Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 

LG omschrijft het als volgt in een persbericht:  "De LG In Touch GW620, de eerste Android-telefoon van LG, biedt het beste van social networking, internet en meer. Het bijzondere aan de LG GW620 is, dat het een echte social networking-smartphone is, die werkt met het Android Open Operating System. Daarbij heeft de smartphone een volwaardig qwerty-toetsenbord. De opvallend gebruiksvriendelijke smartphone laat je op een eenvoudige manier je sociale netwerk organiseren en vertelt je wat er om je heen gebeurt. En daarbij is de LG GW620 volledig te personaliseren dankzij het bijna ongelimiteerde applicatieaanbod van Android Market. Zo heb je een smartphone die je op het lijf geschreven is – en dat voor een aantrekkelijke prijs." Dit wilden we natuurlijk zelf waarnemen aan de hand van een testtoestel van de LG GW620. Wij hebben dit toestel uitgebreid getest en hieronder vindt je onze bevindingen. De review is gebaseerd op de ervaringen van ongeveer twee weken intensief gebruik.

Verpakking

In de doos van de LG GW620 zitten de volgende onderdelen:
 • LG GW620
 • 230v lader (USB)
 • Micro USB-kabel
 • 8Gb microSD-kaart
 • Stereo headset
 • Handleiding

Features

[table id=25 /]

Looks

LG kondigde dit toestel aan op 14 september 2009 en met hun eerste Androidtoestel stapten ze ook in de wereld van het Android OS. e SE X10 mini is afgewerkt met een matzwarte, zachte achterkant en een zwarte, plastic voorkant. Boven op het toestel zit de aan/uit knop. Het toestel is volledig zwart uitgevoerd en de bovenkant is voorzien van geborsteld aluminium. De achterkant is matzwart en de rest van de behuizing is voorzien van zwart plastic. Links aan de zijkant bevinden zich de volumeknoppen en een ingang voor je micro-USB-kabel. Rechts aan de zijkant bevinden zich de ingang voor je micro-SD kaart en de hardware buttons voor de camera en muziekapplicatie. Onderaan het toestel bevinden zich twee aanraakgevoelige knoppen en in het midden een menu-button. Deze knoppen werken maar zijn mijn inziens te gevoelig afgesteld. De kans dat je een van de twee knoppen per ongeluk indrukt is vrij groot. Bovenin kun je je 3.5 mm audiokabel inpluggen en tevens bevindt zich daar de aan-uitknop die iets aan de kleine kant is. Het toestel ziet er over het algemeen vrij modern uit maar verwacht geen revolutionair design.
 • Menu
 • Home
 • Back/Terug

Prestaties

De GW620 bevat dezelfde Qualcomm MSM7200 processor als de HTC Hero. Gezien ik die zelf ook in het bezit heb gehad, is dit een goede vergelijking. Over het algemeen reageert het toestel net zo snel als de Hero alleen bij meerdere acties korte vertraging te zien. De foto-applicatie bijvoorbeeld, start behoorlijk traag op. Verder draait de LG GW620 naar behoren en zijn alle functies aanwezig die je verwacht van een Androidtoestel. Ook wanneer je meerdere applicaties tegelijkertijd hebt draaien. Dit alles werkt af en toe met een korte hapering zoals je vaker ziet bij budget-smartphones. We hebben een vergelijkende benchmark test gedaan op zes Androidtoestellen met behulp van CaffeineMark software. Dit zijn een serie van tests die de snelheid van Java-programma's meten die draaien in verschillende hardware en software configuraties. Deze test laat dus zien hoe het met de Java-snelheid is gesteld en hier geldt: hoe hoger de score hoe beter.
Nexus OneHTC DesireHTC LegendHTC HeroMotorolaMilestoneSE X10SE X10 miniLG GW620
Overall score108710596555389741033698443

Camera en video

De 5-megapixe met single led-flash, 4x digitale zoom en autofocus doet zijn werk aardig, maar de kleuren van de camera zijn wat flets. De flitser daarentegen is vrij krachtig en werkt met een lichtsensor. De camera-applicatie kan via het menu of de hardware button aan de zijkant opgestart worden. Helaas duurt het via beide opties vrij lang en dit is een gemis voor het schieten van een spontane foto.  In de applicatie kun je meteen de flitser, opnamestand en helderheid aanpassen. Via het uitgebreide menu kun je tevens ISO-waarden, effecten, resolutie of Geo-tag aanpassen. Dit kan met een aanwezige draaiknop die er mooi uit ziet maar het instellen wel vertraagd. Ook kun je gezichtsdetectie en smile-shot instellen maar bij het testen hiervan blijkt dat ze niet al te nauwkeurig werken. Ook de filmkwaliteit van de LG, in QVGA (320x240 pixels), is wat flets en daarmee is de kwaliteit van het beeldmateriaal niet zo goed. Het beeld is schokkerig en vrij onscherp. Dus ook veer deze smartphone geldt, voor af en toe een filmpje schieten is het goed, maar gelijkwaardig aan je videocamera is het natuurlijk niet.

