Review JBL Pulse 3: 360-graden licht en geluid in waterdichte Bluetooth-speaker

Review JBL Pulse 3: 360-graden licht en geluid in waterdichte Bluetooth-speaker
De opvolger van de JBL Pulse 2 is voor het gemak Pulse 3 genoemd, en onderscheidt zich wederom met de verschillende lichteffecten en ik heb hem mogen testen. In deze review lees je mijn bevindingen.

JBL Pulse 3

De JBL-producten komen uit de koker van Harman en dan verwacht je een hoogwaardig product. De JBL Pulse 3 is de opvolger van de Pulse 2 en is tevens een draagbare Bluetooth-speaker dat zich kenmerkt door de lichteffecten. De Pulse 3 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 249 euro.

In de doos zit de speaker, een oranje oplaadkabel met microUSB-kabel, handleiding en meteen valt een opvallende afwezige op, de beschermhoes. Voor de aanzienlijke aanschafprijs had ik een hoes zeker wel verwacht, vooral ook omdat het apparaat vaak meegaat naar feestjes, in de koffer op vakantie en naar het strand.

JBL Pulse 3 - foto review

Installatie en behuizing

Het apparaat is eenvoudig via de bijbehorende JBL-app te koppelen, waarna je meteen muziek kunt afspelen.  Er kunnen tot twee smartphones of tablets gekoppeld worden, die om de beurten muziek kunnen afspelen met zoals JBL het omschrijft, 360-graden-muziek en 360-graden-lichtshows.

De speakers zitten namelijk rondom de onderzijde van de speaker. Dit in tegenstelling tot de Pulse 2 waar uit de gehele behuizing geluid komt. De rest van de Pulse 3 is een grote lichtshow en daar moet je echt van houden. Het geheel voelt erg solide aan, en weegt daarbij ook bijna 1 kilogram. Afmetingen zijn 223 x 92 x 92 mm. Hij is dus behoorlijk groot en neemt ruimte in je koffer of rugzak in beslag.

Op de speaker zelf zijn meerdere knoppen aanwezig om het volume of de lichteffecten te regelen, muziek te pauzeren, en om andere JBL-speakers te koppelen voor stereogeluid. Onder het klepje zit de koptelefoonaansluiting en microUSB-ingang. De camera zien we op dit model niet meer terug, maar is nu in de app te vinden.

JBL Pulse 3 - foto review

Specificaties en geluid

De 6.000mAh-accu moet 12 uur mee kunnen gaan en dat haalt de Pulse 3 met gemak. De speaker op naast het zwembad gebruiken is ook geen probleem, het apparaat heeft een IPX-certificering voor waterbestendigheid. De Pulse 3 is dus in tegenstelling tot zijn voorganger niet spatwaterdicht maar waterdicht en kan zelfs tegen onderdompeling in het zwembad.

Verder is het apparaat voorzien van een speakerphone zodat je er oproepen mee kunt beantwoorden, inclusief ruis- en echo-onderdrukking en dat werkt prima. Daarnaast kunnen er via de JBL Connect+-knop in de app en op de speaker zelf meer dan 100 andere ondersteunde JBL-speakers gekoppeld worden. Helaas heb ik dit megafeestje niet kunnen testen, zoveel JBL-speakers zijn er niet in mijn vriendenkring te vinden...

Dan het belangrijkste, het geluid. De JBL Pulse 3 heeft een frequentiebereik van 65Hz-20kHz, een totaal vermogen van 20 watt, en drie 40 mm drivers. Dit leidt tot een goed uitgebalanceerd geluid met voldoende bastonen dat goed hard gaat. Voor een gemiddelde luisteraar is de geluidskwaliteit van de Pulse 3 meer dan voldoende. Ook het 360-graden-bereik van de speaker volstaat, de ruimte wordt goed gevuld met muziek.

Google Now en de app

JBL heeft het ook over een geïntegreerde spraakassistent op het apparaat, maar daar liegen ze een beetje. De functie noemen ze Google Now maar wij weten natuurlijk wel dat ze Google Assistant bedoelen. Je kunt in de app de play/pause-knop koppelen aan de spraakassistent. Als je dan de play/pause-knop op de Pulse indrukt, kun je een spraakopdracht geven die via je Androidsmartphone op de speaker wordt beantwoord.

De app laat je verder ook vele verschillende lichtshows instellen. Een aantal voorbeelden zijn Fire, Rainbow, Rave, en Equalizer. Elke lichtshow kan naar wens aangepast worden, oftewel naar kleur. Je maakt op dit model dus niet meer gebruik van een ingebouwde camera op de speaker maar van de camera op je smartphone. Richt deze in de app op je knalblauwe behang en de speaker verandert in deze kleur. Je kan ook de colorpicker gebruiken om een kleur uit te kiezen of zelf een lichtshow 'bouwen'.

De knop links onderaan de speaker kan gebruikt worden om van lichtshow te wisselen of om de effecten helemaal uit te schakelen.

Conclusie

De lichtshow op deze Bluetooth-speaker is echt een onderscheidende functie, evenals de waterbestendigheid. Vind je de lichteffecten helemaal niks? Dan moet je deze speaker aan aan je voorbij laten gaan, ze uitzetten en alleen voor de geluidskwaliteit gaan. De laatste is namelijk dik in orde en dat mag ook zeker verwacht worden voor de adviesprijs.

Of het verschil van 50 euro ten opzichte van de voorganger gerechtvaardigd is, kan ik je helaas niet vertellen aangezien ik deze niet getest heb. Schaf je toch deze Bluetooth-speaker aan, dan komt het met je party helemaal goed. Het geluid is erg goed en de lichtshow voegt voor mij zeker iets extra's toe maar dat is persoonlijk.

JBL Pulse 3 - foto review

Positieve punten

+ Geluidskwaliteit

+ Plug-and-play

+ Waterdicht

Negatieve punten

- Geen beschermhoes

- Aanschafprijs

JBL Pulse 3 kopen

De JBL Pulse 3 is te koop voor een adviesprijs van 249 euro voor de zwarte variant en 239 euro voor de witte uitvoering.

Lees meer over:
JBL

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spotify gratis gebruiken: hoe werkt het en is het de moeite waard?

Spotify is de grootse muziekdienst voor betaalde abonnees ter wereld, maar de app komt ook met een gratis variant: Spotify Fr...

AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

Het streamen van muziek en video is bij heel wat gezinnen de norm geworden. Het is de basis van hun mediaentertainment, omdat...

Entertainment Themaweek: alle artikelen op een rij

Bijna iedereen is wel gek op muziek, films en series. Op Androidworld spraken we een week lang over games, streamingdiensten,...

Lees meer

Net binnen

Entertainment Themaweek: alle artikelen op een rij

Bijna iedereen is wel gek op muziek, films en series. Op Androidworld spraken we een week lang over games, streamingdiensten,...

AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

Het streamen van muziek en video is bij heel wat gezinnen de norm geworden. Het is de basis van hun mediaentertainment, omdat...

Spotify gratis gebruiken: hoe werkt het en is het de moeite waard?

Spotify is de grootse muziekdienst voor betaalde abonnees ter wereld, maar de app komt ook met een gratis variant: Spotify Fr...

Hoe lang gaat een smartphone mee?

Als je een smartphone koopt, dan kijk je naar specificaties. Wat heb ik nodig, wat kan het toestel en welk prijskaartje hangt...

Dutch Audio Event 2021: alles over geluid en HiFi

Op op 30 en 31 oktober gaat het Dutch Audio Event plaatsvinden op het Koningshof in Veldhoven. Het Dutch Audio Event is hierm...

Lees meer