Review PopSockets: dat een goedkope gadget zo handig kan zijn

Review PopSockets: dat een goedkope gadget zo handig kan zijn

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Geschiedenis van PopSockets

De PopSockets is in 2011 bedacht door David Barnett. Hij was op zoek naar iets waar hij de bedrading van zijn oordopjes omheen kon wikkelen zodat ze niet in de knoop raakten. Na een succesvolle Kickstarter-campagne kon hij zijn idee in werkelijkheid brengen.

Nu jaren later hebben er heel veel mensen plezier van, met name jongeren. Ook mensen met artritis hebben er baat bij. Ze kunnen namelijk hun smartphone er beter mee vasthouden. Het bedrijf vond dat zo'n mooie ontwikkeling, dat ze 10% van de inkomsten van de online verkopen (en ook duizenden PopSockets) aan een stichting doneren die deze mensen helpt.

Wat is een PopSockets?

Ik kreeg de PopSockets voor mij verjaardag en ja, ik moest even googelen wat het nu precies was. Is het gadget of accessoire voor je smartphone? Of allebei? In het kort is de PopSockets een accessoire en gadget in één, die je op je smartphone kunt plakken om dan vervolgens voor meerdere doeleinden gebruikt te kunnen worden:

> als standaard

> als houder

> voor extra grip

> om oordopjes eromheen wikkelen

PopSockets

De PopSockets kost tussen de 10 en de 20 euro en wordt in een kleine verpakking met nog kleinere handleiding geleverd. De gadget bevat een plakstrip op de achterzijde en kan, nadat je hem hebt schoongemaakt, op de achterkant van je smartphone geplakt worden.

Hoe werkt het?

In het begin ben je even voorzichtig met het trekken aan de gadget maar niet veel later krijg je de smaak te pakken. Eén keer poppen, twee keer poppen, het begint zowat op een fidget spinner te lijken. Tijdens de saaie momenten in de trein of reclameblokken op tv zit ik namelijk continu te poppen aan de PopSockets.

Bij de laatste stand is de PopSockets ver genoeg uitgetrokken dat je vingers ertussen passen. Zo kun je je smartphone makkelijk vasthouden om foto's of selfies te maken. Ik gebruik hem dan ook voornamelijk tijdens het gamen en het maken van foto's. De PopSockets zit dus tussen het midden en de onderkant van de Pixel 2 XL.

De handigheid zit hem voornamelijk in het kunnen vasthouden van een smartphone met twee vingers. Met je duim kun je het toestel draaien en kun je meer scherm bereiken dan zonder de gadget. In het tijdperk van steeds groter wordende smartphones is dit dus een extra handigheidje.

via GIPHY

Daarnaast kun je de gadget in het midden plakken of twee stuks aan weerszijden om het als standaard te laten fungeren. Je zet je smartphone in landschapsmodus op tafel zodat je makkelijk YouTube-filmpjes kunt kijken. Met de PopSocket onderaan de achterzijde van een toestel kun je makkelijk een chat opzetten in WhatsApp of Google Duo. Ben je met je bedrade oordopjes naar de laatste AW Hangout aan het luisteren? Dan kun je de bedrading om de PopSockets heen wikkelen zodat deze niet in de weg zit.

De gadget kan ook gebruikt worden met tablets, e-readers, Nintendo 3DS of GoPro en met een mount om je smartphone aan de muur, spiegel of autodashboard te bevestigen. Sommigen gebruiken hem zelfs om hun smartphone aan een monitor te 'hangen' of als knop voor lades...

via GIPHY

Conclusie

Ik heb vele gadgets uitgeprobeerd maar dat deze € 15,- kostende gadgets zo'n uitkomst zou zijn. Wie had dat gedacht. De kans dat ik de Pixel 2 laat vallen is nu namelijk een stuk kleiner en foto's maken is een stuk makkelijker en stabieler geworden. Daarnaast is het vasthouden van de Pixel aangenamer omdat ik de randen niet meer hoef vast te houden. Nadelen zijn er ook, de smartphone plat op tafel leggen is er natuurlijk niet meer bij.

PopSockets kopen

De PopSockets is er in vele honderdduizenden uitvoeringen online te vinden, maar je kunt ze ook zelf ontwerpen. Voor het gemak heb ik twee standaard kleuren hieronder vermeld.

> PopSockets Aluminium - Space Grey € 14,95

> PopSockets Aluminum - Black € 14,95

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk