Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

 • Samsung Galaxy S10 Lite

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 

Eerste indrukken

De eerste keer dat we van de LG Optimus 3D Speed hoorden was in januari 2011, door een foutje van The Phone House. Of het plaatje bij het toestel klopte was niet zeker, maar één ding was wel zeker: LG zou met een 3D-toestel op de markt komen. De kans was groot dat het toestel tijdens de Mobile World Congress 2011 aangekondigd zou worden. Dat is dan ook precies wat gebeurde; LG liet het innoverende toestel op het grote evenement zien.

Het feit dat je 3D-beelden kon bekijken op je telefoon was nieuw. De Optimus 3D Speed is dan ook de eerste smartphone die dit kan. Voor het bekijken van de beelden heb je zelfs geen bril nodig. Naast het bekijken van 3D-beelden is het ook mogelijk om 3D-beelden te schieten met de twee camera's achterop. Een nieuwe dimensie in smartphones, aldus LG.

Het toestel

Wie de LG Optimus 3D Speed ziet, ziet een redelijk industrieel ontwerp. Op de voorkant zit een flink 4,3 inch scherm en aan de achterkant bevinden zich twee camera's op een metalen plaatje en de speaker. Ondanks dat het toestel wel rondingen kent, voelt het mannelijk aan. Dit heeft deels met de grootte van het toestel te maken, maar ook met de kleuren en het materiaalgebruik. Het gewicht van het toestel is wat aan de hoge kant, maar gevoelsmatig valt het mee. Het toestel voelt degelijk aan. Boven het scherm vinden we een speaker en een camera. Onder het scherm bevinden zich vier capacitieve knoppen in de volgorde menu, home, terug, zoeken. Dit zijn, naast je vingers, de knoppen waarmee je Android bedient. De zoekknop is een welkome toevoeging, aangezien je zo de zoekfunctie binnen apps altijd in één keer op kan roepen. Op de bovenkant van het toestel zitten de standby-knop en een 3,5mm headphone-jack. Op de onderkant zitten de microfoon voor het bellen en een gleufje waarmee de batterijklep van het toestel gehaald kan worden. Aan de linker kant zitten de ingangen voor USB en HDMI. Aan de rechter kant vinden we de volumeknop en een 3D-knop.

Specificaties

De specificaties van de LG Optimus 3D Speed zien er als volgt uit: [table id=67 /]

Foto's

Unboxing

In onderstaande video pakken we de Optimus 3D Speed en bijbehorende accessoires uit. In de verpakking vinden we het volgende:
 • LG Optimus 3D Speed
 • Koptelefoontje
 • Stekker om op te laden
 • Micro-USB-kabel
 • Korte startershandleiding
 • Erg beknopte handleiding voor probleemoplossing
 • Géén SD-kaartje (intern geheugen is 8GB, waarvan zo'n 6GB bruikbaar)
http://www.youtube.com/watch?v=vDCXMuRFwrE Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Optimus 3D Speed.

Eerste keer aanzetten en interface

Eerste keer aanzetten

Wanneer je de LG Optimus 3D Speed voor het eerst aanzet wordt je begroet met de setup-wizard van Android. Hier moet je aan paar simpele dingen instellen, zoals de taal en de weergave van datum en tijd. Bij ons reviewmodel stond het standaard al correct ingesteld. Om te verbinden met het internet kan je WiFi-netwerk instellen, maar over het algemeen zal het toestel automatisch de juiste 3G-instellingen hebben voor mobiel internet. Je dient je ook aan te melden met je Google-account. Heb je die niet? Dan kan je hem makkelijk aanmaken. Nadat je je hebt aangmeld met je Google-account biedt LG je de mogelijkheid om social media-accounts toe te voegen. Je kan je Facebook-, Twitter- en Myspace-account toevoegen. Deze accounts worden dan gebruikt voor LG's social media-app. Dit proces kan je ook overslaan. Na de instellingen te hebben voltooid wordt je begroet met een informatiescherm waarin staat dat je een knijpbeweging op het scherm kan maken om schermen toe te voegen of te verwijderen. Als je het scherm hebt weggeklikt is de telefoon klaar voor gebruik. Een aantal snelkoppelingen en widgets staat al voor je klaar, waaronder een weer-widget en een social media-widget.

LG's interface

LG heeft Android aangepast naar hoe het bedrijf dit het beste vindt. Zo is onderin een balk te vinden met daarin vier icoontjes die op elk homescreen te bereiken zijn. De icoontjes op deze balk zijn te vervangen wanneer je een icoontje versleept vanuit je applicatielijst en vervolgens op één van de vier icoontjes op de balk plaatst. Wanneer je een icoontje vanuit een homescreen naar de balk sleept, verschijnt er een prullenbak om het icoontje weg te gooien. De applicatielijst is ook aangepast. Deze is verdeeld in de categorieën 3D-applicaties, Applicaties en Downloads. De applicaties die je zelf installeert verschijnen in de categorie Downloads. Door een knijpbeweging te maken in de lijst, klappen de categorieën in. Er verschijnen dan twee knoppen om applicaties te beheren en om de categorieën te beheren. Je kan zelf categorieën toevoegen, verwijderen en verplaatsen. Er zijn maximaal zeven homescreens. Dit is het standaardaantal, maar het is aan te passen door de eerder genoemde knijpbeweging op het scherm te maken. Je krijgt dan een overzicht van je homescreens en als je er nog eentje bij kan plaatsen zie je een leeg vak met een plus-teken erin. Je kan homescreens ook verwijderen door je vinger lang op een homescreen in het overzicht te houden en vervolgens het homescreen te verslepen naar de balk met de prullenbak die verschijnt. Het is ook mogelijk om de volgorde van je homescreens om te gooien door je vinger lang op een homescreen te houden en vervolgens het homescreen te verslepen naar de gewenste plek. Ook kan het homescreen ingesteld worden waar naartoe gegaan wordt als je op de home-toets op het toestel drukt. Om aan te geven op welk homescreen je je bevindt, heeft LG bovenin een aantal bolletjes neergezet. Het rode bolletje is het homescreen waar je je op bevindt. Wanneer je iets wilt toevoegen aan het homescreen, dan druk je met je vinger lang op een lege plek. Er verschijnt dan een scherm waarmee je widgets, snelkoppelingen, mappen en achtergronden kan toevoegen. De notificatiebalk is ook door LG aangepast. Wanneer je deze naar beneden sleept vindt je handige snelkoppelingen voor bepaalde instellingen van de telefoon, zoals WiFi, BlueTooth en GPS. Daaronder staan knoppen voor wanneer je muziek afspeelt. Je ziet het plaatje van het album en terug-, afspeel- en verder-knoppen. Ook het vergrendelscherm is aangepast. Hier dien je nu een vlak omhoog te slepen om het toestel te ontgrendelen. Het toetsenbord heeft ook een make-over gekregen. De knopjes zien er anders uit en er is een knop toegevoegd om het toetsenbord te verbergen.

Apps

Naast dat er aanpassingen zijn gedaan aan de interface van Android, heeft LG ook wat apps meegeleverd. Uiteraard zitten daar 3D-apps bij, zoals de 3D-gallerij en een app die de 3D-apps verzamelt. Daarin staan bijvoorbeeld 3D-games (Asphalt 6, Nova, Let's Golf 2 en Gulliver's Travels), een link naar YouTube 3D en de camera in 3D-modus. Hierover later meer. In vrijwel elke standaard-applicatie zijn wel aanpassingen van LG terug te vinden. Over het algemeen voegen deze aanpassingen nieuwe functies toe, of maken ze functies makkelijker in gebruik. De aanpassingen hebben we dan ook positief onthaald. Zo vinden we bij de klok-app bijvoorbeeld ook snel de functie om een timer in te stellen. De camera-app heeft meer opties dan de standaard-app van Android. De browser is aangepast om navigatieknoppen altijd in beeld te hebben en om makkelijk te kunnen wisselen tussen vensters. De agenda-app heeft onder het maand-overzicht ook nog een agenda-overzicht, voor de duidelijkheid. LG levert een aantal games mee, namelijk Asphalt 6, Nova, Let's Golf 2 en Gulliver's Travels. Deze games werken met de 3D-functionaliteit van de Optimus 3D. Ook wordt er nog een office-pakket meegeleverd, is er een notitie-app, een DLNA-app, een aandelen-app, een video-speler, een weer-app, de App Advisor en de LG World-app.

Screenshots

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Optimus 3D Speed.

Mediacapaciteiten

Foto's en video's maken

De camera-app kent vele opties. Uiteraard is er de optie om van 2D naar 3D over te schakelen. Als je op het scherm tikt met je vinger verschijnt er een menu met opties. Dit menu is ook tevoorschijn te toveren met de menu-knop. In dat menu kan je bijvoorbeeld wisselen naar de camera voorop. Ook kan je de digitale zoom instellen, het contrast bepalen en de flitsinstellingen wijzigen. In het menu zit ook een knop voor uitgebreidere instellingen. Daar kan je het formaat voor de opname instellen, de focus wijzigen, de witbalans wijzigen, enz. De Optimus 3D Speed heeft achterop twee camera's van beide 5MP. Hiermee kunnen gewone 2D-foto's en -video's gemaakt worden, maar het is ook mogelijk om dit in 3D te doen. Tussen de twee camera's in zit een LED-flits. De foto's die genomen zijn met de Optimus 3D zijn niet van hele hoge kwaliteit. Nu is dit natuurlijk niet iets wat je moet verwachten van een camera op een telefoon. Als we dat mee laten wegen zijn de foto's redelijk goed te noemen. Wat wel opviel is dat het nemen van foto's best lang duurt. Een beweging kan dus makkelijk een wazige foto veroorzaken, iets wat ons al meerdere keren gebeurd is. Video opnemen kan tot een maximale resolutie van 1080p (full HD), maar staat standaard ingesteld op 720p. Video's zien er prima uit; geen hoogstaande kwaliteit, maar dat is wederom iets wat je niet moet verwachten van een smartphone. De kleuren van zowel video als foto zijn niet helemaal natuurgetrouw. Wij merkten dat het blauw teveel naar voren komt. Het maken van 3D-foto's en -video's gaat met behulp van een een knopje op het scherm in de camera-app, of met behulp van de speciale 3D-knop op het toestel. 3D-foto's worden opgeslagen in het JPS-formaat en zijn te bekijken op het toestel of een ander 3D-scherm. Het komt erop neer dat beide camera's achterop een foto maken en deze naast elkaar worden gezet. Bij video gebeurt hetzelfde, maar de twee beelden zijn gewoon naast elkaar te zien in een MP4-bestand. Om 3D-beelden te schieten met je de telefoon in een horizontale positie houden, anders werkt het niet.

3D

Wat de Optimus 3D Speed uniek maakt is natuurlijk zijn mogelijkheid tot het weergeven van (stereoscopische) 3D-beelden op het scherm. Het gaat om een speciaal scherm waardoor je ogen twee beelden zien, net zoals in het echt gebeurt met je ogen. In bepaalde apps kan je 3D in- en uitschakelen door op de speciale 3D-knop op het toestel te drukken. Om 3D te bekijken moet je het toestel in een horizontale positie houden. In eerste instantie is het 3D-effect wel even wennen. Het aantal pixels op het beeld lijkt sterk te verminderen, waardoor lijntjes zichtbaar zijn. Dit zal echter nodig zijn om het benodigde effect te creëren. Wie wel eens naar een 3D-film is geweest weet hoe het effect eruit ziet. Je ziet daadwerkelijk diepte en dat is toch wel een leuk effect. Vooral bij je eigengemaakt foto's en video's is het leuk om te zien dat het 3D-effect echt werkt. Bij games werkt het effect ook leuk. Het is wel even aanpassen en werken voor je ogen om het effect te kunnen verwerken. Hier waarschuwt LG ook voor wanneer het 3D-effect wordt geactiveerd. Mocht je het effect niet te pakken krijg, dan kan je nog wat veranderen aan hoe de 3D-afbeeldingen samengesteld worden. Daarvoor staat een knop op het scherm. Wat vervelend is, is dat je het toestel recht voor je moet houden, omdat het effect anders vertekend is. De conclusie van het hele 3D-verhaal is eigenlijk dat er nog wel wat te verbeteren valt en dat het voorlopig voor de leukigheid dient. Zo is het vervelend dat de kijkhoek voor 3D erg klein is en ook is het niet zo mooi dat bij het overschakelen naar 3D het beeld zo pixel-achtig wordt. Daarnaast is het in de gallerij niet mogelijk om bijvoorbeeld in te zoomen op 3D-foto's. Het mooie is dat 3D optioneel is en dat het dus eigenlijk best wel erg leuk is om het wél te hebben.

Muziek en video afspelen

Muziek afspelen op de Optimus 3D Speed gebeurt met een ingebouwde muziek-app. Dit is gedeeltelijk dezelfde app die we vinden in een standaard installatie van Android. De voornaamste aanpassing zit in het afspeelscherm en wanneer je de telefoon kantelt. De app is vanzelfsprekend; bovenaan staan vier tabbladen met nummers, albums, artiesten en playlists. Vanuit het afspeelscherm kan je uiteraard je muziek stopzetten of een ander nummer kiezen. Ook is het mogelijk om een muziek of een artiest op te zoeken of YouTube, door het plaatje van het album in het afspeelscherm lang ingedrukt te houden. Wanneer je muziek afspeelt, dan komt dit, zoals eerder vermeld, in de notificatiebalk te staan. Vanuit daar kan je ook de muziek pauzeren of een nummer verder of terug gaan. De speakers bevinden zich op de achterkant en geven een redelijk geluid. Video's afspelen gaat via een meegeleverde app van LG of via de standaard gallerij. In LG's eigen app worden de 3D-video's afgespeeld, maar deze zijn wel gewoon bereikbaar vanuit de standaard gallerij. Qua video-codecs ondersteunt de Optimus 3D Speed MPEG4, H.263, H.264, DivX, WMV, AVI en 3GP. Je zal daardoor niet veel gevallen tegenkomen waarbij je de video moet converteren. Daarnaast zijn er in de Android Market altijd nog opties te vinden om meer codecs te kunnen afspelen. Een voorbeeld daarvan is RockPlayer, waarmee je erg veel codecs kan afspelen. Nadeel daarbij is dat dit over het algemeen niet gaat via hardwareversnelling (grafische processor), maar via softwareversnelling (normale processor). Echter, met de processor van de Optimus 3D Speed zou dit geen grote problemen mogen opleveren.

Media delen

De Optimus 3D Speed is in staat om media te delen via DLNA. Dit houdt in dat het toestel beschikt over streaming media-mogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld een televisie of kabelontvanger hebt die ook DLNA-mogelijkheden biedt, kun je je foto’s en video’s direct vanaf je telefoon naar de TV streamen. Het toestel beschikt ook over een micro-HDMI-uitgang. Hiermee is het ook mogelijk om media te delen met andere apparaten. Helaas is hiervoor geen kabel meegeleverd, die moet je dus zelf nog kopen.

Foto's gemaakt met de Optimus 3D Speed

Hieronder zie je 2D-foto's gemaakt met het toestel:

HD-video gemaakt met de Optimus 3D Speed

http://www.youtube.com/watch?v=WVUzfvDQQ5w

http://www.youtube.com/watch?v=Ow2GB5eee7E

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Optimus 3D Speed.

Prestaties

Scherm

De Optimus 3D Speed heeft een 3D LCD scherm van 4,3 inch met een resolutie van 480x800 pixels. Door de resolutie en de grootte van het scherm, biedt het scherm niet per se meer ruimte, maar zien dingen er wat groter uit dan bij een kleiner scherm met dezelfde resolutie. Het scherm onderscheidt zich niet echt van andere toestellen. De kleuren op het scherm zijn mooi en helder. De kijkhoeken van het scherm zijn goed te noemen. Vanuit bepaalde hoeken kan echter wel een verkleuring van het scherm waargenomen worden. Echter, er zullen waarschijnlijk niet veel gevallen voor komen waarbij je onder die hoeken naar het toestel kijkt.

Opslaggeheugen

Wij kregen geen SD-kaart geleverd bij het toestel. Dit vormt echter geen groot probleem, want de Optimus 3D Speed heeft een inter geheugen van ongeveer 8GB. Daarvan is 1GB gereserveerd voor apps en nog een deel voor het systeem, waardoor er uiteindelijk zo'n 5,6GB overblijft om je spullen op te slaan. Mocht je behoefte hebben aan meer ruimte, dan kan je uiteraard altijd nog een SD-kaartje in het toestel stoppen. Het toestel kan SD-kaartjes tot 32GB aan, dus aan ruimte is geen gebrek.

