Samsung Galaxy Z Fold 5 of Z Flip 5, welke foldable zou ik kopen?

Samsung Galaxy Z Fold 5 of Z Flip 5, welke foldable zou ik kopen?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als fervent technerd heb ik de afgelopen maand het genoegen gehad om zowel de Samsung Galaxy Z Fold 5 als de Galaxy Z Flip 5 in handen te hebben. Deze nieuwe generatie foldables heeft me aangenaam verrast, maar toch sta ik voor een dilemma: welke van deze twee opvouwbare meesterwerken verdient mijn definitieve keuze? Je leest het in dit artikel.

Samsung Galaxy Z Fold 5 of Galaxy Z Flip 5?

De Samsung Galaxy Z Flip 5 heeft mijn verwachtingen overtroffen zoals je kunt lezen in mijn review. De vouwbare telefoon is een opmerkelijke verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, met veel pluspunten die de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Het 'Zero gap' design is een welkome toevoeging, waardoor de klaptelefoon nu helemaal dichtklapt.

Samsung Galaxy Z Fold 5 of Z Flip 5, welke foldable zou ik kopen?

Gerelateerde artikelen

Het grotere Flex Window is toch wel de grootste verbetering want hierdoor is er veel meer mogelijk met de Flip 5 zonder dat je de telefoon hoeft open te klappen. Daarnaast zijn de uitgebreide personalisatiemogelijkheden erg leuk en goed bedacht. Ook de handige functies, zoals een afspeelbalkje onderin het schermpje aan de voorzijde, het kunnen aanpassen van de snelkoppeling naar elke app maken het coverscherm veel bruikbaarder dan voorheen. En als je de Good Lock-app hebt geïnstalleerd, kun je elke app op het coverscherm openen. Hoe je dat doet, lees je in de stappen hieronder:

  1. Download de Good Lock-app uit de Galaxy Store
  2. Selecteer onderaan het tabblad Life Up, zoek de Multistar-module en klik op Installeren
  3. Tik in de MultiStar-module op de optie I Love Galaxy Foldable
  4. Kies de optie Launcher Widget
  5. Voeg je apps toe aan de widget om ze op je coverscherm te zien 

Natuurlijk heeft de Galaxy Z Flip 5 enkele tekortkomingen, zoals een accuduur die niet altijd voldoet aan de verwachtingen bij intensief gebruik en een cameraconfiguratie die niet wezenlijk is verbeterd. Echter, voor een bescheiden meerprijs biedt de Flip 5 een overtuigende upgrade voor wie een compacte en krachtige opvouwbare smartphone zoekt.

Samsung Galaxy Z Fold 5 of Z Flip 5, welke foldable zou ik kopen?

Gerelateerde artikelen

Aan de andere kant hebben we de Samsung Galaxy Z Fold 5, een multitasking wonder. De twee AMOLED-schermen en innovatieve functies zoals Multi window-weergave en de Hidden pop-up maken dit apparaat tot een productiviteitskrachtpatser. De toevoeging van de S Pen is een welkome feature, hoewel deze prijzig is. De verbeteringen in duurzaamheid, updatebeleid en batterijduur, zoals je in mijn review kunt lezen, zijn niet te missen.

Echter, de Z Fold 5 biedt geen grote sprongen vooruit in vergelijking met eerdere modellen. Het zichtbare vouwlijn en het smalle coverscherm kunnen dealbreakers zijn voor sommigen. Als je al een oudere Fold hebt, is upgraden logisch. Maar als je al in het bezit bent van een Galaxy Z Fold 4, biedt de Z Fold 5 mogelijk niet genoeg vernieuwing om de overstap te rechtvaardigen.

In mijn ogen komt het neer op behoefte en budget. Wil je een compacte opvouwbare telefoon met verbeterde functies, dan is de Galaxy Z Flip 5 een verstandige keuze. Voor degenen die de kracht van multitasking en de voordelen van een S Pen willen ervaren, is de Galaxy Z Fold 5 een uitstekende optie, hoewel de prijs hoog is.

Een moeilijke beslissing

Het is een moeilijke beslissing, maar hoe dan ook, Samsung heeft met beide modellen overtuigende maar prijzige foldables op de markt gebracht. De Z Fold 5 koop je namelijk vanaf 1899 euro en de Z Flip is vanaf 1199 euro de jouwe. Als ik mocht kiezen, zou ik voor de Samsung Galaxy Z Flip 5 gaan. Dit apparaat is goedkoper en het coverscherm is nu eindelijk goed bruikbaar. Daar zorgt niet alleen de grootte voor, de Good Lock-module vult een groot gemis in. Deze app maakt het mogelijk om in plaats van enkele, alle apps op het schermpje te kunnen gebruiken. En dat werkt verbazingwekkend goed.

Ben je het eens met mijn keuze? Of juist helemaal niet? Laat het me weten in de reacties hieronder!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk