Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Technologie heeft recht op design

Marie Wolt draadloze oplader review: je smartphone opladen, dat doe je in stijl

· 02 mei 2019

Mariel Wolt is een Zweeds bedrijf dat draadloze opladers maakt met een sterke focus op design. Ik heb enkele weken lang hun oplader uit de Marble Collection getest en hier lees je mijn bevindingen.

Marie Wolt draadloze oplader

Marie Wolt verkoopt draadloze opladers met als duidelijke motto: "Het oog mag ook wat." Hun opladers zijn ontworpen in de Zweedse stad Stockholm waar ze ook worden gemaakt. Het bedrijf is gek op technologie, maar ziet het naar eigen zeggen als zijn missie om meer te doen op het gebied van design dan de meeste andere tech-bedrijven. Het resultaat is de Marie Wolt draadloze oplader (59,95 euro) die wij konden testen.

Specificaties

Afmetingen:100 X 7 mm

Materiaal:Plexiglas, aluminium

Input: 5V-2A, 9V-2A

Output: maximaal 10 watt

Extra: ucb-c-kabel

Design

Voor mijn review kreeg ik de keuze uit maar liefst 25 verschillende varianten van de draadloze oplader. Marie Wolt spreekt op zijn website dan ook in termen die we hier niet op dagdagelijkse basis zien verschijnen op Androidworld en die eerder doen denken aan de mode-industrie. Je hebt namelijk vier collecties: The Marble Collection, The Art-Deco Collection en The Monochrome Collection. 

Wij gingen aan de slag met de zwarte oplader uit The Marble Collection. Hij heeft een matzwarte solide aluminium basis aan de zijkant en onderkanten van de oplader en aan de bovenkant werd plexiglas afgewerkt met een knappe marmeren look. De oplader lijkt van ver nog het meeste op een hockeypuck met zijn ronde en platte design. De andere modellen uit de drie overige collecties hebben een gouden aluminium basis of komen met een ander patroon op het plexiglas. Ontwerpen variëren van geometrische art-deco-patronen  tot een meer eenvoudige effen kleur van glas. Het is erg leuk dat je een oplader kan kopen en hem in één keer volledig op je interieur kan afstemmen.

Foto's van de draadloze oplader

De oplader van Marie Wolt heeft het Marie Wolt-logo aan de bovenkant op het plexiglas met daaronder een LED-lampje dat aangeeft wanneer de oplader contact heeft met je telefoon. Aan de andere kant van het aluminium frame vind je de usb-c poort waarmee je een netstroomadapter kan aansluiten. Bij de oplader wordt een usb-c naar usb-a kabel geleverd met een mooi stoffen omhulsel, maar de netstroomadapter zelf word niet meegeleverd. Je moet de oplader met zijn kabel dus inpluggen in de usb-a poort van de oplader die met je telefoon werd geleverd.

Dat is ietwat teleurstellend, want Marie Wolt stimuleert op die manier om de huidige oplader van je telefoon te verbinden met de draadloze oplader via de meegeleverde usb-c-kabel. Het is eigenlijk nooit raadzaam om de meegeleverde oplader van je telefoon te scheiden van zijn oplaadkabel, want zo loop je mogelijk snellaadprestaties mis als je de oplader later via een andere usb-kabel verbindt. Op deze manier koop je ook eigenlijk geen extra oplader, want de Marie Wolt-lader heeft AC-adapter van je je huidige oplader nodig, waardoor je die niet kan gebruiken. Sommige gebruikers zullen ook geneigd zijn om een oudere, minder krachtige oplader te gebruiken - bijvoorbeeld die van hun vorige telefoon - waardoor ze niet het volledige 10 watt aan draadloos opladen bekomen.

Foto's van de draadloze oplader

We hadden dus liever gezien dat een netstroomadapter werd meegeleverd en op die manier had Marie Wolt ook die netstroomadapter een leuk design kunnen geven, waardoor het geheel er ook mooier uitziet. Het had prachtig geweest om bij de draadloze oplader een matzwarte oplader te krijgen met marmeren accenten. OnePlus levert bijvoorbeeld zo'n bijzondere netstroomadapter bij de OnePlus 6T McLaren Edition.

Wat bouwkwaliteit van de oplader betreft, moeten we zeggen dat de Marie Wolt oplader meteen een erg solide gevoel als je hem vastneemt, alsof hij het WK hockey ook probleemloos zou overleven. Hetzelfde kan gezegd worden over de usb-kabel die erg hoogwaardig aanvoelt.

Prestaties

Het design is één aspect en het is duidelijk net zo belangrijk als het technische aspect voor Marie Wolt, maar als gebruiker wil je natuurlijk ook een goede draadloze oplader. Daarom heb ik de hem getest in combinatie met de oplader van de Galaxy S10, dat is een krachtige 15 watt oplader die meer dan krachtig genoeg is om het onderste uit de kan te halen bij deze 10 watt draadloze oplader. 

Ik ging aan de slag met de app AccuBattery die we hier op Androidworld doorgaans gebruiken om de accuduur van een telefoon te testen en te vergelijken. Deze app komt ook met een functie waarmee je de prestaties van je oplader kan testen. Ik vergeleek de Marie Wolt-oplader ook met een andere draadloze oplader: de ZENS Fast Wireless Charger Stand. Dat is een oplader 15 watt oplader met eigen netroomadapter die in theorie krachtiger zou moeten zijn dan de oplader van Marie Wolt. Beide opladers maken gebruik van de qi-standaard voor draadloos opladen.

Als testtelefoon gebruikte ik de Huawei Mate 20 Pro die tot 15 watt draadloos opladen ondersteunt. In onderstaande galerij zie je de respectievelijk de resultaten van de Marie Wolt- en de ZENS-oplader. 

De Marie Wolt-oplader presteert zoals verwacht minder sterk dan de 15 watt ZENS-oplader, maar het verschil is niet bijzonder groot. Belangrijk om te vermelden is dat draadloos opladen nog steeds veel minder snel is dan bedraad opladen. Als we de Mate 20 Pro met zijn meegeleverde 40 watt snellader verbinden, of met een andere snellader die niet voor het apparaat is gemaakt, dan merken we dat het apparaat nog steeds sneller aan accucapaciteit wint. 

Foto's van de draadloze oplader

Conclusie

Als je op zoek bent naar een draadloze oplader die er helemaal uitziet zoals jij dat wil, dan zit je bij de Marie Wolt draadloze oplader aan het juiste adres, want je hebt keuze uit 25 designs, waardoor de oplader automatisch meer uniek aanvoelt dan andere opladers. Je hebt voor ieder wat wils en er is vast een oplader die erg goed in jouw interieur staat. De Marie Wolt-oplader is niet alleen knap van design, maar hij straalt ook degelijkheid uit. 

Minder goed aan de oplader is het ontbreken van een netstroomadapter, wat gezien de prijs wel meegeleverd mag zijn. Daarnaast is het apparaat ook niet de snelste draadloze oplader die we al hebben gezien. We merken ook dat fabrikanten steeds meer innoveren op het vlak van draadloos opladen, waardoor we meer toestellen te zien zullen krijgen die meer vermogen aankunnen en dus potentieel sneller zouden kunnen opladen.

Foto van de oplader

Positieve punten

+ 25 verschillende designs

+ Goede bouwkwaliteit

Negatieve punten

- Geen netstroomadapter meegeleverd

- Geen bijzondere prestaties

Marie Wolt draadloze oplader kopen

De Marie Wolt draadloze oplader is beschikbaar op de webshop van Marie Wolt voor 59,95 euro. Het apparaat is beschikbaar in 25 variaties. 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...