Review OnePlus Bullets Wireless, zijn geld meer dan waard

Review OnePlus Bullets Wireless, zijn geld meer dan waard

Bullets Wireless

OnePlus is een bedrijf dat maar heel weinig producten uitbrengt. Daarom hebben ze veel tijd om na te denken over wat ze de consument gaan voorschotelen. Naast de OnePlus 6 verscheen er in Londen ook een nieuwe accessoire op het podium, de Bullets Wireless. Deze oordopjes zijn de logische opvolger van de Bullets die al redelijke tijd beschikbaar waren op de website van OnePlus. Het bedrijf heeft de tijd genomen om de opvolger van deze bedrade headset te bedenken en te produceren. Hoewel de hoofdtelefoonaansluiting nog steeds aanwezig is op de OnePlus 6 heeft men toch een draadloze headset aan het assortiment toegevoegd. Wij hebben een review-unit van deze headset mogen ontvangen en hebben hem getest.

Behuizing en design

Met een draadloze headset kun je twee dingen doen wat betreft design. Een heel dun draadje en flinke oordoppen of een dikkere draad met kleinere oordoppen. Een voorbeeld van de eerste uitvoering was de Teufel Move BT en bij OnePlus hebben ze voor de tweede uitvoering gekozen. De Bullets Wireless heeft een dikke nekband die iets breder toeloopt met daaraan de dunne draden die naar de oordoppen gaan. Logisch dat je dunne draden wil hebben aan de doppen want daar wil je geen gewicht aan hebben hangen.

OnePlus Bullit Wireless

In de nekband zit als het goed is de accu en misschien nog wat andere techniek. Wat OnePlus heel goed heeft gedaan is dat deze nekband al voorgevormd is. Wanneer je hem niet om hebt ziet dat er gek uit maar wanneer hij om je nek zit zit hij meteen stevig en ga je hem niet verliezen. De nekband is niet zwaar en ligt prima op de nek. Aan het uiteinde van de linkerband zit een klein knopje voor het aan- en uitzetten aan de draad die uit de nekband komt aan de linkerzijde zit de bediening.

Aan de uiteinde van de dunne draden zitten de oordoppen. Deze zijn gelukkig niet belachelijk groot al steken ze nog wel iets uit de oren, dat mag van mij nog wel iets minder. Het materiaal waar de doppen van gemaakt is, is waarschijnlijk aluminium want ze zijn heel licht maar ook sterk. De pasvorm is echt prima, er zitten verschillende formaten doppen in de verpakking en er zit ook een 'lus' aan de oordop waarmee je het geheel vast kan zetten. Dat vind ik fantastisch want het zorgt voor net wat meer druk op de doppen en dus een betere fit en dus betere muziek. Je kunt ze weghalen maar dat zou ik als het 'effe' kan niet doen. De pasvorm van de doppen zijn echt heel goed en vallen niet uit. Ik heb ze heel veel in gehad tijdens allerlei activiteiten tot en met de sportschool aan toe.

OnePlus Bullit Wireless

Accuduur

Dat is een cruciaal punt want alle fanatieke pro-bedrade-headset-lezers geven aan dat ze dat als grootste nadeel zien van een draadloze headset. Als producent wil je ook weer geen accu-blok rond de nek van de gebruiker hangen, er moet een gulden middenweg gevonden worden. Of OnePlus deze gevonden heeft weet ik niet. Dat is denk ik afhankelijk van de gebruiker. Ik kon ongeveer twee dagen met een acculading doen en dan had ik natuurlijk dat ding niet de hele tijd in.

OnePlus heeft wel iets slims gedaan, ze hebben de Fast Charging (formerly known as Dash Charge) ingebouwd in de nekband. En met ingebouwd bedoel ik de hele techniek zodat je hem met elke lader en een USB C-kabel (jaja!) kan opladen. En dat laden gaat erg snel, binnen een kwartier heb je al genoeg lading voor een dag gebruik. De claim van 5 uur luistertijd die ze op de website doen, klopt helemaal.

OnePlus Bullit Wireless

Een tweede slimmigheid zijn de magnetische oordoppen. Wanneer je de headset niet gebruikt en wel om hebt kun je de achterzijdes van de twee doppen tegen elkaar aan klikken door de magneten. De muziek gaat daardoor gelijk op pauze en de in-ears verbreken gelijk de verbinding. Wanneer je weer wil luisteren doe je ze gewoon weer in je oren en meestal voordat ze in mijn oren zitten zijn ze alweer verbonden, razendsnel dus. Hiermee bespaar je heel veel energie en verspil je ook geen accu. Ze zijn niet de eerste die deze techniek gebruikt hebben, maar het werkt wel erg goed op de OnePlus Bullets Wireless. Overigens, wanneer je ze verbindt zie je ook het APTX-logo in beeld verschijnen. Deze techniek zorgt voor een betere geluidsweergave.

Geluid en bellen

Een headset gaat vooral om het geluid. Ik heb een aantal van dit soort apparaten eerder getest en daar waren de doppen te zwaar en het geluid daarom slecht. Door de eerder beschreven lus blijven de doppen goed zitten en drukt de headset goed in je oren. Daarmee krijg je een goede bass mee en de hoge tonen worden zeker beschaafd weergegeven. Een dikke over-ear-headset is natuurlijk altijd beter maar de OnePlus Bullets Wireless zijn tot nu toe de beste draadloze headsets onder de €200 die ik ooit gebruikt heb. Wat mij betreft een hele goede en complete weergave van het geluid. Je hebt continu het idee dat je "in" het geluid zit en dat wil je. Voor mij is het ook belangrijk dat deze headset een goede microfoon heeft want ik bel vrij veel en dat doe ik dat graag handsfree. Dat kon eigenlijk nooit met mijn vroegere headsets, maar deze doet het echt goed en daar ben ik blij mee.

Google Assistant

De OnePlus Bullets Wireless werkt prima met Google Assistant. Deze slimme assistent activeer je door de middelste knop van de bediening lang in te drukken. Je krijgt een signaal en je kunt vragen stellen en commando's geven. Dit werkt prima, ik heb het een aantal malen gebruikt en geen fouten kunnen ontdekken.

OnePlus Bullit Wireless

Conclusie

Deze OnePlus Bullets Wireless is echt een hele fijne headset. Wanneer je kiest voor een draadloze in-ears met een nekband dan raad ik deze absoluut aan, zeker wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding. Met een prijs van €69 volgt OnePlus dezelfde strategie als met de smartphones, veel kwaliteit voor een lage prijs.

Positieve punten

+ Pasvorm van de nekband en de doppen

+ Geluid (al is dat altijd persoonlijk)

Negatieve punten

- Voor sommigen zou de accuduur een struikelblok kunnen zijn

OnePlus Bullets Wireless kopen

Deze headset van OnePlus kun je alleen kopen op de eigen site van OnePlus voor €69.

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties