LG WK7 ThinQ review: veel beter dan een Google Home

LG WK7 ThinQ review: veel beter dan een Google Home

LG WK7 ThinQ

Met de introductie van de slimme assistent in Nederland is Google er alles aan gelegen om deze bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Dat doen ze door zelf apparaten op de markt te zetten met Google Assistent zoals de Google Home. Een tweede strategie is om deze technologie aan partners te geven zodat ze deze ook kunnen integreren in hun producten. Eén van deze partners is LG die Google Assistent in een mooie bluetooth-speaker heeft gestoken. Wij hebben deze speaker even mogen gebruiken om daar de volgende review over te maken.

[readmore articles="196656"]

Behuizing en design

De speaker van LG is rond en heeft een doorsnede van 13,5 centimeter. De hoogte is 21 centimeter en daarmee geen speaker die je ergens ongemerkt kunt neerzetten. Gelukkig heeft LG de speaker zo ontworpen dat deze in vrijwel elk interieur past en dat komt door zijn neutrale diepgrijze kleur. De speaker is gemaakt van een zeer stevig kunststof materiaal welke premium aanvoelt. Aan de voorzijde is de speaker rondom voorzien van gaatjes (gaas) om de muziek door te laten. Aan de bovenzijde zit achter het gaas een set LED-lampjes die aangeven wanneer je het volume verandert of wanneer je met Google Assistent communiceert.

LG WK7 ThinQ review: veel beter dan een Google Home

Aan de bovenzijde zitten drie knoppen waarmee je de speaker kan bedienen. We zien de knoppen om het geluid harder en zachter te zetten, een pauzeknop en een afspeelknop en een knop om Google Assistent op te starten. Het zijn allemaal knoppen die via 'touch' werken dus daar moet je misschien even aan wennen.

LG WK7 ThinQ review: veel beter dan een Google Home

Wat belangrijk is bij een speaker die werkt met Google Assistent zijn de microfoons die je stem oppikken. Deze zijn bij de WK7 van LG erg goed want zelfs van een andere verdieping pikt de speaker mijn stem op en dat is wel uitzonderlijk. Waar het echt omdraait bij deze speaker is het geluid en dat is echt dik in orde. LG heeft voor dit product een samenwerking met Meridian die hun technologie in de WK7 hebben gestopt. Meridian maakt al sinds 1977 speakers voor onder andere thuisbioscopen maar de producten van dit bedrijf zijn ook te vinden in bijvoorbeeld de duurdere versies van Jaguar-auto's. Deze samenwerking resulteert in een fijn en warm geluid met een hele diepe bas. Daarbij is het niet onbelangrijk dat de speaker aan de onderzijde verzwaart is en een rubberen ring heeft om trillingen tegen te gaan. Ten slotte zit er aan de achterzijde van de speaker een knop waarmee je de microfoons kunt uitschakelen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Installatie

Het installeren van deze speaker is vrij eenvoudig. Om de muziek af te spelen verbind je een smartphone of tablet met de speaker via bluetooth. Om gebruik te maken van Google Assistent moet je de speaker verbinden via de Google Home-app. Klik op het '+'-icoon en volg de aanwijzingen om de speaker toe te voegen.

Hoe werkt de LG WK7 ThinQ?

Deze speaker heeft geen accu dus je zal hem continu aan de stroom moeten hangen. Voordeel daarvan is is dat hij altijd aan staat. De speaker is daardoor altijd klaar voor gebruik en dat wil je natuurlijk wanneer je ook de Google Assistent gebruikt. Door de virtuele assistent hoef je de speaker in principe nooit meer aan te raken omdat je hem met de stem kunt bedienen. Functies zoals het geluid harder en zachter zetten kun je ook met de knoppen aan de bovenzijde doen.

[readmore articles="196443"]

Dagelijks gebruik

Deze speaker heeft een aantal weken op mijn kantoor gestaan. Daar gebruikte ik hem om muziek te luisteren. Deze vroeg ik op via Google Assistent en Spotify of ik speelde muziek af via Soundcloud door gebruik te maken van de cast-functie. Daarnaast kon ik mijn agenda, reisinformatie en dergelijke opvragen via de Google Assistent.

LG WK7 ThinQ review: veel beter dan een Google Home

Conclusie

De LG WK7 ThinQ is een hele fijne en goede bluetooth-speaker met Google Assistent. Waar bijvoorbeeld de Google Home niet uitblinkt in geluidskwaliteit doet de LG WK7 dat absoluut wel voor maar een paar tientjes meer. Het design is niet spannend maar daardoor kun je hem of haar wel overal plaatsen zonder dat het apparaat teveel opvalt. Wanneer je in de markt bent voor een nieuwe speaker die je bijvoorbeeld in je huiskamer wil zetten of je kantoor dan raad ik absoluut de LG WK7 aan. De prijs van deze speaker ligt dan wel 50 euro hoger dan de gewone Google Home maar daar krijg je zoveel meer kwaliteit voor terug dat dat bedrag absoluut gerechtvaardigd is.

Positieve punten

+ Geluidskwaliteit

+ Microfoon

+ Prijs

Negatieve punten

- Misschien te groot voor sommige ruimtes

LG WK7 ThinQ kopen

De LG WK7 ThinQ is alleen in de kleur donkergrijs te krijgen. Je kunt hem onder andere kopen bij Coolblue voor een prijs van €199.

Lees meer over:
LG

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties