[video] Huawei Mate X preview van de vouwbare 5G-smartphone

[video] Huawei Mate X preview van de vouwbare 5G-smartphone

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Hands-on Huawei Mate X

Volg al het MWC-nieuws via Androidworld.nl en in onze app, en abonneer je op ons YouTube-kanaal voor je dagelijkse portie MWC-video's met nieuws, interviews en geklaag over pijnlijke voeten in onze dagboekvideo's. Volg ons zeker ook op Instagram en Facebook voor snelle video's van de laatste nieuwtjes op het MWC.

> YouTube: Androidworld

> Instagram: androidworldnl

> Facebook: Androidworld

Huawei Mate X

De Huawei Mate X kenmerkt volgens Huawei de geboorte van een nieuwe generatie smartphones. Deze zogenaamde foldable is een 2-in-1 opvouwbare smartphone én tablet met een flexibel OLED-paneel en een Falcon Wing mechanisch scharnier. Dankzij het flexibele display heeft de smartphone een nieuwe interface, waarbij een zeer groot scherm en draagbaarheid hand in hand gaan. De Mate X wordt aangedreven door een Kirin 980-processor, met 8 GB RAM en 512 GB opslag en beschikt ook over 5G-functionaliteit. Huawei gebruikt hier zijn nieuwe Balong 5000 5G-modem voor die zorgt voor hele snelle up- en downloadsnelheden.

[video] Huawei Mate X preview van de vouwbare 5G-smartphone

De Huawei Mate X heeft een 4500 mAh-accu en beschikt over 55W snellaadtechnologie die het apparaat in maar 30 minuten voor 85% oplaadt. Dat zou dan momenteel de snelste tijd zijn waarin een smartphone kan worden opgeladen. De bijbehorende 55W SuperCharge-oplader laadt niet alleen de Mate X op, maar ook andere apparaten. Meer weten over de Huawei Mate X?

> Huawei Mate X aankondiging

> Samsung Galaxy Fold versus Huawei Mate X

Huawei Mate X beschikbaarheid

De Huawei Mate X is vanaf medio 2019 voor 2299 euro beschikbaar in de kleur Instellar Blue. Meer kleuren zijn onderweg. Het is nog niet bekend of deze foldable naar Nederland komt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk