Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

Trending smartphones
 • Oppo R17 Pro

 • Pocophone F1

 • Xiaomi Mi A2

 • Samsung Galaxy Note 9

 • Nokia 7 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

 

Eerste indrukken

Vorig jaar doken de eerste reële geruchten op over smartphones met dual-core processoren. De eerste van deze processoren voor smartphones waren van Texas Instruments en NVIDIA. Aangezien fabrikant HTC zich al sinds jaar en dag exclusief verbonden heeft aan Qualcomm, bleeft het wachten op de eerste aankondiging van een HTC-toestel met dual-core processor.

Toen afgelopen februari op één van de belangrijkste telecombeurzen van de wereld, de Mobile World Congress in Barcelona, de eerste officiële aankondigingen van dual-core toestellen kwamen, bleef HTC achter. De net aangekondigde toestellen, zoals bijvoorbeeld de HTC Desire S, zouden gaan beschikken over dezelfde processor als de toestellen uit december afgelopen jaar, zoals de Desire HD. Overigens betekent dat niet dat de toestellen slecht presteren, want ook de prestaties van die toestellen liegen er niet om. Op diezelfde Mobile World Congress kwam bij de HTC-presentatie ook een topman van Qualcomm aan het woord. Deze benadrukte nog eens de goede banden tussen HTC en Qualcomm en liet tussen neus en lippen weten dat de twee bedrijven samen aan een smartphone werkten met twee processorkernen. De HTC Sensation is uiteindelijk de smartphone geworden waar veel mensen op hebben zitten wachten. Een HTC-toestel met unibody-ontwerp én een dual-core processor!

Eerste indrukken

Het ontwerp van de HTC Sensation zal de mensen die ooit een toestel uit de Desire-familie hebben gezien wel bekend voorkomen. Het toestel is wel weer duidelijk een stapje verder in de evolutie. Eén van de meest geliefde ontwerpkenmerken van recente HTC-toestellen is het unibody-ontwerp. Dat 'unibody' houdt in dat het toestel is opgetrokken uit één deel aluminium. Dit zorgt er niet alleen voor dat het toestel in de praktijk extra stevig is, maar geeft ook een solide, nette uitstraling. De batterij van de Sensation zat bij aankomst al in het toestel. Toen ik mijn SIM-kaart wilde installeren, zag ik pas hoe bijzonder het ontwerp van de Sensation eigenlijk is. Er is namelijk nergens een batterijklepje te bekennen! Wanneer je het toestel openmaakt met het knopje op de zijkant, klapt het hele scherm van de achterkant los. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, komt het scherm volledig lost van de achterkant, waar de batterij, SD-kaart en SIM-kaart zich bevinden. Dit klinkt wat eng, maar werkt in de praktijk prima! Het toestel lijkt echter wel wat meer stof te verzamelen dan andere smartphones. De achterkant van de HTC Sensation ziet er erg goed uit. Deze is opgedeeld in drie tinten grijs-zwart, met in het midden het HTC-logo. Aan de achterkant bevindt zich tevens de speaker, de camera en twee led-flitsers. Aan de zijkant zitten de volumeknoppen. Deze laatste werken bij ons testtoestel niet ideaal: ze blijven soms steken en voelen niet solide aan.

Specificaties

[table id=78/]

Foto's

[galleryold id="85742" include='88214,88165,88166,88167,88168,88169,88170,88171,88172,88173,88174,88175,88176,88177,88178,88179,88180,88181,88182,88183' columns='5' link='file']

Unboxing-video

http://www.youtube.com/watch?v=bHLdB58ZaV0

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Sensation.

Interface

Onderaan op de achterkant van de meeste Androidtoestellen van HTC, staat geschreven "With HTC Sense". Het is niet voor niets dat HTC zo blij is met haar interface. De standaard Androidinterface mag de afgelopen jaren een stuk verbeterd zijn, HTC Sense biedt nog steeds voor de beginnende (én wat geavanceerdere) gebruiker een uiterst gepolijste smartphone-everaring. Omdat de HTC Sensation een hogere schermresolutie heeft dan al haar voorgangers, was het nodig om een nieuwe update van HTC Sense uit te brengen. Versie 3.0 (niet te verwarren met Android 3.0) is dan ook speciaal gemaakt voor deze hogere schermresolutie. Tevens heeft HTC wat nieuwe animaties toegevoegd die het gebruik van het toestel wat natuurlijker aan moet laten voelen. Deze animaties zien er wel leuk uit, maar voegen niet heel veel toe. De animatie die wordt weergegeven na het ontgrendelen van de toetsenblokkering, waarbij het homescherm naar voren vliegt is na een paar keer vrij irritant, omdat het langer duurt voordat je toestel weer te gebruiken is.

