Review: de Ekster Parliament 2.0 portemonnee zit vol met handige slimmigheden

Review: de Ekster Parliament 2.0 portemonnee zit vol met handige slimmigheden

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Ekster Parliament 2.0

Hier op Androidworld behandelen we veel zaken, maar een review van een portemonnee? Dat had je wellicht niet verwacht. Toch past de Ekster Parliament 2.0 prima in dit rijtje door diverse slimme functies te combineren. Bovendien is de Ekster in Nederland ontworpen, wat het product nog een Hollands tintje geeft.

foto's van Ekster Parliament 2.0

[readmore articles="188087"]

Nooit meer je portemonnee kwijt

De meest interessante functie van de Ekster is om deze op te sporen als je hem kwijt bent. Er is namelijk een tracker in de portemonnee aanwezig die via Bluetooth 4.0 werkt. Hiermee kan je dus verbinding maken met je telefoon. Dit gaat via de TrackR-app. Via deze app kun je de locatie van je portemonnee opvragen. Deze krijg je op een kaartje te zien. Ook kan de Ekster een geluid laten afspelen door op het luidspreker-icoontje te klikken. De balkjes boven dit icoontje geven aan hoe dichtbij je geliefde geld bevindt, een soort van warm-koud principe. Dit werkt in de praktijk gewoon goed als je even niet weet waar je moet zoeken.

Is je portemonnee buiten het bluetooth-bereik of hoor je niks piepen, dan wordt de hulp ingeschakeld van het netwerk van TrackR. Komt iemand anders langs jouw portemonnee, dan krijgt je telefoon een seintje dat deze is gedetecteerd. Daarnaast kan je instellen dat je een seintje krijgt als je je portemonnee buiten Bluetooth-bereik valt, bijvoorbeeld als je hem vergeet mee te nemen.

foto's van Ekster Parliament 2.0

De tracker is een klein plastic plaatje die op zonne-energie werkt. Door hem 3 uurtjes in daglicht te leggen kan hij 1 maand meegaan op één accuduur.

Spoor je telefoon op

Bij de aankondiging was er nog sprake dat Tile zou worden gebruikt, maar deze app heeft niet de functie om met de portemonnee je smartphone op te sporen. Dit kan de Ekster met TrackR echter wel. In het midden van de tracker is een knop.

foto's van Ekster Parliament 2.0

Als je deze ingedrukt houdt maakt je telefoon een geluid waardoor je weet waar je moet zijn. Handig!

Klein maar fijn

De afmetingen van de Parliament zijn 1,5 x 10,5 x 7 cm waardoor het een handzaam portemonnee is die makkelijk in je broekzak past. Deze beperkte afmetingen hebben ook zo hun nadelen: er passen niet meer dan 9 pasjes in, waarvan er 6 in het anti-skimming gedeelte. Deze pasjes kun je met één druk op de knop mooi in volgorde tevoorschijn laten komen. Het anti-skimming zorgt ervoor dat pasjes niet op afstand draadloos betalen activeren als bijvoorbeeld iemand een betaalterminal tegen je portemonnee houdt.

Er is een elastieken band aanwezig waaronder je briefgeld kwijt kan, al zullen dit niet talloze briefjes zijn. Ook moet je er niet vanuit gaan dat je muntgeld in kwijt kan, al is dit wel een optie als je dit echt nodig hebt, maar dit gaan ten koste van de levensduur van het leer. Dit leer ziet er goed afgewerkt uit, en ruikt ook naar echt leer.

Conclusie

De Ekster Parliament 2.0 is een fijne portemonnee die naast veilig ook nog eens slim is. Zo wordt er skimming tegengegaan en kan je de via Bluetooth en TrackR de portemonnee weer opsporen via je telefoon. De tracker werkt bovendien op zonne-energie, waardoor je geen batterijtje hoeft te wisselen. Ook is Ekster zelf van goede kwaliteit en past hij makkelijk in je broekzak. Er zijn meerdere uitvoeringen beschikbaar, waaronder zwart, blauw en cognac. De Ekster Parliament 2.0 kost 90 dollar in de webshop van Ekster zelf, en wordt wereldwijd verscheept.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk