Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 

Eerste indrukken

In de Verenigde Staten is de Droid Incredible van HTC een vrij populaire telefoon. In Nederland hebben we dit Androidtoestel nooit op de markt gezien maar HTC heeft duidelijk wel begrepen dat dit met de opvolger anders moest. De opvolger is de HTC Incredible S, die met verbeterde specificaties en natuurlijk de nieuwste versie van HTC Sense, klaar is om ook de Europese markt te veroveren. Van BelSimpel.nl kregen wij een reviewmodel ter beschikking, zodat wij goed konden beoordelen wat we van dit toestel vonden.

Apart uiterlijk

De huidige trend in smartphone-land is dun, dunner, dunst. De HTC Incredible S doet hier duidelijk niet aan mee. Op het dikste punt is de telefoon is bijna 12mm dik. En dat dikste punt is gelijk interessant, want het toestel heeft niet overal dezelfde dikte. De rand van het toestel is ongeveer 8mm dik en op de achterkant vinden we dan een verdikking die mij qua vorm gelijk deed denken aan een SIM-kaart. Hierop zitten ook de cameralens en de twee LEDs die als flitser dienst doen. Ook aan de voorkant vinden we een interessante ontwerpkeuze. Het scherm van de Incredible S ligt namelijk iets dieper dan de rand van het toestel. Wat ook opvalt aan de voorkant is de notificatie-LED. Het is zeer prettig als telefoons een notificatie-LED hebben, maar deze bevindt zich achter het beschermrooster van de telefoonluidspreker en ligt daarom ook diep in het toestel ,waardoor deze niet onder alle hoeken goed te zien is. Verder bezit deze telefoon geen hardware-knoppen, behalve voor het aan-/uitzetten en het volume. Onder het scherm vinden we vier aanraakgevoelige knoppen voor home, menu, terugenzoeken.Een heel leuk bijkomstigheidje is dat deze knoppen meedraaien met de oriëntatie van het scherm. Hou je dus de telefoon in portretmodus, dan zie je het huisje voor home rechtop staan en draai je je telefoon naar landschapsmodus, dan draaien de knopjes vrolijk mee.

De eerste keer aanzetten

Na de plaatsing van de SIM-kaart kan het feest beginnen, we zetten de telefoon aan en worden begroet door het 'HTC quietly brilliant'-logo. Na een minuutje of wat worden we vervolgens doorgestuurd naar de, door HTC aangepaste, introductiewizard. HTC laat hier al gelijk zien dat ze Android toegankelijk maken voor de minder gespecialiseerde gebruikers, doordat deze wizard zeer duidelijk is. Na het kiezen van je taal krijg je als eerste een uitleg over het gebruik van het virtuele toetsenbord. Hierbij moet je ook gelijk een paar woorden invoeren zodat het systeem een beetje kan leren hoe slordig je typt. Daarna komt één van de mooiste opties van HTC's introductiewizard: gegevens overdragen. Dit geeft je de kans om, via bluetooth, gegevens zoals contacten, SMS'jes en agenda over te zetten vanaf je oude toestel. Je doorloopt een aantal stappen om je oude toestel te kiezen en er wordt je verteld hoe je op dat toestel je Bluetooth moet aanzetten en hoe je moet koppelen. Hierna heb je de beschikking over al je gegevens. Daarna wordt je nog gevraagd of je een 3G-abonnement hebt en of je automatisch je Androidtoestel wil laten synchroniseren. Als laatste heb je nog de keuze om direct te verbinden met een WiFi-netwerk.

Accounts toevoegen

Ten slotte komen in de introductiewizard de accounts aan bod. Dit begint met een mail-account. Dit is natuurlijk in de eerste plaats een Google-account om te zorgen dat de Google-diensten (waaronder de Market) werken, maar je kan hier ook een Exchange- of een andere e-mailaccount toevoegen. Hierna zijn de sociale netwerken aan de beurt. Je kan gelijk je Facebook-, Flickr- en Twitter-gegevens invullen, zodat deze mooi kunnen integreren met HTC Sense. Op de volgende pagina zullen we hier verder op ingaan.

Eerste indrukken

Het eerste wat ik dacht toen ik het toestel uit de doos haalde was: zwaar! Eigenlijk is dit vreemd, aangezien mijn referentietoestel, een HTC Desire, bijna exact hetzelfde gewicht heeft. Toch voelt de Incredible S zwaarder aan door het evenwichtspunt van het toestel. Dit is overigens niet vervelend of storend, want het geeft een prettig solide gevoel en de telefoon zal, mede door het materiaal, niet snel uit je hand glippen. Verder is het ontwerp een kwestie van smaak, of je vindt de uitstulping aan de achterkant mooi, of je houdt er niet van. Over smaak valt niet te twisten. Wel is het toestel mooi afgewerkt en geeft het een stevige indruk. Iets dat mij wel een beetje verraste en teleurstelde is de versie van Android die op het toestel aanwezig was. Ik had gehoopt dat nieuwe toestellen die zouden uitkomen, ook de nieuwste versie van Android zouden bevatten, maar de Incredible S draait nog op Android 2.2.1. Natuurlijk is dit geen reden om het toestel niet aan te schaffen, maar het geeft toch een beetje het gevoel dat je achter de feiten aanloopt.

Foto's

Foto's van de Incredible S:

Unboxing-video

http://www.youtube.com/watch?v=0vYxD8jVlhI

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Incredible S.

Interface en HTC Sense

Zoals dat bij de meeste fabrikanten van Androidtoestellen het geval is, is ook de HTC Incredible S uitgerust met een eigen schil over Android. In het geval van HTC heet deze schil HTC Sense. Op de Incredible S vinden we de nieuwste versie van HTC Sense, die ten opzichte van zijn voorgangers weer een stapje verder gaat in het personaliseren van Android. En dan bedoelen we niet alleen door HTC, maar vooral door de gebruiker zelf. Er zijn legio mogelijkheden aanwezig om de telefoon door middel van thema's, scenes en geluidsreeksen aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Hierbij geldt dat je een volledige scene kan toepassen, waarbij je thuisschermen (alle 7), achtergrond, geluiden, etc. worden aangepast, inclusief de widgets. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de scene Sociaal, waarmee de Friendstream-widget en de contacten-widget worden geplaatst. Bij de scene Reizen zul je eerder de locatiewidget en de dubbele klok-widget vinden. Wat ook een leuk extraatje is, is dat je in de notificatiebalk direct toegang hebt tot de laatstgebruikte applicaties. De spil in dit alles is de app HTC Hub. Via deze app heb je, na aanmelding voor een HTCSense.com-account, toegang tot alle apps, scenes, achtergronden, enz. die HTC voor ons heeft bedacht. In mijn ogen is dit een zeer gebruikersvriendelijke manier om mensen hun toestel volledig naar eigen wens te laten aanpassen. Ook vinden we hierin apps en widgets die HTC ontwikkelt, maar niet standaard meelevert. Zo kunnen we bijvoorbeeld Picasa-webalbums laten tonen in de galerij, LinkedIn gebruiken of een connectie maken met de HTC Media Link.

Sense-applicaties

We zullen hieronder alle Sense-applicaties noemen en, waar nodig, een korte beschrijving geven van deze applicatie.
 • Aandelen. Deze app maakt het mogelijk om snel inzicht te krijgen in de aandelenmarkt.
 • Adobe Reader. De PDF-reader van Adobe voor Android
 • Autopaneel. Dit is vergelijkbaar met de CarHome-app van Google. Alleen is deze wel een stuk uitgebreider. Ook is deze applicatie nauw verbonden met de app Locations en de meegeleverde navigatie-software. Je kan vanuit deze app snel navigeren en bellen met grote knoppen, zodat je het tijdens het rijden simpel kan bedienen.
 • Camcorder/Camera. Een eigen ontwikkelde Camera-applicatie met vele mogelijkheden waar we het op de volgende pagina over zullen hebben.
 • Contacten. De contacten-app van HTC is een zeer uitgebreide applicatie die Google-contacten koppelt aan een Twitterprofiel en/of Facebookprofiel. Hierdoor kun je in de contacten-applicatie, of wanneer iemand je belt, gelijk hun laatste updates bekijken en worden missende gegevens (zoals e-mailadres, telefoonnummers, verjaardagen en foto's) toegevoegd aan de account.
 • Friend Stream. De sociale media-app van HTC. Hierin vinden we alle statusupdates van vrienden op Facebook en Twitter. We kunnen hier ook kiezen voor alleen de updates met foto's of video's of juist met weblinks. Al met al een prima applicatie om je sociale media in de gaten te houden.
 • Galerij. In de galerij-app van HTC zien we niet alleen de foto's die op de SD-kaart staan, maar ook foto's van Facebook, Flickr en media-apparaten in je WiFi-netwerk.
 • Gegevens overdragen. Dit is de applicatie die bij de introductiewizard wordt gebruikt om informatie uit een andere telefoon via Bluetooth over te dragen.
 • HTC Hub. De app die het mogelijk maakt om alles aan je telefoon te personaliseren.
 • HTC Likes. Nauw verbonden met HTC Hub. Hier kan je zien welke applicaties jouw vrienden aanraden of leuk vonden om te gebruiken.
 • Locations. Dit is een door HTC aangepaste variant van Google Plaatsen, met een wat toegankelijker uiterlijk.
 • Muziek. Deze muziekapplicatie is vrij simpel, maar ziet er goed uit.
 • Navigatie. Deze app vinden we niet in de applicatielade, maar is toegankelijk vanuit het Autopaneel of de Locatie-app. Dit is een navigatiepakket aangeboden door HTC die je, na activatie, 30 dagen gratis mag uitproberen. Hierna heb je alleen nog maar gratis beschikking over de Benelux. Het ziet er mooi uit en grote steden (ook in Nederland) zijn in 3D weergegeven. Maar toch kies ik liever voor Google Navigatie.
 • Peep. Dit is de Twitter-app die op de telefoon is te vinden.
 • Quickoffice. Een Office-pakket voor Android.
 • Reader. Dit is de boeken-app van HTC. Hiermee kun je boeken kopen van Kobo of Adobe eBooks en deze natuurlijk ook lezen. Allebei bieden ze een aantal gratis boeken aan.
 • Teeter. Een simpel spelletje waarbij het het doel is om een balletje in het goede gat te krijgen door je telefoon te kantelen.
 • Verbonden Media. Hiermee kan je muziek, foto's of video's delen met andere media-apparaten in je netwerk.
 • Zaklamp. Hiermee kan je de LED-flitser van je toestel gebruiken als zaklamp.
Als laatste heeft HTC ook een eigen toetsenbord toegevoegd. Omdat de Incredible S geen (optische) trackball, of pijltjestoetsen bevat hebben ze onder het toetsenbord vier pijlen geplaatst om door de tekst te kunnen navigeren.

Sense-widgets

Het is teveel om alle widgets die Sense biedt hieronder op te noemen. Alleen al omdat voor bijna alle applicaties meerdere widgets bestaan. Voor alleen al een klok heb je de keuze uit 12 verschillende widgets. De interessantste vind je hieronder in de screenshots en er zijn er een paar die we even willen uitlichten. Als eerste de HTC Sense-klok. Dit is degene die op alle doosjes staat afgebeeld en ook gelijk de compleetste van de klok-widgets. Dit is een zogenoemde flip-over-klok, die naar de juiste tijd verspringt zodra je op het thuisscherm komt waar de widget is geplaatst. Eveneens zien we hierop de datum, de locatie en het weer. Het weer is het interessantst, omdat deze widget een effect van het weer over je hele scherm laat zien. Als het regent komen er druppels op het scherm die worden weggeveegd door een ruitenwisser. Als het mistig is wordt je hele scherm even wazig. Ten tweede de mogelijkheden om contacten te tonen. Dit kan met of zonder foto, één of meerdere contacten, of bijvoorbeeld met laatste activiteit (zowel Twitter, Facebook of bijvoorbeeld SMS). Als laatste wil ik nog de Locations-widget noemen. Hiermee heb je snel toegang tot alle interessante plaatsen om je heen, of kan je direct ergens naartoe navigeren. Ook kan je bijvoorbeeld je huidige locatie opslaan.

HTCSense.com

Zoals al eerder gemeld heb je de mogelijkheid om je telefoon te koppelen aan een HTCSense.com-account. Dit geeft je niet alleen de mogelijkheid om de HTC Hub te gebruiken om nieuwe thema's, maar ook om gebruik te maken van de website HTCSense.com. Op deze website heb je een aantal handigheidjes die erg van pas kunnen komen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je telefoon op vol volume te laten overgaan zodat je hem weer terug kan vinden. Ook kan je hier op een kaartje zien waar je telefoon zich bevindt. Eén van de belangrijkste mogelijkheden is het blokkeren van de telefoon. Als deze bijvoorbeeld is gestolen of je bent hem verloren, dan kun je hem vanaf de website blokkeren zodat hij niet meer kan worden gebruikt. Op het toestel zal dan een door jou ingestelde boodschap verschijnen, en kan hij pas worden gebruikt als hij met een code is ontgrendeld.

Screenshots

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Incredible S.

Mediacapaciteiten

"Een telefoon is toch om mee te bellen?" Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die dit soort dingen zegt. Maar als je eenmaal een smartphone zoals de Incredible S bezit, is het haast zonde om er niet meer mee te doen dan bellen. Zoals we al eerder bespraken is het toestel te gebruiken als sociale media-updater, navigatie-apparaat of eBook-reader en op deze pagina gaan we bespreken wat de mediacapaciteiten van het toestel zijn.

Camera

Het toestel beschik over een 8MP camera met dubbele LED-flitser. Deze camera is eveneens is staat om in HD (720P) video op te nemen. De camera-applicatie van HTC Sense is een vrij uitgebreide. We kunnen met een druk op de knop effecten toevoegen, zoals vervormingen, negatief, sepia of zwart-wit. We kunnen de camera instellen om automatisch te focussen op gezichten, of een zelfontspanner instellen. Ook kunnen we wisselen tussen de camera aan de voor- of achterzijde van het toestel. Ook voor het opnemen van video kunnen we effecten toepassen en natuurlijk instellen in welke kwaliteit we video willen opnemen (standaard staat deze niet op HD-video). Verder heeft dit toestel de beschikking over een tweevoudige LED-flitser. Waarom dit precies beter zou zijn dan een enkele LED is me nog niet helemaal duidelijk, maar op foto's die gemaakt zijn in het donker, lijken de kleurtinten iets warmer en natuurlijker te zijn dan foto's gemaakt met mijn HTC Desire.

Muziek en geluid

Zoals alle smartphones is ook de Incredible S uitgerust met een speaker om muziek af te spelen. Deze is beter dan de speakers die we vinden in de HTC Desire en de HTC Desire HD, maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Het geluid is qua volume wel een stuk beter, maar klinkt nog steeds schel en is niet prettig om te horen. Deze telefoon is wel uitgerust met SRS geluidsverbetering, maar dit maakt het geluid via de ingebouwde speaker niet veel beter. Het echte effect hiervan werd me pas duidelijk toen ik oordopjes aansloot op de Incredible S. De muziek werd veel voller en de bas dreunde werkelijk uit de dopjes. Ook kan je kiezen voor verschillende equalizer-presets als je oordopjes hebt aangesloten. Tijdens het bellen is het geluid zeer goed. We ondervinden geen last van slechte verstaanbaarheid en ook wijzelf zijn goed te horen aan de andere kant van de lijn. Het enige is dat je soms jezelf een beetje terughoort, maar niet zo erg dat het irritant wordt.

Video's afspelen

Video's afspelen gaat via de meegeleverde Video-applicatie. Het 4 inch scherm van de Incredible S leent zich prima om een video op te bekijken van bijvoorbeeld YouTube, of een kort filmpje. Of je met dit scherm genoegen neemt om een hele film te kijken is een kwestie van smaak. Via de Video-app kan je de video laten passen in het scherm, of het volledige scherm gebruiken. Tevens heb je ook in de videospeler de mogelijkheid om SRS aan te zetten, zodat het geluid beter klinkt. Overigens geldt ook voor video dat het stukken beter klinkt met een koptelefoon aangesloten.

Media delen

De Incredible S maakt het vrij eenvoudig om je media te delen via de app Verbonden Media. Dit werkt via DLNA, waarbij je je media kan delen naar apparaten die zich op hetzelfde WiFi-netwerk bevinden. Ook kan je op deze manier verbinden met Windows Media Player, om bijvoorbeeld een video af te spelen op je computer. Dit werkt zeer soepel, de app detecteert zelf alle mogelijke spelers in het netwerk. Leuke bijkomstigheid is dat je vervolgens je telefoon als afstandsbediening kan gebruiken om de media te besturen.

Foto's gemaakt met de Incredible S

HD-video gemaakt met Incredible S

http://www.youtube.com/watch?v=MnRUvSnujDc

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Incredible S.

Prestaties

Specificaties [table id=60 /] Het was waarschijnlijk al wel een beetje opgevallen, maar de Incredible S zit een beetje tussen de HTC Desire en de HTC Desire HD in. Qua processor en RAM-geheugen heeft de Incredible S hetzelfde in huis als de Desire HD, waar het scherm weer van wat mindere kwaliteit is. In de Desire HD vinden we een 4,3 inch scherm, terwijl het scherm van de Incredible S 4,0 inch meet. Aangezien beide schermen wel dezelfde WVGA-resolutie hebben betekent dit wel dat de Incredible S een hogere pixeldichtheid heeft. Verder is het scherm een SuperLCD-scherm. Dit is net niet zo mooi als een (Super)AMOLED-scherm, maar zou wel iets zuiniger moeten zijn. In de Incredible S vinden we 1,1 GB aan opslagruimte voor apps. Dit is prettig, want één van de klachten over de Desire (met 512 MB) is het gebrek aan opslagruimte. Zeker nu de apps steeds groter worden en nog lang niet altijd naar de SD-kaart verplaatst kunnen worden, is het prettig om wat meer opslagruimte tot je beschikking te hebben. Gebruiksgevoel Nog ongeacht de gemeten prestaties, vinden we het belangrijk hoe het toestel aanvoelt in het gebruik. De Incredible S gaat zeer vloeiend, geen moment merken we iets van haperingen bij overgangen van het ene thuisscherm naar het andere, het openen van de applicatielade, of het starten van apps. Ook in apps ondervinden we geen haperingen. Apps zoals Nu.nl, waarin je door artikellijsten bladert, of natuurlijk de Androidworld Reader, geven geen enkel probleem. Ook games die meer gebruik maken van de grafische processor lopen over het algemeen vloeiend. Een potje Worms of een kwartiertje Pocket Legends geven niet de indruk moeite te hebben. Wat ook zeer prettig is in het gebruik, is de mogelijkheid voor Fast Boot. Dit maakt het mogelijk om je telefoon sneller opstarten nadat hij is uitgezet. Binnen 3 seconden is je telefoon klaar voor gebruik. Accuduur Het blijft een hekel punt in smartphoneland; hoe lang gaat de accu mee? Kom ik de dag wel door? Voor de Incredible S geldt dat dit waarschijnlijk net aan lukt. Dit is natuurlijk afhankelijk van je daglengte en hoe intensief je je toestel gebruikt, maar over het algemeen ging bij mij de accu ongeveer tien tot veertien uur mee met middelmatig gebruik. De grootste stroomverbruiker is het scherm. Wel heeft HTC allerlei widgets ingebouwd waarmee je je stroomverbruik makkelijk kan regelen. Zo kan je je wifi en mobiel internetverbinding schakelen, je helderheid instellen, automatisch synchroniseren aan- en uitzetten et cetera.

Benchmarkresultaten

De prestaties van de Incredible S zijn prima! In onderstaande tabel kun je de resultaten van verschillende benchmarks ten opzichte van de Desire HD, Nexus One en Samsung Galaxy S vinden. We testen de snelheid van de GPU (grafische chip) en CPU (processor). Alle toestellen in deze test draaien op Android 2.2. De dikgedrukte resultaten zijn de beste. Bij alle resultaten behalve die van BenchmarkPi geldt: hoe hoger hoe beter.
BenchmarkHTC Incredible SHTC Desire HDGoogle Nexus OneSamsung Galaxy S
ProcessorMSM8255MSM8255QSD8650Cortex-A8
GPUAdreno 205Adreno 205Adreno 200PowerVR SGX540
Linpack (CPU)41.8541.3333.5614.05
CaffeineMark (CPU)5886586655335146
BenchmarkPi (CPU)1042109011241365
Neocore (GPU)57.657.931.054.9
Nenamark1 (GPU)28.033.216.048.5
Quadrant (CPU+GPU)165916441320850
In deze resultaten kunnen we zien dat de Incredible S wat betreft CPU heel erg dicht bij de Desire HD ligt. De scores verschillen nauwelijks van elkaar. Qua grafische rekenkracht scoort de Desire HD iets beter.

Op de volgende pagina gaan we verder met de review van de Incredible S.

Conclusie

In deze conclusie nemen we de voornaamste punten die we tegengekomen zijn in deze review nog eens kort door.