HTC Sense-applicaties

Eén van de leukste dingen van HTC Sense is de mogelijkheid om verschillende thema's te kiezen. Zo kun je kiezen voor een volledig ander kleurenschema, met bijbehorende achtergrond en nieuwe stijl widgets. Widgets zijn kleine applicaties die je op de achtergrond van je beginscherm kunt zetten. De meest bekende widget van HTC is de klokwidget, waar naast een ouderwetse 'flipclock' ook het weerbericht te zien is. De widgets die door HTC voorgeïnstalleerd zijn, krijgen bij het kiezen van een nieuw thema een bijbehorend uiterlijk. Naast het gebruiken van de thema's die al op je toestel geïnstalleerd zijn, kun je gebruik maken van de applicatie HTC Hub. Hier kun je naast nieuwe thema's ook bijvoorbeeld nieuwe achtergronden downloaden of door HTC aanbevolen applicaties bekijken. HTC levert naast HTC Hub nog een heleboel andere applicaties mee. Naar mijn idee begint het aantal applicaties nu wel wat uit de klauwen te lopen, waardoor het voor nieuwe gebruikers wel eens onoverzichtelijk zou  kunnen worden. Het nadeel van deze voorgeïnstalleerde applicaties is ook nog eens dat ze niet te verwijderen zijn, maar volgens geruchten zal HTC dit in de toekomst wel mogelijk gaan maken. Een goed voorbeeld is de Twitter-app HTC Peep. Deze applicatie werkt prima voor de gemiddelde gebruiker, maar is voor de ervaren gebruiker niet geavanceerd genoeg. Gelukkig is het mogelijk om een alternatieve applicatie te installeren, maar je zit dan wel met twee Twitter-cliënten op je telefoon.

Launcher

De launcher is een systeemapplicatie waarmee je programma's opent. Meestal gebeurt dit via een zogenaamde app drawer een applicatielade waar je door middel van het klikken op icoontjes een app of game kunt opstarten. De standaard-interface van Android biedt een launcher waar je door middel van het scherm naar boven of beneden te scrollen door je lijst met apps kunt bladeren. Het nadeel van het scrollen is dat je niet altijd precies weet waar een app ook al weer stond en het lastig is om in één keer bij de juiste app te belanden. Bij oudere versies van HTC Sense bestond dit probleem ook nog. Concurrenten Samsung en LG gebruiken een launcher waarbij je horizontaal door verschillende bladen scrollt, zodat je precies weet waar een app staat. HTC heeft vastgehouden aan het verticaal door een lijst scrollen, maar dit gaat nu stapsgewijs. Dit vergt wel enige gewenning, maar werkt prima en zorgt er voor dat je sneller een bepaalde applicatie terug kunt vinden. De HTC-launcher heeft ook de mogelijkheid om alleen de apps te laten zien die je vaak gebruikt of alle apps die je zélf hebt geïnstalleerd.

Lockscreen

De toetsenbordblokkering van weleer is er al lang niet meer. Tegenwoordig bevatten de lockscreens niet alleen meer de naam van je provider of de hoeveelheid 'sap' die nog in je batterij zit. HTC heeft met het lockscreen van de HTC Sensation echt iets bijzonders gedaan. Je sleept aan een virtuele ring om het toestel te ontgrendelen. Onderaan het lockscreen bevindt zich een rij met knoppen, die je ook naar het midden van de ring kunt slepen. Die knoppen zijn bijvoorbeeld de 'bel'-knop en de 'berichten'-knop. Door deze naar de ring te slepen, ontgrendel je niet alleen het toestel, je laadt meteen de bijbehorende app. Ook het opnemen (of weigeren) van telefoongesprekken geschiedt door het verslepen van een een icoontje met dan wel een groene, dan wel een rode telefoon. Misschien even wennen voor mensen die een ander ontgrendelscherm gewend zijn, maar erg intuïtief! Naast het direct openen van apps voorziet het HTC-lockscreen je ook onder meer van informatie over nieuwe berichten en gemiste oproepen.

Screenshots

[galleryold id="85742" include='88115,88116,88117,88118,88119,88120,88121,88122,88123,88124,88125,88126,88127,88128,88129,88130,88131,88132' columns='5' link='file'] Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Sensation.

Mediacapaciteiten

 

Foto's en video's maken

De HTC Sensation heeft aan de achterkant een 8 megapixelcamera om foto's en video's mee te maken. De kwaliteit van foto's gemaakt met smartphones is doorgaans niet om over naar huis te schrijven. Bij de Sensation is dat niet veel anders, maar je hoeft bij een smartphone natuurlijk geen professionele foto's te verwachten. Rekening houdend met het feit dat de foto's gemaakt zijn op een telefoon is de kwaliteit best aardig. Dit geldt vooral voor foto's die genomen zijn bij goed licht.

Foto's die binnen, of bij weinig licht genomen zijn, vallen wat tegen. Ondanks dat er een dubbele led-flitser op het toestel zit, loopt HTC achter op het gebied van fotografie bij bijvoorbeeld Sony Ericsson. Onder aan deze pagina kun je een aantal foto's vinden die met de HTC Sensation genomen zijn. Onderaan de pagina vindt je ook een Full HD (1080p)-video gemaakt met de Sensation en een vergelijking met de video-opnamekwaliteit van de Samsung Galaxy SII.

Muziek en geluid

Het geluid van de Sensation is wel onder de maat. De speaker is niet krachtig genoeg om  fatsoenlijk geluid te produceren. Dit is vooral onhandig wanneer je de Sensation wil gebruiken als autonavigatiesysteem. Het geluid is op de snelweg dan ook niet altijd hard genoeg om de instructies te kunnen horen. Wanneer je een headset gebruikt met het toestel, wordt het geluid een stuk beter. De speaker is waarschijnlijk dan ook meer bedoelt als extraatje dan als selling pointvoor de HTC Sensation. De geluidskwaliteit bij telefoongesprekken, want jawel, de HTC Sensation is ook nog een telefoon, is wel prima. Op de speaker valt het geluid ook bij telefoongesprekken tegen, maar wanneer je de Sensation aan je oor hebt is de gesprekskwaliteit prima. Geruchten over een 'death grip', het op een bepaalde manier vasthouden van de telefoon waardoor het bereik wegvalt, heb ik niet kunnen bevestigen.

Video's afspelen

Het afspelen van video's gaat vloeiend op de Sensation. Dat mag natuurlijk ook wel met de krachtige processor. Het nadeel van de ingebouwde videospeler is dat de ondersteunde formaten beperkt blijven tot de standaard door Android ondersteunde formaten. Er is bijvoorbeeld geen ondersteuning voor XVID- of MKV-bestanden. Er zijn overigens wel alternatieve videospelers, waarvan de meeste ook gebruik maken van de standaard Androidvideofunctionaliteit. Eén van de uitzonderingen is RockPlayer, die ik je aan kan raden voor het afspelen van bijna alle videoformaten, zoals de meestvoorkomende MKV-bestanden en XVID-video's. Het probleem met het afspelen van deze bestanden is dat ze niet kunnen worden bekeken met hardwareversnelling. De grafische chip van de Sensation kan deze bestanden niet omzetten naar beelden, waardoor de processor gebruikt moet worden. Dit kan zorgen voor haperende en stotterende videobeelden, maar de paar door ons geteste video's speelden behoorlijk door.

Media delen

HTC heeft voor haar toestellen een DLNA-certificering. Dit houdt in dat het toestel beschikt over streaming media-mogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld een televisie of kabelontvanger hebt die ook DLNA-mogelijkheden biedt, kun je je foto's en video's direct vanaf je telefoon naar de TV streamen. Een leuk extraatje. Dit werkt overigens twee kanten op. Het is ook mogelijk om via de streaming-applicatie muziek of films vanaf je computer af te spelen op je Sensation.

Foto's gemaakt met Sensation

[galleryold id="85742" include='88104,88105,88106,88107,88108,88109,88110,88111' columns='4' link='file']

HD-video gemaakt met Sensation

Waarschijnlijk wil je geen telefoon aanschaffen voor het maken van foto's of video-opnamen. Aan de andere kant is de mogelijkheid tot het opnemen van HD-video's een leuk extraatje. Je heb je telefoon vast namelijk bijna altijd bij je. Wanneer er iets leuks of interessants gebeurt, kun je de Sensation gebruiken. De kwaliteit van de video is vrij goed te noemen. Helaas bleek de opname wel af en toe wat te stotteren. Het kleurgebruik en de beeldkwaliteit zijn verder uitstekend, zeker wanneer je bedenkt dat het om een video-opname op een smartphone gaat!

http://www.youtube.com/watch?v=l5FUPwAzpQI

Vergelijkingsvideo Samsung Galaxy SII

Om beter te kunnen beoordelen hoe de HTC Sensation het doet ten opzichte van de directe concurrent, de Samsung Galaxy SII, heeft Dennis een vergelijkingsvideo gemaakt. Daarin wordt de bovenstaande video vergeleken met de video-opnamekwaliteit van de Galaxy SII. De video kun je hieronder vinden.

http://www.youtube.com/watch?v=43owyU9q7u8

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Sensation.

Prestaties

 

Scherm

Eén van de meest belangrijke kenmerken van de HTC Sensation is het scherm. De resolutie van de HTC Sensation (qHD), 960x540 pixels,  is er één die we in Nederland nog niet eerder tegenkwamen in een Androidtoestel. Het scherm is een Super-LCD-scherm, wat inhoudt dat het zuiniger en helderder is dan normale LCD-schermen.

Vergeleken met het Super-AMOLED (plus)-scherm van de Samsung Galaxy S(II) zijn de kleuren wat fletser. Het is moeilijk om te zeggen of AMOLED of SLCD-schermen beter beeld geven, omdat de gewenste mate van kleurverzadigdheid persoonlijk is. Zelf hou ik meer van de levendigere kleuren van het scherm van de Galaxy SII. Een ander punt waarop we het scherm van de Sensation met dat van de directe concurrent kunnen vergelijken, is de schermresolutie. Bij normaal gebruik zul je niet snel opmerken dat het scherm een hogere resolutie heeft. Wanneer je echter gaat browsen, zal je waarschijnlijk meteen opvallen dat de letters een stuk scherper zijn. Zeker wanneer je ver uitzoomt, blijven de letters scherp en goed leesbaar. Erg praktisch voor mensen die veel browsen of bijvoorbeeld graag e-books op hun smartphone lezen. Het enige nadeel van de hogere resolutie, is dat niet alle games en applicaties ondersteund worden. Sommige applicaties zijn uitgerekt en games hebben soms zwarte strepen, maar over het algemeen valt dit wel te overzien.

Processor en chipset

De HTC Sensation is zoals we hebben besproken op de eerste pagina van deze review, de eerste smartphone met de nieuwe dual-core chipset van Qualcomm. Aangezien Qualcomm zich later dan de concurrentie op deze markt begaf, moet de nieuwste versie van de Snapdragon-chipset zich nog maar bewijzen. De prestaties van de Sensation zijn zeker na de eerste systeemupdate behoorlijk goed. Waar oudere Androidtoestellen wel regelmatig last hebben van een vertraging in de bediening, lijkt dit bij de Sensation behoorlijk mee te vallen. De vertraging bij de bediening van de Sensation is namelijk minimaal. Ons testtoestel werd bij het spelen van games onderaan bij de touchknoppen behoorlijk heet, maar de HTC van een ander redactielid bleek dit probleem niet te vertonen. Een (tijdelijk) nadeel van de nieuwe chipset van Qualcomm, is dat veel game-ontwikkelaars hun spellen nog niet geoptimaliseerd hebben voor die chipset. Het kwam dan ook regelmatig voor dat een game vastliep of dat de ontwikkelaar zelfs aanraadde om een bepaalde game nog maar niet aan te schaffen voor de Sensation. Naar verwachting is dit echter een tijdelijk probleem en zullen meer en meer games ook perfect op de Sensation draaien.

