Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Ring Video Doorbell 2

Wie had ooit kunnen denken dat een deurbel zoveel los kon maken. De Ring Doorbell is dat wel gelukt want het is meer dan eens op televisie en eerder dit jaar werd het voor heel veel dollars overgenomen door Amazon. Ergens moeten ze dus iets goed doen. Wat dat precies is daar proberen we in deze review achter te komen. Ding-Dong!

Installatie

Het is belangrijk dat de presentatie van je product in orde is. Zodra de koper het doosje open maakt moet het plezier al beginnen. Datzelfde geldt voor de installatie, die mag best moeilijk zijn maar met de juiste begeleiding kom je er toch wel. Dit allemaal is van toepassing op de Ring Video Doorbell 2.

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

De inhoud van de doos is zeer compleet. Er zijn verschillende platen aanwezig waarmee je de deurbel in een andere hoek kunt hangen. Ook zijn er twee covers waarmee je kunt kiezen welke kleur je op de deur wilt hebben. Daarnaast is er een doosje meegeleverd waarin gereedschap zit voor de installatie en dan hebben we het niet over goedkope spullen. In principe hoef je alleen een boormachine uit je eigen gereedschapskist te pakken, zelfs het juiste boortje zit al in de verpakking.

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

De uitgebreide documentatie met duidelijke afbeeldingen helpen je door de installatie heen die daarom ook heel erg eenvoudig is. Je kunt ervoor kiezen om de deurbel aan een vaste stroombron te verbinden, maar dat hoeft niet. Er zit een grote accu in de deurbel die ongeveer een maand meegaat in mijn geval. Wanneer deze bijna leeg is krijg je netjes een email dat je hem weer moet opladen. Keurig!

Hoe werkt de Ring Video Doorbell?

Eigenlijk is het een heel simpel apparaat. Het is een deurbel met een videocamera en een app. De deurbel maakt verbinding via wifi en kan zo weer verbinding maken met de app op je smartphone. Daardoor kun je overal ter wereld zien wie ervoor je deur staat. De Ring Video Doorbell 2 is ook voorzien van twee-weg communicatie. Wanneer er niemand thuis is en er belt iemand aan dan kun je met hem of haar praten en zo aan de pakketbezorger vragen of hij het pakket bij de buren kan afgeven. De 1080P camera maakt goede beelden en door de infrarood kun je ook in het donker zien wie er voor de deur staat.

Dagelijks gebruik

Een deurbel heeft pas een functie wanneer er iemand op drukt. Dat is ook zo bij dit product maar er is meer. De Ring Video Doorbell 2 heeft een sensor waarmee hij beweging kan opmerken voor je deur. Zo kun je dus in de gaten houden of er wellicht geen mensen langs je huis sluipen die er niet horen te zijn. Deze sensor kun je wat betreft gevoeligheid instellen zodat hij niet continu afgaat. Ik woon dicht langs een weg en zelfs op de minst gevoelige stand gaat de sensor af en krijg ik een melding in de app. Deze functie heeft voor mij duidelijke geen zin want je gaat de meldingen toch negeren. Gelukkig heeft de app een update van de instellingen gekregen waardoor ik beter deze zones kan afstellen.

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

Er is geen onderhoud nodig aan de deurbel. De materialen zijn weerbestendig en in mijn geval moet ik af en toe (zie boven) de accu opladen, that's it.

De app

De app maakt de deurbel een bijzonder product. Hiermee bedien je alle functies van dit product. Deze app onderscheidt zich door de compleetheid en de goede begeleiding die je krijgt.

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

In de instellingen kun je heel erg veel aanpassen. Zoals de eerder besproken bewegingssensor, deze kun je namelijk ook een gedeelte van de dag uitzetten. Ook kun je de beltonen instellen en instellen met wie je een account wilt delen.

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

Het account delen is een hele mooie feature. Zo kun je ook je man/vrouw/huisgenoot gebruik laten maken van de app in combinatie met de deurbel. Ook kun je, wanneer je lang weggaat, de buren tijdelijk toegang geven zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

Wanneer je deurbel gaat of je kijkt via de Live View dan zie je het bovenstaande. Met de knoppen links kun je een gesprek opstarten. Met 'pinch en zoom' kun je ook live inzoomen en de situatie beter bekijken. Wanneer je een betaald abonnement neemt van €2,65 per maand kun je alle beelden opslaan in de cloud en terugkijken.

Samenwerking met IFTTT, Google Assistant, Alexa

Onder partners kun je een aantal merken vinden die met de Ring Video Doorbell 2 samenwerken. Dat zijn vooral de slimme sloten en dergelijke maar ook WeMo staat erbij. De Ring Video Doorbell 2 kan daarnaast praten met Google Assistent maar dat beperkt zich tot maar een de laatste activiteiten zoals de melding voor beweging voor de deur en een melding of het apparaat goed werkt. Ook werkt het alleen wanneer je je taal op Engels instelt.

Ring Video Doorbell 2 review: een goed product met ruimte voor meer

Het zou mooi zijn wanneer je het beeld van Ring bijvoorbeeld ook op je televisie kunt afspelen. Op IFTT.com zijn heel veel applets te vinden om met je Ring Video Doorbell 2 te gebruiken. Via IFTTT kun je de bel verbinden aan een gehoorapparaat zodat je een gesproken bericht hoort wanneer er iemand aan de deur staat. Ook kun je de lampen laten flitsen wanneer er iemand op de bel drukt. Het is overigens wel jammer dat er geen betere integratie is met Google Assistent: wellicht komt hier in toekomstige updates nog verandering in.

[readmore articles="193491"]

Conclusie

De Ring Video Doorbell 2 is zijn adviesprijs van 199 euro zeker waard. Wat je krijgt ziet er zeker heel goed uit en werkt prima. Eerlijkheid dient mij te zeggen dat ik deze deurbel al sinds maart in gebruik heb en dat de app in deze tijd wel een stuk verbeterd is, dat scheelt zeker in mijn oordeel.

Voor het gros van de lezers zal de deurbel een stukje gemak zijn, maar er zijn andere toepassingen. De bewegingssensor dient ook als beveiligingscamera en daarnaast is een dergelijke gadget goed te gebruiken voor mensen die iets minder snel bij de voordeur kunnen komen door bijvoorbeeld een handicap. Als je veel pakketjes binnenkrijgt kan de Doorbell 2 ook van pas komen. Ben je opzoek naar een dergelijke slimme deurbel, dan is de Ring Video Doorbell 2 een prima keuze.

Positieve punten

+ Uitvoering en installatie

+ Doet wat het belooft

+ Accu gaat lang mee

Negatieve punten

- Jammer dat de integratie met Google Assistant er nauwelijks is

- Motion sensor werkt TE goed

Ring Video Doorbell 2 kopen

Deze Ring Video Doorbell 2 is te koop bij MediaMarkt, Bol.com, en CoolBlue. De prijs is €199 en momenteel is er een aanbieding voor €169.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk