Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Ja, 10 euro...

Review KZ Ate: oordopjes van 10 euro maken grote indruk

· 20 maart 2017

Er zijn van die producten die je tegenkomt en denkt: dit is te goed om waar te zijn. Dat is precies het geval met de KZ Ate, een headphone uit China. Deze 10 euro kostende oordopjes, zouden bijzondere prestaties leveren en dat hebben we getest. Hierbij de review van de KZ Ate headphones.

KZ headphones

KZ is een Chinees bedrijf en richt zich volledig op het produceren van headphones. In de omschrijving in enigszins gebrekkig Engels lezen we dat Jack graag betaalbare, maar vooral goede headphones wilde maken. Omdat hij geen bedrijf kon vinden dat hieraan wilde meewerken, besloot hij zelf aan de slag te gaan met als resultaat: KZ.

Hierbij wordt gericht op kwaliteit, maar ook op betaalbare oplossingen en daar zien we inmiddels al een hele reeks van in de shop. Wij zijn aan de slag gegaan met de KZ Ate, een model met een prijs op het moment van aanschaf van 9,98 dollar (inclusief verzenden). Na ruim twee weken arriveerde de oordopjes en inmiddels gebruik ik ze alweer een week of drie. Tijd voor een round-up: de review van de KZ Ate (met mic).

KZ Ate: design en pasvorm

De KZ Ate heeft net als de meeste headphones van deze fabrikant een opvallend uiterlijk. De dopjes worden enigszins schuin in het oor geplaatst en de 'kast' aan de buitenkant is relatief groot. Hierdoor vergt het wel enige oefening om ze goed in het oor te krijgen, maar als je daar eenmaal aan gewend bent, is het een fluitje van een cent. 

KZ ate

Het is de bedoeling dat het draadje achter het oor langs geleid wordt, dat vervolgens op zijn plaats wordt gehouden door een kleine contragewicht. Hierdoor moet het kabeltje niet te snel achter het oor losschieten. Bij de KZ Ate worden een aantal verschillende oordopjes geleverd, waarvan er één enigszins kneedbaar is. Persoonlijk kies ik meestal voor de kleinste maat en dat deed ik ook bij deze headphone. Als ze in het oor zitten, zitten ze prettig en kun je er gerust lange tijd mee rondlopen.

Wel merkte ik dat bij bewegen, bijvoorbeeld het grasmaaien, de dopjes relatief makkelijk uit mijn oren vielen. Nu hebben we op de redactie meerdere exemplaren en de ervaringen zijn wisselend. Zo zijn er mensen waarbij ze altijd perfect zitten en ondergetekende moet niet gaan rennen met deze dopjes. Neemt niet weg, ze zitten erg prettig, maar er is natuurlijk nog veel meer...

KZ ate

Geluid en microfoon

Natuurlijk is pasvorm belangrijk bij het gebruik van headphones, maar ook het geluid speelt een grote rol bij de beleving. Laat ik beginnen met te melden dat ik geen audio-expert bent. Ik luister wel vaak muziek, meestal met de Bose QC35. Met dat in het achterhoofd, ben ik gaan testen en luisteren: wat vind ik van deze headphones van 10 euro? 

Ik ben enthousiast. Erg enthousiast. Ik hou wel van een redelijke bass in het geluid en dat weet de KZ Ate prima te produceren. Het geluid klinkt redelijk vol en ook gestreamde muziek van Spotify komt erg goed binnen via de headphones. 

Voor 10 euro had ik zeer zeker niet verwacht dat de kwaliteit van het geluid zo goed zou zijn. Ook al zijn het officieel geen noise-cancelling headphones, toch wordt de omgeving goed weggefilterd, hetgeen ook te maken heeft met het design. Het 'kastje' waarin alle techniek verwerkt zit, sluit het geheel nog wat beter af. De KZ Ate geeft dus een bijzonder goed geluid, de bass is oké, de hoge tonen niet extreem scherp, maar wel meer dan genoeg naar mijn smaak. Kortom, ik ben tevreden voor 10 euro, meer dan dat.

Er zijn meerdere modellen, daarover hieronder meer. De KZ Ate die ik heb getest, is voorzien van een microfoon. Dat betekent dat je ermee kunt bellen en de kwaliteit hiervan is ook ruim voldoende. De andere kant had geen probleem om mij te verstaan. Op de microfoon zit één knopje, om muziek bijvoorbeeld op pauze te zetten en een gesprek aan te nemen. Voor één euro heb je er een microfoontje bij, een redelijke no-brainer dus. 

KZ ate

KZ Ate, Ates, ATR, HD9...

Er zijn veel verschillende modellen van KZ. Zoals aangegeven heb ik de KZ Ate (mic) getest, maar er zijn meerdere versies. Zo zijn er van (bijna) alle headphones versies met en zonder microfoon en zien we ook nog een iets duurdere. De KZ Ates zou iets meer bass weer moeten geven dan het geteste model en heeft een prijs van 12 euro, ook niet bijzonder spannend natuurlijk. Let er in ieder geval goed op dat je de juiste koopt, het kan wel verwarrend zijn al die productbenamingen en eventuele toevoegingen.

KZ ate

Conclusie

De KZ Ate is een briljante headphone voor 10 euro. Het design is opvallend en herkenbaar en de pasvorm meer dan voldoende. Persoonlijk had ik wat moeite met het eruit vallen bij bewegen zoals grasmaaien en hardlopen, maar dit is sterk afhankelijk van de vorm van het oor. Andere collega's hadden hier geen issues mee. 

Het geluid overtreft de verwachtingen, de bass is diep en de hoge tonen ruim voldoende. Al met een al een goede ervaring en vooral als we naar de prijs kijken. Voor 10 euro koop je een heerlijke headphone die kan concurreren met koptelefoons die vijf keer zo duur zijn. Het mooie is: bevalt hij niet, voor 10 euro is dit (gelukkig) geen ramp. Ik blijf de KZ Ate in ieder geval nog even gebruiken...

+ Geluid

+ Prijs/kwaliteit

+ Pasvorm

+ Design

- Bij beweging vallen ze soms uit

KZ Ate kopen

De KZ Ate kun je het beste in China bestellen (met gratis verzending). De geteste KZ Ate (mic) kost een kleine 10 dollar, maar prijzen fluctueren licht. Andere modellen zijn ook te vinden in de officiële webshop van KZ

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (41)
Bezig met laden van reacties...