bridge V1

Philips Lighting (Signify) introduceerde zijn eerste Hue Bridge in 2012

Philips Lighting bracht de Hue Bridge V1 in 2012 op de markt en zal functionaliteiten van de Bridge V1 op 1 mei 2020 uitschakelen. Aan het einde van het eerste kwartaal, zal Philips stoppen met het aanbieden van beveiligings-, kwaliteits- en interoperabiliteit-updates. Omdat Philips de werking van zijn Bridge V1 in combinatie met de Hue Cloud niet kan garanderen, worden internetfuncties vanaf 1 mei uitgeschakeld. Vanaf dat moment is het enkel nog mogelijk om de Philips Hue-lampen die op de Bridge V1 zijn aangesloten, vanaf het lokale netwerk te bedienen. IFTTT en digitale assistenten zullen niet meer met de lampen werken.

Ondersteuning

Slimme apparatuur begint steeds belangrijker te worden in onze huizen, met daarmee het verlangen om onze apparatuur letterlijk overal te kunnen bedienen. Voor eigenaren van de originele Bridge, zit er niks anders op dan het verlies te accepteren – of de Bridge V2 aan te schaffen. Onbekend is hoe lang deze Bridge nog ondersteuning zal ontvangen. Daarmee is het lastig om te zeggen of gebruikers goed af zijn door een Bridge V2 aan te schaffen. Een Hue Bridge V2 is aan te schaffen voor 50 euro bij verschillende webwinkels. Geen zin om 50 euro uit te geven? Dan kan je de lampen bedienen via de Hue Bridge V1-app.

Philips Hue Bridge V1-app

Met de Philips Hue Bridge V1-app, blijven de Hue-lampen voortaan bedienbaar

Signify laat met deze stap het grootste nadeel van slimme apparatuur zien. Als een fabrikant geen zin heeft om apparaten te ondersteunen, dan kunnen ze plots een hoop functionaliteiten verliezen. Voor sommige slimme producten, zoals deurbellen en thermostaten, kan het er zelfs voor zorgen dat ze helemaal niet meer werken. Gelukkig zijn lampen nog altijd te bedienen met schakelaars – als je nog schakelaars in je muur hebt zitten. Wat vind jij van de stap die Philips Lighting (Signify) zet wat betreft de functies van de Hue Bridge V1? Heb jij een Hue Bridge V1 in huis? Laat het ons weten in de reacties onder het bericht.

Update: reactie Signify

"Philips Hue is een dynamisch ecosysteem waaraan permanent nieuwe ontwikkelingen en experiences worden toegevoegd zodat de beleving nog intenser, nog veiliger, nog beter en nog mooier wordt."

"Omdat we ervoor willen zorgen dat de Philips Hue gebruiker van de eerste generatie – en die dus nog gebruik maakt van de ronde Philips Hue bridge – optimaal van die nieuwe en geweldige Philips Hue-ontwikkelingen kan genieten en dus naadloos kan overschakelen naar de nieuwe bridge – de vierkante – hebben we hem/haar vorig jaar al in april in een 121 communicatie al verwittigd dat we de support voor die eerste generatie bridge gaan stoppen in de lente van 2020."

"Daarnaast gaf en geeft ons Customer Service Center bij elke oproep ook telkens aan dat een conversie naar de nieuwe bridge wenselijk is.Rond deze tijd gaan we die eindgebruiker opnieuw informeren vanuit Global, maar bijvoorbeeld ook via onze 'Benelux newsletter' die we snel gaan uitsturen. Bovendien staat ook op onze website al geruime aangegeven hoe het zit met de support van deze bridge. Je vindt de benodigde informatie hier en hier."

"Belangrijk: het gebruik van de Philips Hue Bridge V1 loopt in principe gewoon door, maar sommige features (zoals out-of-home & voice) vallen weg. De andere features blijven (van thuis uit) gewoon werken, al vallen de updates en de support dus weg."

"We zijn in de Benelux en via diverse kanalen al een hele poos geleden met een pro-actieve communicatie gestart én met een geweldige promo: bij aankoop van een Philips Hue-lamp krijgt men de nieuwe bridge er zomaar gratis bij. Op deze manier kan de consument op een snelle en ook goedkope manier de omschakeling maken. Deze actie loopt nog altijd en we stellen vast dat vele consumenten hiervan hebben gebruik gemaakt."

"De gebruiker van de Philips Hue Bridge V1 – we spreken over een getal van minder dan 5% van de Philips Hue-gebruikers – krijgt dit nieuws dus niet zomaar koud op de steen."

De nieuwste artikelen over Philips Hue

Philips Hue Play HDMI Sync Box review: slimme surround verlichting

Philips Hue brengt Smart Plug, Smart Button en nieuwe reeks trendy verlichting

Tip: zo kan je via Google Assistent en Philips Hue rustig wakker worden

Nieuwe generatie Philips Hue-lampen aangekondigd die werken met bluetooth

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (19)
Bezig met laden van reacties...