Samsung Galaxy S8: ervaringen na 3 maanden

Samsung Galaxy S8: ervaringen na 3 maanden

S8 in het dagelijks leven

Deze ‘review na drie maanden’ gaat over de reguliere Samsung Galaxy S8 in de kleur grijs. Het is een Nederlands toestel en is voorzien van de laatste updates die beschikbaar zijn gesteld door Samsung. De initiële review van de S8 kun je hier vinden.

[readmore articles="189100"]

De laatste maanden heb ik het toestel intensief gebruikt en dat is helaas te zien aan het scherm. Er zitten al een aantal diepe krassen in, waarbij ik zelf geen duidelijke oorzaak heb hoe ze ontstaan zijn. Het zijn geen sleutels of andere scherpe voorwerpen geweest, maar krassen die ‘zijn ontstaan’ zonder onzorgvuldigheid. Erg jammer en eerlijk gezegd wel een kleine irritatiefactor zodra ik naar het scherm kijk.

Ja, ik had een screenprotector kunnen (en moeten) gebruiken, maar heb dit eerlijk gezegd nog nooit gedaan op een toestel, dus verwachtte dat het hier ook niet nodig zou zijn. Wel heb ik ervoor gekozen om er vrij snel een hoesje om te doen, ook gebruik ik dit zelf op andere toestellen praktisch nooit. Over dit hoesje, Casemate Barely There, ben ik erg te spreken. Het is niet te aanwezig, maar biedt toch de nodige bescherming. Een bijkomend voordeel is dat het eenvoudiger is om de vingerafdrukscanner te vinden aan de achterzijde.

Nog meer hoesjes: Beste Samsung Galaxy S8-hoesjes

De afdrukscanner kon ik vrij goed vinden, maar met het hoesje gaat dit nog net iets beter. Je voelt beter waar je de vinger op moet leggen om het toestel te ontgrendelen. Toen ik afgelopen week weer even terug ging naar de Google Pixel XL om Android 8.0 te testen, bleek de plek van deze vingerafdrukscanner een verademing. Ik was gewend aan de scanner van de Galaxy S8, maar toen ik terug ging, was het weer thuiskomen, dit werkt toch een stuk prettiger.

Eén van mijn grootste irritaties tijdens de reviewperiode was de Bixby-button. Deze hardware-button drukte ik te pas en te onpas per ongeluk in, waarna slimme assistent Bixby startte. Dit gebeurt nu nog één keer per dag. Niet bijzonder storend meer dus gelukkig. Nu moet ik ook bekennen dat ik de toegevoegde waarde van Bixby nog niet gevonden heb, er zijn op dit moment geen nuttige functies die ik dagelijks gebruik van deze ‘slimme’ assistent.

Prestaties en accu

De afgelopen maanden heeft de Samsung Galaxy S8 goed gepresteerd, er waren geen noemenswaardige vertragingen merkbaar bij dagelijks gebruik. Wel had hij het opvallend vaker in de auto wat lastiger. Het toestel was dan verbonden met Bluetooth, Google Maps stond aan en via Storytel stond er een luisterboek op. Dan kwam het nog wel eens voor dat hij enigszins haperde. Niet per se storend in de auto, maar wel opvallend. Los van deze situatie, waren de prestaties gewoon goed, zoals je ook zou mogen verwachten van een toestel in de prijsklasse.

De accu is wel een ander verhaal. Waar deze 3000 mAh-accu het tijdens de reviewperiode tot het einde van de dag volhield, is dat na drie maanden wel iets minder geworden. Meestal laad ik het toestel iets bij aan het begin van de avond, om er toch de avond mee door te komen zonder met een lege accu te zitten. Voor mij persoonlijk niet direct een probleem, omdat er over het algemeen altijd wel een stopcontact in de buurt is, maar het is niet ideaal. Bijkomend voordeel hierbij is wel quickcharging, waardoor deze extra 20-30 procent er relatief snel bij zit.

Camera en software

De camera van de Galaxy S8 doet zijn werk nog steeds heel goed. Hier heb ik inmiddels al de nodige mooie plaatjes mee geschoten in verschillende omstandigheden. Uiteraard presteert de S8 het beste bij goed licht, maar ook bij mindere lichtomstandigheden zijn de foto’s van redelijke kwaliteit, vooral voor een smartphone.

De software van Samsung ben ik ook nog steeds over te spreken. Doordat deze iets ingetogener is, ben ik deze meer gaan waarderen. Wel gebruik ik een andere launcher, in dit geval Action Launcher, omdat ik deze simpelweg prettiger vind werken.

Verder ben ik volledig gewend aan de instellingen, heb ik de quick settings iets aangepast naar mijn behoefte en loop ik tegen weinig zaken aan die ik niet in een handomdraai kan vinden.

Wel had ik een klein ‘akkefietje’ met mijn wekker-app, die te diep gesluimerd werd door de S8 en ervoor zorgde dat ik me twee dagen versliep. Hoe dit precies kwam en hoe dit kunt voorkomen, lees je hier.

[readmore articles="190056"]

Conclusie na 3 maanden met de Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is nog steeds een toptoestel. De accu kan misschien nog iets beter, maar de prestaties, camera en software zijn dik in orde. Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone en wil je mijn advies: de S8 is nog steeds een erg goede keuze, ook nadat ik het toestel ruim drie maanden actief gebruikt hebt. Misschien zou ik volgende keer wel voor de S8+ gaan, in verband met de grotere accu, maar vooralsnog ben ik erg tevreden met de reguliere S8.

[tds=5209]

Lees meer over:
Samsung Galaxy S8

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties