RugGear RG655 Review: prima smartphone voor op het werk

RugGear RG655 Review: prima smartphone voor op het werk

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

RugGear RG655

Sinds juni van dit jaar is de RugGear RG655 (259 euro) verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Dit 'rugged'-toestel kan tegen een stootje en is met name geschikt voor het gebruik in omstandigheden waar de kans op vallen, stoten en nat worden, groot is.

[readmore articles="199995"]

Voor de review van dit toestel hebben we de hulp ingeroepen van twee trouwe lezers van Androidworld die deel uitmaken van ons AW Beta Team. Erik werkt in een aluminiumgieterij en Nathan werkt als bouwvakker. Bij uitstek twee beroepsgroepen waarin de RG655 pas echt tot zijn recht zal komen. Beide hebben ze het toestel gedurende een maand zowel in de vrije tijd als op het werk gebruikt.

Behuizing

Het draait bij een rugged-smartphone om de bescherming van het toestel. De constructie bepaalt hoe sterk het is. Bij de RG655 van RugGear is men er in geslaagd deze constructie zo slank mogelijk te houden. En dat is best knap want de RG655 voldoet aan de IP68-standaard, zodat hij bestand is tegen verschillende vloeistoffen, oliedampen, stof en schokken. Daarnaast blijft hij functioneren en blijft hij volledig intact bij een val van 1,5 meter op beton.

RugGear RG655 Review: prima smartphone voor op het werk

Dat laatste is vooral handig wanneer je in de bouw werkt zoals Nathan. "Op het werk bewijst de telefoon dat hij goed tegen vallen, stof en het lompe gedrag van een bouwvakker kan. Ikzelf heb hem altijd in mijn broekzak zitten en til vaak ijzer langs de telefoon, maar dat is geen enkel probleem door de stevige behuizing", vertelt Nathan.

Ook Erik was erg tevreden over de robuuste telefoon. "Ik werk in een aluminium gieterij waar de telefoon dagelijks wordt blootgesteld aan warmte en stof. De behuizing maakte op mij een stevige indruk, en de telefoon voldoet wat dit betreft aan de verwachtingen van een telefoon met deze naam", legt Erik uit. De hoge temperaturen op het werk bij Erik zijn potentieel schadelijk voor een doorsnee smartphone. De RG655 is bestand tegen temperaturen tussen -20 °C en +60 °C. Hiermee komt de RG655 tegemoet aan de eisen die de militaire standaard 'MIL-STD-810G' stelt.

[readmore articles="200091"]

Dankzij het gebruik van een speciale mix van polycarbonaat in de behuizing en speciale ‘crash zones’ die externe druk op het toestel verdelen, worden bovendien de elektronische onderdelen van de smartphone beschermd tegen schadelijke invloeden.

In deze video testen we een smartphone van RugGear onder extreme omstandigheden

Scherm

De RugGear RG655 is voorzien van een 5,5 inch LCD-scherm met een 18:9-beeldverhouding en een HD-resolutie van 1440 bij 720 pixels. Dat is een beeldscherm wat je mag verwachten in een rugged smartphone van 259 euro. Die lagere resolutie is natuurlijk wel even wennen als je privé een Samsung Galaxy S8 gebruikt, zoals Erik. "Het beeldscherm is voor dit toestel in deze klasse prima. De Kleuren zijn goed, en het is ook goed leesbaar in zonlicht", aldus onze AW Beta-tester.

Prestaties

Het toestel is voorzien van een MediaTek Helio P22 met acht kernen, en hij is voorzien van 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslag. Verder is er ondersteuning voor Bluetooth 5.0, NFC, een 95 dB-luidspreker, gps, a-gps, GLONASS en push-to-talk.

RugGear RG655 Review: prima smartphone voor op het werk

Volgens Nathan zijn de prestaties van het toestel degelijk en voldoende. "Het toestel kan gebruikt worden voor simpele spelletjes zoals Pinball of Tetris. Met zwaardere games wordt het lastig om die prettig te kunnen spelen op dit toestel zonder framedrops". Ook Erik geeft aan dat er een groot verschil merkbaar is met de prestaties van zijn Samsung Galaxy S8.

Accuduur

Wanneer je een rugged-toestel gebruikt op het werk is het belangrijk dat de accu lang meegaat. Je kunt immers niet zomaar van een steiger naar beneden komen om je toestel op te laden, want het werk gaat door. De RugGear RG 655 heeft een stevige 4200 mAh grote accu.

[readmore articles="198102"]

"Wat meteen opvalt is de erg lange accuduur", zegt Erik. "Ik hoef de telefoon maar één keer om de twee dagen op te laden, en daar ben ik heel tevreden over", zegt hij. Ook zijn mede-tester Nathan is blij met het uithoudingsvermogen van het toestel. "De accu is echt een topper. Ik haal makkelijk een volle dag met het toestel. Tijdens de vakantieperiode,haalde ik bij normaal gebruik soms twee dagen met één acculading. Dat is dus echt een pluspunt bij dit toestel", vindt Nathan.

RugGear RG655 Review: prima smartphone voor op het werk

Camera

Bij een robuuste smartphone is de camera misschien niet het allerbelangrijkste onderdeel. Met dit toestel maak je foto's met een 8 megapixelcamera aan de voorkant en een 13 megapixelcamera aan de achterkant. Toch waren onze testers ook niet teleurgesteld door de cameraprestaties. "Mijn Samsung Galaxy S8 maakt betere foto's, maar het resultaat is zeker voldoende", stelt Erik. Ook Nathan stelt vast dat de camera's op RugGear RG655 niet hetzelfde presteren als op de meeste andere consumententoestellen.

Conclusie

Beide heren zijn tevreden met de RugGear RG655. "De telefoon doet gewoon wat hij moet doen, op een degelijke manier. Je kunt er gewoon mee e-mailen en op het internet, alleen iets trager dan ik gewend ben. Er is ook geen notificatie-LED die me vertelt dat ik een melding heb ontvangen. Dat vind ik wel een minpunt. Een collega van mij heeft een CAT-telefoon. Deze RugGear ziet er een stuk slanker en netter uit dan de CAT, en hij lijkt mij ook beter bestand tegen extreme situaties" legt Erik uit.

[readmore articles="197928"]

Nathan is ook duidelijk in zijn oordeel. "Gezien de prijs van het toestel, de kwaliteit en de prestaties vind ik het een toptoestel. Het is een aanrader voor mensen die in de bouwwerken, maar ook voor militairen en landbouwers", besluit Nathan.

De RugGear RG655 is een smartphone die uitermate geschikt is voor het gebruik tijdens het werk. Ben je schilder, timmerman of bouwvakker, dan loop je automatisch een groot risico op schade aan je toestel. Een rugged-smartphone kan daarom een prima keuze zijn voor tijdens het werk.

RugGear RG655 Review: prima smartphone voor op het werk

RugGear RG 655 kopen

De RugGear RG655 is onder andere te koop bij Belsimpel, Bol.com, en Coolblue en hij heeft een adviesprijs van 259 euro.

De smartphones voor deze review van het AW Beta team zijn beschikbaar gesteld door RugGear. Hier lees je meer over ons AW Beta Team.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk