Samsung Galaxy S23 preview: eerste indrukken van de redactie

Samsung Galaxy S23 preview: eerste indrukken van de redactie

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Samsung heeft zijn nieuwste toptelefoons in San Francisco gelanceerd: de Galaxy S23, de Galaxy S23 Plus en de Galaxy S23 Ultra. Dit zijn de eerste indrukken van de Androidworld-redactie.

Eerste indrukken Samsung Galaxy S23-serie

Redacteur Jelle

‘’Wie zijn geld wil vermallen, koopt een Galaxy S23 en laat hem vallen.’’ Ik schrok me daadwerkelijk een hoedje toen ik de prijzen van de nieuwe S23-reeks voorbij zag komen. Nog eenmaal mijn bril oppoetsen om te kijken of het daadwerkelijk waar was, maar het stond er toch echt. De ‘gewone’ en goedkoopste Galaxy uit de nieuwste S-serie - de S23 - kost maar liefst 959 euro(!). En dan krijg je slechts 128 GB, bijna schandalig. De S23 Plus is verder te koop vanaf 1209 euro en de S23 Ultra vanaf 1409 euro. Er zijn dagen dat ik het niet verdien. Qua specificaties en design zijn de toestellen echter geen grote sprong voorwaarts, laatst genoemde vind ik zelfs een stap terug. En ja, het zullen wel weer hele goede smartphones worden die op geen enkel punt echt grote steken laten vallen, maar is stilstand geen achteruitgang? We gaan de smartphones binnenkort voor je testen en dan komen we met ons eindoordeel.

De Samsung Galaxy S23 Ultra in vier kleuren

De Samsung Galaxy S23 Ultra in vier kleuren

Redacteur Sebastien

Als er één serie is van Android-smartphones die jaar na jaar staat voor de best mogelijke apparaten, dan is het wel de Galaxy S-serie. Alles wijst erop dat de Galaxy S23-reeks ook dit jaar weer een toonbeeld is van betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Waar sommige andere vlaggenschepen af en toe met nieuwe modellen teleurstellen, levert Samsung elk jaar kwaliteit.

De S23-telefoons hebben een nieuw en minimalistisch ontwerp en Samsung heeft een aantal belangrijke aspecten verbeterd. Het is goed om te zien dat de Galaxy 23 en de Plus-variant een grotere batterij krijgen en de komst van een Snapdragon-variant zal voor sommige die hard Samsung-fans als een ware overwinning aanvoelen.

Toch is er voor mij ook wel een keerzijde aan de stabiliteit waar de Galaxy S-serie voor staat. De letter ‘S’ in de naam staat duidelijk niet voor het woord ‘spannend’. Ik mis een vleugje van gedurfde innovaties. De telefoons kunnen meer vernieuwing gebruiken over de ganse lijn. Dat de toestellen door de wereldwijde inflatie ook flink duurder zijn geworden, maakt de dingen er niet beter op. Ik kan alleen maar aanraden om vooral te vergelijken met de S22-serie, want die telefoons zijn nog lang niet afgeschreven.

Samsung Galaxy S23 preview: eerste indrukken van de redactie

Redacteur Claudia

Samsung heeft zijn nieuwste high-end smartphones in San Francisco aan de wereld laten zien. Deze telefoons in de Galaxy S23-serie bevatten wederom het beste van het beste dat Samsung op dit moment te bieden heeft. Met de S23 Ultra als kers op de taart. Tijdens een persbijeenkomst gaf Samsung aan dat deze telefoon het beste van het beste biedt. Net als voorgaande jaren dus. De S23 en S23 Plus zijn volgens Samsung gericht op 'Gen ME', de generatie die gaat voor zelfexpressie en personalisatie.

Opslaggeheugen is een belangrijk speerpunt van de telefoons in deze serie. Samsung ziet dat mensen steeds meer hiervan nodig hebben. Er worden meer TikTok's gemaakt en de gemaakte 4K-foto's nemen ook veel van het geheugen in beslag. Mensen doen ook gemiddeld langer met hun telefoon, en maken minder gebruik van de cloud, aldus Samsung. Daarom besloot de fabrikant om de 128 GB-variant voor de S23 Plus en de S23 Ultra te schrappen: "Geen compromissen meer. Je kan alles opslaan." Ook het premium design (zowel hardware als software, constante prestaties (een Snapdragon voor iedereen!) en de camera's (200 MP voor de Ultra) zijn de verkoopargumenten die in de winkels kunnen worden gebruikt.

Samsung gaf ook aan dat het zijn visie voor de Galaxy S22-serie heeft gebruikt en doorontwikkeld, met de S23-serie als resultaat. De verbeteringen ten opzichte van de voorgangers zijn niet heel erg groot, maar dat zie je vandaag bij de meeste telefoons. Ze zijn tegenwoordig al zo goed, hele grote stappen worden er niet meer gemaakt. Zoals we dat wel zien bij vouwbare smartphones, maar die categorie is ook nog vrij nieuw. De grootste verandering aan deze serie zal voor velen de prijs zijn. Die is namelijk aanzienlijk omhoog gegaan. Dat terwijl de S22-serie nog even duur was als de S21-serie. Of deze prijsverhoging ten opzichte van de vernieuwingen te rechtvaardigen is, zullen de drie reviews moeten uitwijzen.

De Samsung Galaxy S23 Plus in vier kleuren

De Samsung Galaxy S23 Plus in vier kleuren

Alles over de Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 kopen

De Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 zijn per direct verkrijgbaar via onderstaande winkels. Je kan voor alle drie kiezen uit de volgende kleuren: Black, Cream, Green en Lavender.

Samsung Galaxy S23 kopen
Samsung Galaxy S23 kopen
Samsung Galaxy S23 kopen

Samsung Galaxy S23 kopen

De Samsung Galaxy S23 is het instapmodel in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,1 inch Full HD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 3.900 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 949 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy S23 Plus kopen
Samsung Galaxy S23 Plus kopen
Samsung Galaxy S23 Plus kopen

Samsung Galaxy S23 Plus kopen

De Samsung Galaxy S23 Plus is de middelste van de drie telefoons in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,6 inch Full HD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 4.700 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 1199 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het topmodel in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,8 inch QHD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 5.000 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 1399 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk