Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

Trending smartphones
 • Xiaomi Mi A2

 • Xiaomi Redmi Note 5

 • Samsung Galaxy Note 9

 • Nokia 7 Plus

 • Nokia 8 Sirocco

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

WAT ZEG JE?

Review Sony WF1000X: draadloze noise-cancelling oordopjes doen veel goed

· 24 september 2017

De markt voor draadloze headphones, oordopjes en andere Bluetooth-apparaten heeft een flinke vlucht genomen. Wij testen de draadloze oordopjes Sony WF1000X en in deze review bekijken we of ze het kopen waard zijn.

Sony WF1000X

De Sony WF1000X is onderdeel van een nieuwe serie Bluetooth audio-producten die de fabrikant heeft aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn. Dit is een draadloze, Bluetooth headphone in de vorm van oordopjes in combinatie met een oplaaddoosje. De afgelopen weken heb ik deze uitgebreid getest en ben ik tot een conclusie gekomen.

Noise-cancelling en audio

De laatste jaren ben ik erg enthousiast geworden over noise-cancelling en heb dan ook al de nodige headphones getest. Dagelijks gebruik ik de Bose Quiet Comfort 35, maar dat is een over-ear, daarom was ik ook erg benieuwd hoe de Sony WF1000X zou werken als oordopjes. 

Sony heeft ervoor gekozen om reguliere en adaptive- noise-cancelling te gebruiken in hun nieuwe producten. Deze adaptive noise-cancelling zorgt ervoor dat er bepaalde geluiden wel nog doorgelaten worden en anderen weer niet. In de app kan ingesteld worden of er bijvoorbeeld stemmen te horen moeten zijn als de je headphone gebruikt of dat het juist niets moet doorlaten. Er is daarnaast nog een automodus, die detecteert of je bijvoorbeeld zit, staat of loopt om te bepalen welk niveau aan ruisonderdrukking er gebruikt moet worden. 

Sony WF1000X

Deze automatische stand heb ik het vaakst gebruikt, die via een melding in de notificatiebalk van je smartphone snel aan te passen is. De noise-cancelling viel me eerlijk gezegd niet tegen van de Sony WF1000X. Het is natuurlijk minder dan een over-ear, logisch, maar het was wel prettig om op bepaalde momenten nog iets mee te krijgen, zoals pratende collega's.

Als niet-audiofiel was ik ook te spreken over het geluid. Heb in de testperiode vooral Spotify geluisterd, wat podcasts en luisterboeken en de kwaliteit viel me niet tegen. De bass mocht voor mijn persoonlijke smaak wel iets zwaarder, maar de kwaliteit is over het algemeen ruim voldoende te noemen.

Sony WF1000X

App, opladen en pasvorm

De Sony Headphones-app heeft geen bijzonder goede beoordeling in de Play Store, maar de nieuwste update deed het wat mij betreft redelijk goed. De instellingen voor het model waar ik gebruik van maakte waren vrij beperkt, hier waren alleen een aantal settings voor noise-cancelling te doen, maar voor de groter broers in deze headphone-serie zijn er meer opties. Toch heb ik ze niet gemist, als ik muziek wil luisteren, wil ik eigenlijk geen extra app gebruiken, maar gewoon ongestoord muziek luisteren.

Het opladen van de WF1000X gaat in het meegeleverde doosje, waarbij genoeg accusap beschikbaar is om geruime tijd mee door te kunnen gaan. Doordat ik het doosje af en toe aan de lader heb gelegd, heb ik nooit zonder stroom gezeten. Een concreet aantal uren heb ik niet kunnen achterhalen tijdens mijn test, maar voor mijn gebruik heb ik nooit zonder stroom gezeten. De manier waarop de headphones in het doosje geplaatst worden is bijzonder eenvoudig en zodra de rode lampjes gaan branden, worden ze opgeladen. Zo eenvoudig kan het zijn.

Hou er wel rekening mee dat er continu lampjes knipperen. Dus luister je in het donker en wil bijvoorbeeld je partner slapen zonder dat deze het idee heeft dat een ambulance in de slaapkamer staat, dan wordt dat wel lastig...

Sony WF1000X

Natuurlijk is het wel belangrijk dat er een goede pasvorm is, vooral bij deze headset. Het is dus belangrijk één van de meegeleverde eartips te gebruiken, waarbij ook het 'haakje' eventueel aan te passen is. Bij mij vielen ze, na het aanpassen van de eartip, niet uit mijn oren. 

Wel kreeg ik vaker de opmerking dat het er enigszins belachelijk uit zag. De oordopjes zijn namelijk vrij groot en steken dus een flink stuk uit je oren. Hier heb je tijdens het luisteren geen last van, maar ja, het oog wil ook wat...

Conclusie

Al met al ben ik redelijk enthousiast over deze Bluetooth, noise-cancelling headphone. Vooral de mate waarin het geluid weggefilterd werd verraste me positief. Met een adviesprijs van 200 euro zijn ze niet goedkoop, maar kunnen ze goed mee in de markt van draadloze oordopjes. Ben je op zoek naar een paar, dan is dit zeker een kanshebber!

Sony WF1000X kopen

De Sony WF1000X is onder andere te koop via Coolblue en heeft een adviesprijs van 219 euro.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (9)
Bezig met laden van reacties...