Hands-on LG Watch Sport en Style met Android Wear 2.0

Hands-on LG Watch Sport en Style met Android Wear 2.0

LG Watch Sport en Style

De LG Watch Sport is de high-end-versie van beide en beschikt over een aantal extra's en een groter scherm. Zo zien we onder andere een hartslagsensor, GPS en NFC. Zoals de naam al doet vermoeden is deze gericht op de fitte (of fit wordende) medemens en dan zijn functies als een hartslagmeter en GPS wenselijk. De LG Watch Style is meer gericht op het dagelijks leven en biedt de eerder genoemde extra's niet, daardoor is deze ook goedkoper, maar vooral dunner.

De Sport heeft een 1,38 inch-scherm met een resolutie van 480x480, waar de Style het moet doen met een 1,2 inch-scherm en 360x360 pixels. De accu van de Sport is 430 mAh groot, de Style heeft een accu van 240 mAh. Verder zijn de watches aan de buitenkant ook compleet anders, wij hebben beide watches bekeken.

LG Watch Sport Style

Design en bediening

Wat direct opvalt aan vooral de LG Watch Sport is de dikte. De watch is dik, heel dik, te dik. Voor mijn niet zo bijzonder dikke polsen is hij veel te groot en dat is jammer, want de Sport ziet er op zichzelf niet verkeerd uit. De LG Watch Style is een stuk kleiner, dit komt onder andere doordat er minder sensoren inzitten, maar ook een kleinere accu. Persoonlijk ben ik er niet enthousiast over qua uiterlijk, maar collega Sander vond hem wel mooi.

LG Watch Sport Style

Waar ik enthousiaster over ben is de bediening via de kroonknop aan de zijkant van het toestel. Dit zien we bijvoorbeeld ook bij de Apple Watch, waar de bediening op deze manier gedaan wordt. Met deze knop draai je door menu's heen en is het eenvoudig om te scrollen of selecteren. Deze bediening werkt uiteraard naast het touchscreen en biedt een extra dimensie. Tot dusver lijkt dit één van de betere manieren om een smartwatch te bedienen, daar ben ik dan ook enthousiast over geworden graag zou ik dit beter en langer te testen.

Met Android Wear 2.0 zien we een hoop verbeteringen terugkomen op de watches. Zo zijn de notificaties vernieuwd en is het mogelijk de Play Store op de watch te draaien. Hierdoor is er geen smartphone meer nodig om apps te installeren. Verder zien we meer Material Design terug in de interface. Deze korte ervaring met Android Wear 2.0 was niet bijzonder spannend, maar wel oké. Ook hier geldt, dit zou ik graag verder willen testen.

Voorlopige conclusie

De LG Watch Sport is naar mijn mening te dik, er zitten wellicht teveel functies in, de accu is te groot, of het design is niet helemaal zoals het moet zijn. Deze dikte maakt het voor mij dat ik hem niet zou aanraden. De LG Watch Style is bijna een halve centimeter dunner en dat scheelt veel.

De bediening via de kroonknop is wel prettig en dit wordt wellicht wel een nieuwe standaard voor watches. Lang verhaal kort: ik ben nog niet overtuigd van de LG Watches, maar wie weet kan een langere gebruiksperiode mij overtuigen.

Lees meer over:
LG

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties