Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Mujjo touchscreen handschoenen

Als Android-gebruiker heb je niet alleen een smartphone in handen. Je gebruikt een bluetooth-koptelefoon / oortjes, slimme speakers, slimme lampen, en nog meer. Al deze zaken reviewen wij dan ook met enige regelmaat op onze website. Een categorie die onbelicht is gebleven is die van handschoenen.

Het is nu hartje winter en daarom zijn handschoenen dragen zeer verstandig. Het kan dan echter een gedoe zijn om je handschoenen uit te moeten trekken, iets op je smartphone te moeten doen, om vervolgens je handschoenen weer aan te doen. Als ik een foto wil maken met mijn smartphone kan dit bijvoorbeeld algauw irritant worden, laat staan dat m’n handen enorm koud worden.

Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

Touchscreen handschoenen lossen dit probleem op. In deze review kijken we naar de Mujjo touchscreen handschoenen ter waarde van 49,99 euro. Om een beetje perspectief in de review te brengen vergelijken we de handschoenen met een paar van de HEMA van 19,99 euro die ook smartphones kunnen bedienen.

Uiterlijk en ontwerp

Handschoenen moeten natuurlijk goed zitten. De Mujjo heeft dit prima voor elkaar. De handschoenen zijn gemaakt van een stretchy materiaal dat zacht aan de bovenzijde is. Er wordt ook gebruik gemaakt van 3M Thinsulate voor het buiten houden van wind. Aan de binnenkant zitten siliconen gedeelten die voor extra grip moeten zorgen als je je smartphone vast hebt. De handschoenen kunnen ook tegen de nodige regen en vuil: in de praktijk had ik van beide zaken weinig tot geen last.

Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

De aansluiting bij je pols is ook stretchy genoeg en sluit mooi aan. Het elastiek is in mijn paar weken gebruik nauwelijks tot niet uitgerekt, wat voor een goede kwaliteit pleit. De handschoen vormt ook mooi rond mijn vingers: het materiaal zorgt ervoor dat het strak aansluit, hoe de vorm van je hand ook is. De handschoenen zelf zijn al met al verrassend dun. Ze zijn een stuk compacter en makkelijker op te bergen dan het paar van de HEMA. Er zijn in totaal 4 maten te verkrijgen: small, medium, large en extra large. Zelf heb ik voor de medium gekozen en deze zitten prima om mijn relatief lange vingers.

Algemeen gebruik

Aan de binnenkant zit een laagje fleece verwerkt voor het behouden van warmte. In mijn ervaringen zijn de handschoenen prima te gebruiken bij temperaturen rond de 2 / 3 graden en als het maar niet al te hard waait. Bij deze koude omstandigheden worden je handen nog wel warm gehouden maar als ze eenmaal koud zijn worden ze niet meer warm. Ten tijde van de review vriest het rond de -4 / -5 en dan laat ik de handschoenen thuis: hiervoor zijn ze voor mij te koud. Voor zulke dunne handschoenen is dat te begrijpen, en ze zijn wel een stukje warmer dan de handschoenen van de HEMA.

Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

Links Mujjo, rechts HEMA-handschoen

Een voordeel vond ik de compactheid van de handschoenen. Niet alleen zijn ze daarmee makkelijk in je jaszak op te bergen, ze zorgen er ook voor dat je veel handelingen kan doen terwijl je je handschoenen gewoon aanhoudt. Denk aan je fiets opslot doen, je rits van je jaszak opendoen om je OV-chipkaart te pakken en de ritsen van je tas te bedienen. Het kan allemaal doordat de handschoenen zo goed op je vingers afsluiten. Ter vergelijking: dit kan allemaal niet met de HEMA-handschoenen. Deze handschoenen zitten een stuk minder strak en zijn daarom veel minder gemakkelijk te gebruiken bij zaken waar je vingers voor nodig zijn.

Gebruik met smartphone

Een belangrijk aspect van touchscreenhandschoenen is natuurlijk het gebruik op smartphones. Om deze zo goed te laten verlopen hebben de Mujjo handschoenen op elke vinger en de handpalm een siliconen geribbeld vlak aangebracht. Deze zijn volgens de maker ‘strategisch aangebracht.’ In mijn ervaring klopt dit niet.

Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

Als je je smartphone normaal vastpakt heb ik deze bij mijn vingertoppen vast en linksonder in mijn handpalm bevindt zich de rechterhoek van de smartphone. Hier zitten vreemd genoeg géén siliconen vlakjes, met als gevolg als ik mijn smartphone normaal vastpakte dat deze superglad werd en ik bang was deze te laten vallen. Hiermee kan al snel de conclusie worden getrokken dat het bedienen van je smartphone met één hand onmogelijk is met deze handschoenen aan. Daarom zou het een stuk handiger zijn geweest om de siliconen stukken met meer grip over de gehele vinger en de handpalm aan te brengen zodat de gebruiker zelf kan bepalen hoe hij of zij een smartphone kan vastpakken.

Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

Let op de rechterhoek van de smartphone die zich niet op een vlak met grip bevindt

Het duurde een paar dagen voordat ik een work-around had gevonden. Met één hand pak je de smartphone zo vast dat deze mooi in de siliconen vlakjes valt, dus meer met je hand om de smartphone zelf heen. Vervolgens bedien je met je andere hand de smartphone. Typen met twee duimen lukt ook niet: hiervoor zitten de naden bij de duimen precies in de weg. Kortom, geen ideale ervaring.

Toch lukt het met bovenstaande manier nog een stuk beter om zaken te regelen dan bij de handschoenen van de HEMA. Bij deze laatste kan je maar moeilijk aantikken wat je precies bedoelt, wat moeiteloos gaat bij de Mujjo handschoenen. Een berichtje tikken -of swypen in mijn geval - met één hand is prima te doen door de hoge precisie. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste kan aanpakken.

Conclusie

De Mujjo Touchscreen handschoenen zijn kwalitatief goede handschoenen die fijn zijn om de praktijk te gebruiken. Wind en regen worden boven de 0 graden goed tegengehouden, terwijl de compacte en strakke vorm van de handschoenen ervoor zorgt dat je deze ook kan gebruiken om bijvoorbeeld ritsen van je jas te bedienen.

Mujjo Touchscreen handschoenen review: comfortabel heeft zijn prijs

Het bedienen van je smartphone vereist de nodige gewenning. De enige goede manier is om de telefoon in een specifieke houding vast te pakken om deze daarna met je andere hand te bedienen. Het groter maken van de specifieke siliconen vlakken met extra grip zou dit probleem oplossen. De handschoenen zijn wel erg goed in het bedienen van het scherm zelf.

Daarom is de prijs van 49,99 euro een lastige: voor een paar goede handschoenen ben je algauw een soortgelijk bedrag kwijt en met de Mujjo kan je prima je smartphone bedienen, mits je weet hoe dit het beste kan. Al met al zijn de handschoenen fijner dan bijvoorbeeld een soortgelijk paar van de HEMA. Het lastige gebruik samen met de hoge prijs zorgen ervoor dat deze handschoenen maar lastig zomaar aan te raden zijn.

Positieve punten

+ Afwerking
+ Stevigheid
+ Compactheid
+ Precisie met touchscreenbediening

Negatieve punten

- Prijzig
- Smartphone niet met één hand te bedienen

Mujjo Touchscreen handschoenen kopen

De Mujjo Touchscreen handschoenen zijn voor een adviesprijs van 49,99 euro te koop. Dit kan onder andere via de site van Mujjo zelf, waarvan je de link hier kan vinden en via Amazon. Hier kan je ook andere varianten vinden van hun touchscreen handschoenen, waaronder exemplaren gemaakt van leer waar je al meer grip mee krijgt. Hier hangt dan wel weer het nodige prijskaartje aan.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk