Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Een slimme assistent is heel erg 2019

9 bluetooth-speakers met Google Assistent

· 27 december 2018

Sinds de introductie van de Nederlandse Google Assistent gaat het hard. Steeds meer merken komen met een product waar deze slimme assistent in verwerkt zit. Dat zijn vooral bluetooth-speakers en we hebben er een aantal op een rijtje gezet.

1. Google Home 

De Google Home is de moeder der speakers en het allereerste product dat Google op de markt heeft gezet met Google Assistent. Deze speaker heeft het bekende design van de zoekgigant, neutrale en zachte kleuren met mooie materialen. De Google Home koop je voornamelijk om gebruik te maken van Google Assistent, want muziek luisteren via de speaker kan maar verwacht geen al te hoge kwaliteit. Sinds oktober is deze speaker officieel in Nederland verkrijgbaar voor €149.

> De Google Home koop je onder andere bij MediaMarkt, CoolBlue en Bol.com

Google Home

2. Google Home Mini

De Google Home Mini is het kleine zusje van de bovengenoemde Google Home. Deze mini is vooral geschikt om als extra Google Assistent te gebruiken in de kleinere ruimtes in je huis. De kwaliteit van de speaker is niet goed genoeg om fijn muziek te luisteren. Dat kun je overigens oplossen door er een bluetooth-speaker op aan de sluiten.

> De Google Home MIni koop je onder andere bij MediaMarkt, CoolBlue en Bol.com

Google Home mini zijaanzicht

3. JBL Link

JBL heeft een hele serie speakers uitgebracht  met speakers die voorzien zijn van Google Assistent. De JBL Link-serie gaat van klein naar groot. De JBL Link 10 en 20  zijn kleine, waterdichte en draagbare speakers voor respectievelijk €169 en €199. Zoek je een iets zwaarder apparaat met een groter formaat? Dan ga je voor de Link 300 van €299 of de Link 500 van €399.

> De JBL Link-speakers zijn onder andere te koop bij MediaMarkt, Coolblue en Bol.com

JBL Link

4. Harman Kardon Citation-serie

Harman Kardon heeft eenzelfde product-strategie als JBL en dat is niet zo gek want JBL is onderdeel van hetzelfde moederbedrijf en dat is weer eigendom van Samsung. De speaker van Harman Kardon zitten meer aan de 'bovenkant' van de markt en zijn dus duurder. Daarvoor krijg je in ieder geval heel veel design en geluidskwaliteit voor terug.  Net als bij de Google Home zijn de speakers omspannen met een mooie stof en worden er lichte kleuren gebruikt. Deze serie begint met de Citation One voor €199,  deze wordt gevolgd door de Citation 100 voor €299, Citation 300 voor €399 en de Citation 500 voor een prijs van €649. Het leuke aan de Citation-serie is dat je deze ook kunt uitbreiden met een soundbar en surround speakers.

> De Harman Kardon Citation-serie is onder andere de koop bij MediaMarktCoolblue  en Bol.com

Harman Kardon Citation

5. Onkyo G3

Deze speler is wellicht bij velen iets minder bekend maar ook Onkyo heeft ook een speaker met Google Assistent ingebouwd. Deze speaker is hoekiger dan de vorige modellen die we besproken hebben en heeft meer de vorm van een... speaker. De buitenzijde is gemaakt van hout met een glimmende afwerking.

> Deze Onkyo G3 is te koop bij onder andere Bol.com

Onkyo G3

6. Polk Assist

Polk is ook een merk dat we niet vaak tegenkomen op Androidworld. De Polk Assist heeft ook een ingebouwde Google Assistent. Wat betreft vormgeving zit deze speaker tussen Onkyo en JBL in. Deze slimme speaker kost €199.

> De Polk Assist is onder andere te koop bij MediaMarkt

Pol Assist

7. LG WK7 ThinQ

Onder de naam ThinQ heeft LG ook een aantal speakers met Google Assistent uitgebracht. In Nederland is voorlopig alleen de LG WK7 ThinQ te koop. Dit model hebben wij al even mogen testen en we zijn onder de indruk van de geluidskwaliteit. Het neutrale ronde design zorgt ervoor dat hij in elk interieur past maar ook erg aanwezig is door zijn formaat, hij is namelijk vrij fors. De LG WK7 ThinQ kost €199.

> De LG WK7 ThinQ is onder andere ter koop bij Coolblue

LG WK7

8. Archos Hello

Het Franse Archos loopt al heel lang mee in de Androidwereld en heeft nu ook een serie slimme speakers uitgebracht. Archos heeft de gewone speakers met Google Assistent over geslagen en komt meteen met drie modellen voorzien van een beeldscherm.  De Archos Hello 5 lijkt nog het meeste op een wekkerradio voorzien van een klein beeldscherm en kost €177,95. De Archos Hello 7 en 10 kosten respectievelijk €177,99 en €149,99. Het beeldscherm heeft als voordeel dat je de opgevraagde informatie ook op het beeldscherm terugziet. 

> De Archos Hello is onder andere te koop bij MediaMarkt, CoolBlue en Bol.com

Archos Hello

9. B&O Beosound 1

Ben je een liefhebber bent van hoogstaande audio en design? Dan ben je niet tevreden met de hiervoor genoemde modellen en kijk je waarschijnlijk naar een model van Bang & Olufsen. Dit merk heeft de Beosound 1 en 2 uitgerust met Google Assistant. Het design is zeer apart en de prijs van €1500 ook.

> De Beosound 1 koop je alleen bij de HiFi-speciaalzaak

Beosound 1

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (6)
Bezig met laden van reacties...