Uiterlijk en HTC Sense

Het uiterlijk is, zoals gezegd, niet helemaal in de lijn van de huidige smartphone. Waar de meeste smartphones dunner en strakker worden vormgegeven, kiest HTC bij de Incredible S voor een afwijkend uiterlijk met een uitstulping achterop het toestel. Of dit mooi is, is een kwestie van smaak. De telefoon is niet uitzonderlijk dik en is goed ontworpen, waardoor het toestel goed in balans is en prettig in de hand ligt. Dat de notificatie-LED zich achter het oorluidsprekertje bevindt vind ik iets minder handig, al is het wel zeer prettig dat dit toestel een notificatie-LED heeft. Wel erg mooi is het meedraaien van de aanraakgevoelige knoppen. Het zijn de kleine dingen die het afmaken. De door HTC ontwikkelde interface is goed. Vooral de grote mogelijkheden om je toestel naar eigen smaak en inzicht in te stellen streven de Androidfuncties voorbij. Niet alleen valt er meer te kiezen, maar ook bieden ze een grote hoeveelheid keuzes aan via HTC Hub. Ook de simpele en mooi vormgegeven widgets zorgen dat je snel toegang hebt tot informatie die voor jou belangrijk is. Of dit nou de Twitter-updates van je vrienden zijn, je favoriete contacten of misschien de dichtsbijzijnde winkels. De koppeling met een HTCSense.com-account is ook een goede toevoeging. Niet alleen als handigheidje wanneer je je telefoon even niet kunt vinden, maar ook in geval van diefstal.

Mediacapaciteiten

De Incredible S is een prima media-apparaat. Het SuperLCD-scherm is goed en je kan er prima een film of videoclip op kijken. De interne speaker is helaas van mindere kwaliteit, al is deze wel beter en vooral luider dan die van de HTC Desire. Het beste geluid krijg je toch als je oordopjes in het apparaat prikt. Om het geluid nog beter te laten klinken heb je de mogelijkheid om SRS-geluidsverbetering aan te zetten, waardoor het geluid een stuk mooier klinkt. Voor het maken van foto's is de 8MP-camera zeer geschikt en ook het opnemen van HD-video gaat hiermee prima. Helaas geldt, ondanks de dubbele LED-flitser, dat foto's die in donkerdere omgeving zijn genomen er slecht uitzien. Ook is media makkelijk te delen. Dit kan via de speciale applicatie, maar ook als je media aan het afspelen bent door op "Selecteer speler" te drukken. Via DLNA kan je dan zeer gemakkelijk je video's, foto's of muziek op andere apparaten in je netwerk overbrengen. Leuk om je pasgemaakte foto's gelijk aan iedereen te laten zien op je televisie.

Prestaties

De prestaties doen niet onder voor telefoons die nu op de markt verkrijgbaar zijn. Het beste zijn ze te vergelijken met die van de Desire HD, ook omdat dit toestel dezelfde processor en hoeveelheid geheugen bevat. Dit toestel bevat daarentegen geen dual-core processor en zal niet kunnen meekomen met veel toestellen die zijn aangekondigd op het Mobile World Congress. Het belangrijkst is echter hoe het toestel zich gedraagt bij dagelijks gebruik en hierover hebben we niets te klagen. Zowel bij gewoon gebruik, als behoorlijke belasting (spellen),  heeft het toestel geen moeite.

Algemene conclusie

Een goed toestel met een ongewoon uiterlijk. Of je de uiterlijke kenmerken van de Incredible S mooi vindt zal je zelf moeten bepalen, maar ik vind het wel wat hebben. Het uiterlijk van HTC Sense is divers en heeft zoveel keuzemogelijkheden, dat er voor iedereen wel iets tussen zal zitten. De matzwarte afwerking van de behuizing ziet er goed uit, alleen het dieper liggen van het scherm is een beetje vreemd. Hoe dan ook is het een toestel dat goed functioneert, maar misschien niet mee kan komen in het tijdperk van de dual-core processor.

Sterke punten

 • Nieuwste versie van HTC Sense.
 • Twee camera's, waarvan één voor 8MP en HD-opname.
 • Aanraakgevoelige knoppen die meedraaien.
 • Notificatie-LED.

Zwakke punten

 • Interne speaker geeft hard, maar lelijk geluid.
 • Android 2.2.1.
 • Ondanks dubbele LED-flits geen mooie foto's in slecht licht.

Verkrijgbaarheid

{tab=Abonnementen} [cfr#co#13806] {tab=Los toestel} [cfr#po#13806] {/tabs}  
Review
Score: 5,00 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...