Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

OnePlus One hands-on: feest om uit te pakken

· 19 juni 2014

De OnePlus One is binnen en dan is het natuurlijk tijd om onze eerste indrukken te geven. Het heeft lang geduurd voordat de OnePlus One uitgeleverd werd, maar was het het wachten waard?

OnePlus One

De OnePlus One is een Android-smartphone die de wereld kan veranderen, althans, dat is het idee. Het toestel heeft zeer goede specificaties voor een zachte prijs. Wij hebben de OnePlus One Sandstone Black 64GB besteld voor in totaal € 311,99 (inclusief verzenden). Qua specificaties is deze nagenoeg gelijk aan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 en HTC One M8 en het toestel is dan ook zeer gewild. Op dit moment is de OnePlus One slecht leverbaar en weggelegd voor een select groepje mensen die een invite heeft ontvangen via een wedstrijd of rechtstreeks van OnePlus. 

Uitpakken is een feest

Eén ding moet ik OnePlus nageven, ze kunnen hun producten presenteren. Tot en met het verpakkingsmateriaal aan toe is er nagedacht over dit product, ik ben onder de indruk. De kartonnen doos die om de uiteindelijke toestelverpakking zit heeft een kleine twist, het touwtje om deze open te maken heeft een klein OnePlus-logo, een leuk detail.

Ook de verpakking van het toestel zelf, het doosje ziet er strak uit. De kleuren wit en rood geven een mooi contrast en na het openschuiven van het doosje wordt de telefoon zichtbaar. Daaronder vinden we de USB-kabel van de OnePlus One, volledig in huisstijl, plat en rood met wit. Ook over het pinnetje om de SIM-kaart te plaatsen is nagedacht, deze zit in een kleine sleutelhanger, zodat deze onderweg mee te nemen is. Kortom, de verpakking alleen al belooft veel goeds.

Eerste ervaringen

Het toestel voelt goed aan door de matte afwerking die het heeft meegekregen, je hebt het idee dat je een stevig en goed doordacht device in je handen hebt. Opvallend is de korrelige achterkant, waar de naam ook van afgeleid is, sandstone black. Na een korte periode van gewenning voelt dit simpelweg goed aan. 

CyanogenMod 11S

Op de OnePlus One draait CyanogenMod 11S, een licht-aangepaste versie van custom ROM CyanogenMod met een aantal handige functies. Meest opvallend is dat er een keuze geboden wordt tussen de capacitieve buttons, die in de behuizing van het toestel zitten en de on-screen-buttons. Het wisselen gaat met een simpele druk op de knop zonder het toestel opnieuw op te starten. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de on-screen-buttons, maar dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk. Wie weet was de OnePlus One wel iets minder lang geweest als de capacitieve knoppen er niet op zaten.

CyanogenMod 11S ziet er goed uit, ook het lock-screen is iets waar ik direct van gecharmeerd was, strak, simpel en gewoon mooi vormgegeven. Er is de keuze uit twee thema's, één speciaal aangepast via OnePlus One en natuurlijk standaard Android zoals we dat kennen van bijvoorbeeld de Nexus-devices. CyanogenMod geeft verder nog extra mogelijkheden zoals het gebruiken van thema's en het customizen van allerlei instellingen en functies van het toestel, hierover meer in de uitgebreide review. Interessant is wel dat ik meteen een softwareupdate ontving bij het opstarten van het toestel.

Lockscreen CyanogenMod 11S

Scherm en prestaties

Hetgeen waar ik persoonlijk het meest huiverig voor was, is het scherm. Met 5,5 inch is dit toch stevig op de OnePlus One, maar het valt erg mee in de praktijk. Heb een tijd de Galaxy Note 3 gebruikt en moet zeggen dat de 5,5 inch van de OnePlus One zeker niet tegenvalt. Tuurlijk, het is een groter toestel en de randen zijn niet extreem dun zoals bijvoorbeeld bij de LG G3, maar toch is het me goed meegevallen. 

Het scherm op zich is een full HD (1920x1080) en oogt op het eerste gezicht ruim voldoende, kleuren worden goed weergegeven en de kijkhoeken lijken in orde. Dit ga ik uiteraard nog uitgebreider bekijken tijdens de volledige testperiode. De prestaties, voor zover er nu iets over te zeggen valt, zijn ook dik in orde. Mijn dagelijks toestel voorheen was de Galaxy S5 en de OnePlus One doet hier niet voor onder op dit moment. Voor de liefhebber: bij de AnTuTu benchmark scoort de OnePlus One 36426, een mooie score boven de One M8 en Galaxy S5.

Voorlopige conclusie

Het wachten wordt zeker beloond, de eerste indruk van de OnePlus One is meer dan positief te noemen. Het toestel voelt stevig aan de korrelige achterkant maakt hem uniek. Ook qua software en prestaties presteert de OnePlus One ruim voldoende en doet niet onder voor andere toptoestellen zoals de HTC One M8, Galaxy S5 of Xperia Z2. De prijs van het toestel, wij hebben €311 betaald, is dan ook bijna niet te geloven. Helaas is het tot nu toe erg lastig gebleken om aan invites te komen.

De komende tijd ga ik uitgebreid verder met het testen van de OnePlus One, ik kan niet wachten!

Helaas beschik ikniet over invites, dus mailen, Twitter, appen en Hangouten heeft helaas geen zin! Zodra wij wel invites ontvangen, delen we die natuurlijk graag met jullie!

De nieuwste artikelen over OnePlus One

OnePlus bevestigt onthulling eerste concepttelefoon in januari 2020

'98 procent van de Nederlanders koopt geen tweedehands telefoon via Marktplaats'

OnePlus One versus OnePlus 5T

OnePlus One versus LG G6

OnePlus One versus Huawei Mate 10 Pro

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (77)
Bezig met laden van reacties...