Batterijgebruik

Het batterijverbruik op de Sensation is vergeleken met andere smartphones die ik heb getest vrij bescheiden. Dat wil zeggen, de batterij hield het in ieder geval een hele dag (van 's ochtends wanneer ik opsta tot 's avonds wanneer ik naar bed ga) uit. Dit in tegenstelling tot andere toestellen, waarbij het soms nodig bleek te zijn om deze tussentijds op te laden. Zoals bij de meeste smartphones blijft de batterijtijd echter wel beperkt tot één (werk-)dag. 's Nachts zal de telefoon waarschijnlijk toch echt aan de oplader moeten. Bij de Sensation was het bij mij niet anders.

Benchmarks

Omdat vaak het gevoel van snelheid op een smartphone subjectief is, vindt men het belangrijk om een onafhankelijke manier van snelheid meten te hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door zogenaamde benchmark-programma's. Deze programma's geven een score, waarmee het mogelijk wordt om verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. In onderstaande tabel kun je de resultaten van de verschillende benchmarks ten opzichte van de Samsung Galaxy SII, HTC Desire HD, LG Optimus 2X Speed en Samsung Galaxy S vinden. We testen de snelheid van de GPU (grafische chip) en CPU (processor). De dikgedrukte resultaten in de tabel zijn de beste. Bij alle resultaten behalve die van BenchmarkPi geldt: hoe hoger hoe beter.
BenchmarkHTC SensationSamsung Galaxy S IIHTC Desire HDLG Optimus 2X SpeedSamsung Galaxy S
ProcessorMSM8260ARM Cortex-A9MSM8255Tegra 2Cortex-A8
GPUAdreno 220Mali-400MP GPUAdreno 205GeForce Ultra Low Power GPPowerVR SGX540
Linpack (CPU)46.4447.1741.3337.3114.05
CaffeineMark (CPU)62758535586674245146
BenchmarkPi (CPU)72559410905311365
Neocore (GPU)58.159.857.975.754.9
Nenamark1 (GPU)42.759.833.255.548.5
Nenamark2 (GPU)26.644.5
Quadrant (CPU+GPU)2011332716442410850
CF-Bench9218,2704,5309

Benchmarkresultaten

Zoals je in de tabel kunt zien, presteert de Sensation nergens uitzonderlijk. De chipset verslaat wel duidelijk zijn voorloper Desire HD, maar blijft achter bij de andere twee dual-core-toestellen. Het is nog wel belangrijk om hier een kritische kanttekening bij de plaatsen. Een groot gedeelte van deze tests gaat om de grafische rekenkracht van de toestellen. Meestal wordt dit berekend door middel van het aantal frames (beelden) per seconde dat het toestel kan weergeven. Omdat de HTC Sensation een hogere schermresolutie heeft, betekent dit dat de grafische chip meer beeldpunten moet bedienen en vullen. Dit zorgt bij de Sensation voor een beduidend mindere score dan bij concurrent Galaxy SII.

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Sensation.

Conclusie

In deze conclusie nemen we de voornaamste punten die we tegengekomen zijn in deze review nog eens kort door.

Ontwerp

Het ontwerp van de HTC Sensation past duidelijk in de HTC-familie. Het toestel is weer voorzien van een unibody-design, wat inhoudt dat het opgetrokken is uit één stuk aluminium. Interessant genoeg klik je het scherm (en het daadwerkelijke toestel) in het unibody-omhulsel. Het toestel ziet er door het ontwerp spectaculair uit. Het scherm mag met 4,3 inch dan wel groot zijn, het toestel oogt kleiner doordat het langer, maar minder breed is dan de meeste andere Androidtoestellen.

Interface

HTC Sense ziet er niet alleen erg goed uit, het zorgt ook voor een betere gebruikservaring. Natuurlijk zullen er fans zijn van de standaard-interface van Android, maar HTC Sense biedt een heleboel voordelen. De standaard meegeleverde applicaties zullen niet voor iedereen voldoen, maar kunnen aangevuld worden met applicaties uit de Android Market. Als het in de toekomst mogelijk wordt om de standaard-meegeleverde apps te verwijderen, zal het ook makkelijker zijn het overzicht te houden. De ondersteuning voor thema's zorgt er voor dat je het uiterlijk van de interface van de HTC Sensation naar eigen wens aan kunt passen. Iets wat het dagelijks gebruik van het toestel wat aangenamer maakt. De uitgebreide keus aan HTC-widgets zorgen er voor dat je op de hoogte blijft van het laatste weerbericht, laatste nieuws en waar je vrienden op sociale netwerken zich mee bezig houden.

Mediacapaciteiten

De mediacapaciteiten van de HTC Sensation zijn prima. De kwaliteit van foto's waar het licht niet optimaal is, is matig, maar foto's genomen bij redelijk licht zien er voor foto's genomen met een smartphonecamera prima uit. De video-opnames bieden volgens gebruikers realistischere kleuren dan de opname's gemaakt met de Samsung Galaxy SII. De speaker van de Sensation is beneden maat en produceert niet altijd genoeg volume om bijvoorbeeld de gesproken navigatieaanwijzingen in de auto te kunnen verstaan. De video-afspeelkwaliteit van het toestel is goed vanwege de snelle chipset, maar blijft helaas beperkt tot de door Android standaard ondersteunde bestandstypen. Interessant is ook dat de nieuwe resolutie een beeldverhouding biedt van 12:9, wat precies dezelfde verhouding is als bij de meeste breedbeeld-TV's. Hierdoor zie je geen zwarte balken bij het afspelen van video's, zoals bij de meeste andere smartphones wél het geval is.

Prestaties

Wanneer we kijken naar de kille benchmarks van de Sensation, lijken de prestaties ten opzichte van concurrentie tegen te vallen. Doordat het toestel een hogere resolutie heeft, vallen vooral de resultaten van de grafische chip tegen. In de praktijk blijken we daar echter weinig van te merken. In het begin had ons testtoestel wat last van vertraging bij bijvoorbeeld het wisselen van homescherm, maar na de systeemupdate van deze week loopt alles behoorlijk soepel. Van eventueel slechtere prestaties is bij het dagelijks gebruik én tijdens het gamen weinig te merken. Wanneer de games die nu nog niet optimaal werken met de chipset van de Sensation een update krijgen, kunnen we ook over de gamemogelijkheden behoorlijk tevreden zijn. De Sensation is op dit moment nog niet echt geschikt voor hobbyisten die iets meer aan de software op hun toestel willen sleutelen. HTC heeft namelijk min of meer een slot op het gebruik van aangepaste systeemsoftware gezet. Dit zal met een toekomstige systeemupdate verholpen worden. Dit zou ook de echte hobbyisten over de streep kunnen trekken.

Algemene conclusie

De keuze voor een nieuwe super-smartphone is op dit moment niet eenvoudig. In het absolute topsegment bevinden zich op dit moment in de praktijk twee toestellen, de Samsung Galaxy SII en de HTC Sensation. Net daaronder bevindt zich nog de LG Optimus 2X Speed en binnenkort zullen ook de LG Optimus 3D Speed en HTC EVO 3D bij dit rijtje worden gevoegd. Wanneer we de Sensation vergelijken met de Galaxy SII, komt het uiteindelijk vooral op persoonlijke smaak aan. De chipset van de Galaxy SII presteert wat beter, terwijl de Sensation beschikt over een uitermate sterk ontwerp. De video's gemaakt met de Sensation bieden realistischer kleuren, terwijl die van de Galaxy SII juist weer wat levendiger zijn. Het Super-LCD-scherm van de Sensation heeft een hogere resolutie dan dat van de Galaxy SII, terwijl het Super-AMOLED Plus-scherm van de Galaxy SII juist weer levendigere kleuren heeft. Zoals gezegd: de keuze is zeker niet eenvoudig.

Sterke punten

 • Dual-core processor
 • Hoge-resolutie-scherm (qHD)
 • Uitstekende interface HTC Sense
 • Mooi, functioneel lockscreen
 • Goede standby-tijd

Zwakke punten

 • Toestel wordt soms wel érg warm
 • Niet alle games werken nog vanwege nieuwe chipset
 • Applicaties zien er soms vreemd uit door de hogere resolutie
 • Volumeknoppen blijven soms steken

Beschikbaarheid

De HTC Sensation ligt inmiddels alweer een tijdje in de winkel en kan ook via onderstaande webshops besteld worden. {tab=Abonnement} [cfr#co#13828] {tab=Los toestel} [cfr#po#13828] {/tabs}
 
Review
Score: 5,00 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...