Interface, Maxier en SNS

In tegenstelling tot vele andere Androidtoestellen heeft deze LG een aagepaste rangschikking in het menu. In het standaard Android menu staat alles in alfabetische volgorde, terwijl bij het LG menu de categorieën Communicatie, Multimedia, Accessoires, Google en Downloads hanteert. Deze groepen kun je zelf instellen of toevoegen. Wanneer je dit niet gewend bent, is het een kwestie van gewenning. LG heeft hun eigen applicatie Maxier voorgeïnstalleerd om het zakelijke gebruikers gemakkelijk te maken hun mail, contactpersonen en agenda met een Exchange 2003 of 2007 server te kunnen laten synchroniseren. Met een andere voorgeïnstalleerd SNS applicatie kun je je bij de social networks, Twitter, Bebo en Facebook aanmelden en via instellingen aangeven hoe je deze streams geüpdatet wilt hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tussen bepaalde tijden updates automatisch te downloaden en kun je maximum voor je berichten instellen  om zo het dataverkeer te beperken. Via de Twitter applicatie kun je de standaard handelingen verrichten zoals replies, direct messages, followerslijst en je profiel bekijken. Helaas ondersteunt het geen multiple accounts, foto-upload en URL-shorteners Ditzelfde geldt voor de Facebook applicatie. Hier kun je je profiel bekijken, status bijwerken of je foto aanpassen. Daarnaast kun je ook andere profielen bekijken en daar een bericht. Verder zijn Hyves en de augmented reality applicatie Layar reeds geïnstalleerd.

Android Market en andere Google applicaties

De LG GW620 is voorzien van de geïntegreerde Google diensten als Gmail, YouTube, Gtalk, Android Market en Google Maps. Helaas zal dit toestel niet worden voor zien van nieuwere Androidversies zodat roottoegang een vereiste wordt, mocht je meer keuze in applicaties willen hebben.

Toetsenbord en touchscreen

Door het kleine scherm is een virtueel QWERTY-toetsenbord niet aanwezig. Het virtuele toetsenbord werkt als een telefoontoetsenbord en je kunt geen andere toetsenbordlayout kiezen. Het uitschuifbare QWERTY-toetsenbord dat in het donker verlicht is, biedt dan de uitkomst. Het mag opvallend genoemd worden dat het een volledig toetsenbord is met vijf rijen. De meeste Androidtoestellen met een volledig toetsenbord tellen maar vier rijen. Het toetsenbord van de LG GW620 voelt zeer degelijk aan en typt erg lekker omdat je niet enorm hard op de toetsen hoeft te drukken. Het toetsenbord heeft een page up en een page down toets, waarmee het makkelijk navigeren is in bijvoorbeeld de browser. Enige minpunt zijn de symbolen en leestekens die toch op een vreemde manier zijn een geplaatst maar ook hier is het weer een kwestie van een paar dagen gebruiken. Door het vijf rijen toetsenbord hebben we veel minder vaak de shift toets nodig, zoals dat wel het geval is bij toestellen met een vier rijen tellend toetsenbord. Het resistive touchscreen werkt helaas niet echt lekker. Het het scherm reageert soms niet goed op je bepaalde handelingen en je moet je dan vrij hard drukken om bijvoorbeeld een app op te starten of iets te slepen.Dit geldt ook voor het sliden tussen de verschillende homscreens waar je niet echt soepel tussen schakelt.

Telefoon en connectiviteit

De LG GW620 ondersteunt 850MHz, 900MHz, 1800MHz , 1900MHz  en 2100MHz netwerken en de signaalsterkte is van goede kwaliteit zodat je ook op plekken met mindere dekking nog normaal bereik hebt. Mobiel internetten verloopt snel en soepel via HSDPA en UMTS-verbindingen.

Batterijduur

 • Gesprekstijd: Tot 8 uur
 • Standby-tijd: Tot 600 uur
Ook bij deze smartphone is de batterijduur grotendeels afhankelijk van de WiFi/GPRS/UMTS-verbindingen die je aan hebt staan en uiteraard de intensiviteit waarmee je het toestel gebruikt. De gemiddelde Androidgebruiker belt en sms't niet alleen maar heeft ook een internetabonnement en gebruikt deze intensief. Maar dit toestel houdt het vrij lang uit op een batterij wanneer je je Twitter bij houdt, een paar foto's schiet en je Gmail regelmatig checkt.

Conclusie

Dit eerste LG Androidtoestel is gebruikersvriendelijk ondanks de verouderde Androidversie. Ook dit toestel voldoet niet aan de eisen van een superuser maar daar is het ook niet voor in de markt gezet. Alle opties voor een goed bruikbare Androidtelefoon zijn aanwezig en als instapmodel is de LG GW62 goed te noemen. Zelfs de zakelijke gebruikers komen aan hun trekken met Maxier en dit is nog altijd niet mogelijk op elke smartphone. Zeer grote pluspunten zijn de krachtige accu en het uitstekende 5 rijen tellende QWERTY-toetsenbord. Het toestel is redelijk snel en het touchscreen matig maar voor zo'n € 300,- is de Androidervaring daarentegen goed vertegenwoordigd en heb je bij aanschaf een prima Androidtoestel in huis gehaald.

Pluspunten

 • Bel- en stand-bytijd/krachtige accu
 • QWERTY-toetsenbord
 • Goed geprijsd

Minpunten

 • Verouderde Android-versie die niet zal worden geüpdatet
 • Touchscreen reageert traag
 • Videokwaliteit is schokkerig en onscherp

Prijzen en beschikbaarheid

De LG In Touch GW620 is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, zilver/zwart en babyblauw/zwart. {tab=Abonnement} [cfr#co#13561] {tab=Los toestel} [cfr#po#13561] {/tabs}
Review
Score: 5,00 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...