Review: Xiaomi ROIDMI 3S, voor €15 muziek streamen in je auto

Review: Xiaomi ROIDMI 3S, voor €15 muziek streamen in je auto

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Xiaomi Roidmi 3S

Wanneer je een wat oudere auto bezit dan is deze meestal niet voorbereid om muziek te streamen vanaf je smartphone. En dat is balen omdat de kans groot is dat je een muziekdienst als Spotify, Juke of Apple Music gebruikt. Je zou de autoradio kunnen vervangen voor een exemplaar die dat wel ondersteunt maar dat is vaak een dure grap. De Roidmi 3S van Xiaomi zou dit probleem voor €15 moeten oplossen en wij hebben dat uitgeprobeerd.

Xiaomi Roidmi 3S

De Xiaomi Roidmi 3S ziet er uit als een oplader voor in de auto. en je stopt hem in de sigarettenaansteker. Het apparaat is klein en steekt niet irritant ver boven de aansluiting uit. Aan de bovenkant zitten twee USB-ingangen waar je laadkabels op aan kunt sluiten. Hij kan meer dan alleen twee apparaten tegelijk opladen want er zit meer in dan we denken. De Xiaomi Roidmi 3S kan er namelijk ook voor zorgen dat jij je muziek via de speakers van je auto afspeelt. Dit kan zowel muziek zijn dat op je telefoon zelf staat of via diensten als Spotify.

Daarvoor heb je geen extra kabels, pluggen en dergelijke nodig. In het apparaat ziet namelijk een kleine FM-zender ingebouwd die een zwak signaal uitzendt dat binnen de radius van je auto blijft. Via de app die je uit de Google Play Store kunt downloaden maak je als eerste een connectie tussen de Xiaomi Roidmi 3S via Bluetooth en daarna stel je in de app een FM-frequentie in. Deze frequentie zoek je ook op je autoradio op en je kunt de muziek luisteren die je afspeelt op je smartphone. Dat klinkt heel eenvoudig en dat is het ook, maar werkt het ook echt.

Xiaomi Roidmi App

De werking mag doen goed zijn, het is zeker niet foutloos. Ten eerste ben je eigenlijk een soort 'zendpiraat' en maak je contact via een FM-zender. Ik heb het tweemaal ervaren dat de verbinding niet goed was en je veel ruis door de muziek hoorde. Datzelfde hoor je ook wanneer je je auto niet op de juiste frequentie van een radiostation hebt staan. Dat zal waarschijnlijk komen omdat er een sterkere zender in de buurt is die je signaal wegdrukt. Wanneer je een vaste route rijdt en je stelt hem af op een frequentie waar je daar geen last van hebt dan werkt hij 100%. Wanneer je dus last van de ruis krijgt zou je even een andere frequentie moeten opzoeken.

Xiaomi Roidmi 3S

De auto (Fiat 500) waarmee ik deze gadget getest heb heeft wel een Bluetooth-verbinding om mee te bellen. Deze twee verbindingen kunnen met elkaar conflicteren. Daarvoor moet in de instellingen voor de verbinding met de Xiaomi Roidmi instellen dat deze alleen media doorgeeft en geen telefoongesprekken.

Conclusie

De Xiaomi Roidmi 3S is zijn geld waard. Het is een goedkope oplossing om in de auto, caravan, boot of welk ander voertuig met een radio en een sigarettenaansteker van streaming-audio te voorzien. De manier waarop dat gedaan wordt is natuurlijk niet de beste maar wel de goedkoopste. De Xiaomi Roidmi 3S kost €14,50 en je kunt hem bestellen in deze Chinese webshop.

0 reacties

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk