Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Goede geluidskwaliteit en accuduur

OnePlus Bullets Wireless 2 review: een echte aanrader

· 08 juli 2019

De OnePlus Bullets Wireless 2 werden tegelijk met de nieuwe vlaggenschepen van het Chinese bedrijf aangekondigd. Net zoals de OnePlus 7 Pro kosten de nieuwe draadloze oortjes net wat meer dan zijn voorganger, maar je krijgt veel waar voor dat geld.

OnePlus Bullets Wireless 2 review

Midden mei werden de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro aangekondigd. Zoals jullie in onze unboxing van de perskit konden zien, zat er meer in dan alleen de OnePlus 7 Pro. Een paar cases, een autolader en de nieuwe draadloze oortjes, de OnePlus Bullets Wireless 2.

Ik heb afgelopen anderhalve maand deze oortjes getest en in deze review vertel ik je waarom ik vind dat de OnePlus Bullets Wireless 2 een uitstekende koop zijn.

OnePlus Bullets Wireless 2

Design: niet volledig draadloos

De OnePlus Bullets Wireless 2 zijn, net zoals zijn voorganger, draadloze oortjes. Toch zijn ze nog niet volledig draadloos. Je verbindt deze oortjes niet via een draad met je toestel, maar via bluetooth 5.0. Daarom dat we spreken over draadloze oortjes. Ze zijn niet volledig draadloos omdat er nog een draad voorzien is die de oortjes met elkaar verbindt.

Die bluetooth 5.0 is naar mijn mening zelfs de beste upgrade die de draadloze oortjes van OnePlus heeft gekregen. Het verbinden met je telefoon gaat nu nog sneller en wanneer je een OnePlus-telefoon hebt, dan gaat het zelfs razendsnel! OnePlus heeft een quick-pairing mode op zijn toestellen, dat vergelijkbaar is met de verbinding tussen de iPhone en AirPods. Ook de verbinding wisselen tussen verschillende toestellen is heel gemakkelijk, dankzij de handige drukknop op de nekband.

Want ja, de Bullets Wireless 2 heeft net zoals de Bullets Wireless een dikke nekband, met daaraan dunne draden die naar de oordoppen gaan. In deze nekband zit de meeste technologie verstopt, inclusief de accu. Dit zorgt ervoor dat de oordoppen veel lichter en minder groot zijn, omdat al het nodige in de nekband zit.

OnePlus Bullets Wireless 2

Accuduur: 13 uur muziek luisteren

Die batterij is volgens OnePlus goed voor 14 uur muziek luisteren, maar in de praktijk kom ik daar net niet aan. Tijdens mijn testperiode heb ik geen lange vluchten of iets dergelijks gehad, waarbij ik de volle 14 uur kon testen. Bij mij zaten er een paar uur en een paar dagen tussen, omdat ik ze voornamelijk in had wanneer ik het openbaar vervoer gebruikte. Reken gerust rond de 13 uur dat je naar muziek kunt luisteren met de Bullets Wireless 2. De stand-by tijd van deze oortjes is trouwens geweldig! Wanneer ik ze voor een paar dagen niet gebruikte was er bijna geen accu verbruikt, terwijl ik ze dikwijls vergat uit te zetten. 

Hoeveel uur luister je met je oortjes gemiddeld naar muziek per dag? In mijn geval zal dat niet meer dan twee uur zijn wanneer ik op weg ben met het openbaar vervoer. Sommige studenten zullen dan weer eerder naar de vijf uur gaan? En als je op een lange vlucht zit, dan ben je waarschijnlijk twee uur voor je vlucht en acht uur tijdens je vlucht naar muziek aan het luisteren? Dan kom je nog maximaal aan 10 uur op een dag, wat je zonder probleem kan halen met de Bullets Wireless 2. De accuduur is dus zeker ruim voldoende wat mij betreft.

Wanneer je de oortjes moet opladen doe je dat via de usb-c poort, die ondersteuning biedt voor de Warp Charge snellaad-technologie van OnePlus. Daarmee kun je op 10 minuten voldoende bijtanken om weer 10 uur van muziek te kunnen genieten. Als je een powerbank of stopcontact in je buurt hebt, zal je dus niet snel zonder accu geraken.

OnePlus Bullets Wireless 2

Pasvorm: je lijkt niet op Shrek

Door alle technologie en de batterij in de nekband te steken, is deze net zwaar genoeg om goed op je nek te blijven liggen, maar niet te zwaar dat het je stoort. Toch kan ik me inbeelden dat sommige mensen zo’n nekband niet kunnen verdragen. Het was voor mij ook wel even wennen, maar ik was het snel gewoon. Het enige nadeel dat ik ondervond was wanneer ik een hemd of een jas droeg. Dan kunnen de draden wel eens blijven plakken aan je hemd of jas en trekken ze aan de oordoppen wanneer je rondkijkt. Dat komt omdat de nekband en draden gemaakt zijn van antislip rubber. Dat voelt en ziet er heel goed uit, maar schuift dus heel slecht en daarom gaan de draden dus snel trekken. Als je ze dan weer goed in je kraag plaatst is dat probleem opgelost.

Nog een leuke upgrade, tegenover zijn voorganger, is dat de oordoppen wat kleiner zijn geworden en de ‘lus’ ook verdwenen is. Die ‘lus’ zette zich vast in je oorschelp, zodat de Bullets Wireless goed in je oor bleven steken. Ik had dus een beetje schrik dat met de verwijdering hiervan de Bullets Wireless 2 minder goed in je oor gingen blijven steken. Gelukkig is dat niet het geval en blijven ze goed zitten. Dankzij het kleinere formaat steken ze ook minder uit je oor, waardoor je niet lijkt op Shrek.

Deze oortjes zitten echt beter en comfortabeler dan de vorige versie. De goede afsluiting zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid er minder doorkomt en heeft meteen als voordeel dat je meer kunt genieten van de geluidskwaliteit. Mochten ze niet goed afsluiten voor jou, dan kan je nog andere maten van dopjes proberen, die meegeleverd worden in de doos. 

OnePlus Bullets Wireless 2

Geluidskwaliteit: een flinke upgrade

Je kan de geluidskwaliteit van deze wireless earbuds natuurlijk niet vergelijken met een over-ear headset. Zo’n goede over-ear koptelefoon kost dan ook heel wat meer dan de draadloze oortjes van OnePlus. Toch ben ik helemaal fan van de geluidskwaliteit die je krijgt van deze draadloze headset. 

Dankzij de nieuwe dynamische driver klinken midden en lage tonen er goed, ook de bass is best in orde. Twee ‘Knowles Balanced Armature Drivers’ zorgen voor de hoge tonen die erg helder klinken. Al zitten die hoge tonen soms wel op het randje. Verder beschikken de oortjes over AptX-HD ondersteuning, dat ervoor zorgt dat het geluid in hoge kwaliteit van je toestel naar de oortjes wordt overgedragen. Voor audiofielen is het goed om te weten dat het daarbij ook ondersteuning biedt voor 24-bit hoge resolutie audio. Voor zijn prijs heb ik nog geen betere draadloze oortjes tegengekomen.

Als afsluiter moeten we het nog even hebben over het rode, silicone hoesje waar je de Bullets Wireless 2 in kunt opbergen. Het is een beetje een haat-liefde verhouding geworden. Het hoesje is prachtig rood, sluit handig af dankzij de magneetjes en het is erg compact. Dat laatste heeft als nadeel dat het soms flink proppen is om de oortjes in het hoesje te krijgen. Als je het een paar keer gedaan hebt, weet je ongeveer hoe je het er in moet krijgen, maar het blijft toch een gedoe.

OnePlus Bullets Wireless 2

Conclusie

Net zoals de OnePlus 7 Pro is de visie voor de OnePlus Bullets Wireless 2: wat meer, voor wat meer geld. Je betaalt een kleine honderd euro (99 euro) voor deze draadloze oortjes met nekband, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld.

De Bullets Wireless 2 zijn wat mij betreft de beste koop in zijn prijscategorie. Je krijgt uitstekende geluidskwaliteit gecombineerd met een goede batterijduur. Moest je toch ooit bijna zonder batterij zitten, levert een snelle tankbeurt voldoende batterij op om weer verder te kunnen.

Ik kan de OnePlus Bullets Wireless 2 zeker aanraden voor zij die al een OnePlus-smartphone hebben, want dan maak je gebruik van de snelle verbinding, maar ook op andere merken werken deze oortjes uitstekend.

Het enige dat je zou kunnen missen is een IP-rating, maar zweet- en regendruppels hebben de mijne nog niet stuk gekregen.

Jiri met de Bullets Wireless 2

Positieve punten

+ Verbindt razendsnel dankzij bluetooth 5.0 en quick-pairing

+ Geluidskwaliteit

+ Batterijduur

Negatieve punten

- Geen IP-rating

- Oortjes in het hoesje krijgen is soms lastig

OnePlus Bullets Wireless 2 kopen

De OnePlus Bullets Wireless 2 komt in de kleur zwart met rode details. Deze draadloze oortjes kosten 99 euro en zijn te koop op de website van OnePlus.

Review
Score: 4,50 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.be.

Reacties (14)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.be.

Bezig met laden van reacties...