Chipset en ervaring

In deze review is nauwelijks gesproken over de chipset van de Optimus 3D Speed. Dit is er echter wel eentje die het noemen waard is. Het gaat om een TI OMAP4-chipset met een dual-core processor die op 1GHz draait. Met behulp van die krachtige processor wordt de 3D-functie van de telefoon ondersteund, maar verloopt het opnemen van video in 1080p ook soepel. De kracht van de processor is ook terug te zien in het gebruik van het toestel. We zijn nauwelijks haperingen tegengekomen bij het bladeren door de interface en de apps. Die apps openen overigens ook razendsnel. Het werkgeheugen bedraagt 512MB, maar het gaat hier om multichannel-geheugen, waardoor meer data tegelijkertijd verwerkt kan worden. De Optimus 3D Speed is de eerste smartphone die hier gebruik van maakt. LG heeft daarvoor gekozen om optimaal de kracht van de dual-core processor te benutten. Helaas is het wel zo dat het toestel geleverd wordt met Android 2.2.2 (Froyo). Waarom LG hiervoor gekozen heeft is ons niet duidelijk en een update naar Android 2.3 (Gingerbread) komt waarschijnlijk pas in december. Toegegeven, het toestel werkt soepeltjes, maar Gingerbread brengt nog meer optimalisaties met zich mee, zoals betere omgang met het geheugen en de batterij. Het mag duidelijk zijn dat we liever hadden gezien dat het toestel met Gingerbread werd geleverd.

Batterijgebruik

De batterij van de Optimus 3D Speed heeft een capaciteit van 1500mAh. Tegenwoordig is het zo dat smartphones eigenlijk nog maar een dag met de batterij kunnen bij gemiddeld gebruik. Dat is niet veel anders bij de Optimus 3D Speed, want ook daar zal je na regelmatig gebruik toch aan het eind van de avond de telefoon aan de oplader moeten leggen. Je kan er echter wel een dag mee doorkomen. Als je niet veel met het toestel doet kan je zelfs anderhalve dag of twee dagen halen, maar het zou zonde zijn om alle functies van het toestel niet te benutten. Je zal overigens merken dat de batterij na een week het wat langer volhoudt dan wanneer je het toestel voor het eerst gebruikt, dit is een eigenschap van het soort batterij dat in de Optimus 3D Speed zit (Li-Ion). Ook ga je op een gegeven moment minder spelen met het toestel, waardoor je batterij het ook langer vol zal houden.

Benchmarkresultaten

Bij het gebruik van het toestel zijn de ervaringen goed. Dat komt voornamelijk door de degelijke processor die erin zit. De prestaties zijn echter ook uit te drukken in cijfertjes en daarom hebben we een aantal benchmarks uitgevoerd met het toestel. Het toestel is in de tabel hieronder vergeleken met de Samsung Galaxy S II, de HTC Sensation, de LG Optimus 2X Speed en de Samsung Galaxy S. De dikgedrukte resultaten in de tabel zijn de beste. Bij alle resultaten behalve die van BenchmarkPi geldt: hoe hoger hoe beter.
BenchmarkLG Optimus 3D SpeedSamsung Galaxy S IIHTC SensationLG Optimus 2X SpeedSamsung Galaxy S
ProcessorTI OMAP4430ARM Cortex-A9MSM8260Tegra 2Cortex-A8
GPUPowerVR SGX540Mali-400MP GPUAdreno 220GeForce Ultra Low Power GPPowerVR SGX540
Linpack (CPU)43.98 (single thread)69.239 (multi thread)47.1746.4437.3114.05
CaffeineMark (CPU)73248535627574245146
BenchmarkPi (CPU)6215947255311365
Neocore (GPU)57.859.858.175.754.9
Nenamark1 (GPU)57.959.842.755.548.5
Nenamark2 (GPU)X44.526.6 X X
Quadrant (CPU+GPU)2489332720112410850
CF-Bench9203, 3234, 6442X 9218, 2704, 5309 X X
De Optimus 3D Speed steekt er niet bovenuit met de cijfers qua prestaties, dat is toch de Samsung Galaxy S II. Cijfers zeggen echter niet alles, want de ervaring op het toestel was prima en daar gaat het uiteindelijk om. Als het je echt om ruwe processorkracht gaat is de Galaxy S II dé telefoon voor jou. De prestaties lijken in vergelijken met de HTC Sensation beter, maar hierbij moet een kanttekening geplaatst worden. Omdat de HTC Sensation een hogere schermresolutie heeft, betekent dit dat de grafische chip meer beeldpunten moet bedienen en vullen. Hierdoor vallen de cijfers van de GPU-benchmarks lager uit.

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Optimus 3D.

Conclusie

In deze conclusie nemen we de voornaamste punten die we tegengekomen zijn in deze review nog eens kort door.

Ontwerp

Het toestel is redelijk groot, maar dat gebeurt nu eenmaal met een 4,3 inch scherm. Het ontwerp doet wat industrieel aan, met op de voorkant twee als metaal uitziende vlakken onder en boven het scherm, achterop twee camera's en een metalen plaatje. Ondanks de rondingen doet het toestel toch wat rechthoekig aan en het kleurgebruik is niet heel inspirerend. Het toestel ziet er over het algemeen wel netjes uit.

Interface

Wellicht is een aangepaste Android-interface niet voor iedereen weggelegd en dan heb je met de Optimus 3D Speed een verkeerd toestel. LG heeft behoorlijk wat aan de interface en apps aangepast en dit komt de functionaliteit vaak ten goede. Een overweging die je wel moet maken is of de interface je ook daadwerkelijk aanstaat. Het is echter wel zo dat die aangepaste interface de ervaring ten goede komt als je kijkt naar bereikbaarheid en beschikbaarheid van functies. Een voorbeeld daarvan is het balkje met de snelle instellingen in de notificatiebalk.

Mediacapaciteiten

De camera van het toestel is helaas niet geweldig. Hij kan echter wél in 3D opnemen en dat kan niet van veel toestellen gezegd worden. Het afspelen van 3D-content gaat soepel, maar het kijken ervan is even wennen. De kijkhoek is niet groot en je ogen kunnen er moe van worden. Het is echter wel een leuke functie om erbij te hebben.

Prestaties

Ondanks dat het toestel qua cijfertjes niet aan de top staat in vergelijking met zijn directe concurrenten, presteert het toestel prima. We hebben nauwelijks vertragingen ervaren in de interface en bij apps. De batterij houdt het ongeveer een dag vol, wat zo ongeveer de standaard is voor huidige smartphones. We betreuren het wel dat het toestel geleverd is met Android Froyo in plaats van Gingerbread.

Algemene conclusie

De LG Optimus 3D Speed is over het algemeen genomen een prima toestel dat doet wat je ervan verwacht. Qua ruwe prestaties doet hij onder voor de Samsung Galaxy S II, maar daar is in het dagelijks gebruik niet zoveel van te merken. Het toestel voegt zich bij het rijtje van toestellen met dual-core processoren, waar we eerder al de Samsung Galaxy S II, de LG Optimus 2X Speed en de HTC Sensation vonden. Voor welk toestel je kiest hangt volledig van je wensen af. Je hebt keuze tussen diverse interfaces, diverse schermen en diverse ontwerpen. Wat dit toestel onderscheidt is de mogelijkheid tot het opnemen en bekijken van 3D-materiaal. Hecht je niet zoveel waarde aan een hogere resolutie of een Super AMOLED Plus-scherm? Dan is de Optimus 3D Speed zeker geen verkeerde keuze.

Sterke punten

 • Dual-core processor en multichannel-RAM
 • Groot intern geheugen (SD-kaart niet per se nodig)
 • 3D-scherm en 3D-camera
 • Functionele toevoegingen in de interface en apps

Zwakke punten

 • Ontwerp is niet inspiratievol
 • Kijkhoek voor 3D is erg beperkt
 • Lage resolutie voor groot scherm
De LG Optimus 3D is ondertussen in de winkel te koop. Hieronder staan de prijzen: {tab=Abonnement} [cfr#co#13791] {tab=Los toestel} [cfr#po#13791] {/tabs}
Review
Score: 5,00 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...