Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Nokia 8

 • LG G7

 • LG Q6

 • Samsung Galaxy S8+ Dual Sim

 • Samsung Galaxy S8 Dual Sim

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Met hartslagmeter

Review: Huawei Fit, eenvoudige maar interessante fitnesstracker

· 19 december 2016

Huawei heeft onlangs een fitnesstrackers op de markt gebracht maar dan wel eentje in de vorm van een heus horloge, de Huawei Fit. In deze review lees je wat wij van deze Fit vonden.

Huawei Fit

De Huawei Fit past in het rijtje fitnesstrackers die je hartslag, je slaapritme, het aantal stappen opgesplitst in afstand, duur en het aantal verbrande calorieën bijhoudt. Tevens kan het apparaat automatisch zien of je aan het wandelen of hardlopen bent. Huawei wil er met de Fit voor zorgen dat het je eigen fitness coach wordt. De wearable wordt geleverd in twee uitvoeringen, zwart en oranje.

Foto van de Huawei Fit

Hardware

De fit heeft een monochroom LCD-scherm dat 1.04 inch groot is en een resolutie van 208x208 pixels heeft. Dit resulteert in een pixeldichtheid van 200 PPI. Dit is niet veel maar het zwart-witschermpje verbruikt dan ook bijna geen accu en kan makkelijk zes dagen mee op één lading. Wel is de bediening van het scherm soms wat lastig, wat wel eens resulteert in het selecteren van de verkeerde optie.

De Fit bevat geen gps-module dus de smartphone met daarop de Huawei Wear-app zul je bij je moeten houden wil je (locatie)gegevens registreren. Wel is het horloge waterdicht tot 50 meter en kun je er dus mee douchen of zwemmen. Tevens bevat het een hartslagsensor die met de vernieuwde 'high signal strenght'-technologie zeer accuraat moet zijn en dit klopt, de Fit registreert de hartslag vrij goed mits het bandje goed strak om je pols zit. Het is mogelijk om elke keer een nieuwe meting te starten, maar je kunt ook continue meten. 

Foto van de Huawei Fit

Software en Huawei Wear

De Fit heb ik hoofdzakelijk gebruikt voor het bijhouden van verschillende activiteiten zoals hardlopen, wandelen, fietsen, lopen op de loopband of zwemmen. En dat doet het horloge dan ook goed, vooral in combinatie met de Huawei Wear-app.

Je kunt ook een workout op het apparaat starten. Hierbij kun je kiezen tussen 'Quick start' om de laatste workout opnieuw te doen of hardlopen, wandelen, fietsen, loopband of zwemmen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt, kun je een doel instellen voor de workout zoals afvallen of een bepaalde tijd. Bij afvallen krijg een adviezen voor een bepaalde tijd en het aan te houden hartritme. 

Op de Fit kan ook een hardlooptrainingsschema worden gevolgd die je in kunt stellen in de bijbehorende Huawei Wear-app. Daarbij is er keuze uit 5km, 10km, een halve en een hele marathon. Ook tijdens een workout zal de Fit je begeleiden met trillingen en meldingen. Zit je tijdens het rondje hardlopen bijvoorbeeld te hoog met je hartslag, dan zal het apparaat trillen.  Wanneer je een tijd achter je pc zit, zal de Fit via trillen aangeven dat je moet bewegen en dat gebeurt vaak genoeg als je pc-werk doet.

De Huawei Wear-app laat in één oogopslag je activiteiten van de dag zien zoals het aantal stappen dat je gezet hebt, een overzicht van je workouts, je hartslag en slaapritme. Vooral de gegevens bij je workouts zijn behoorlijk uitgebreid en vergelijkbaar en soms beter dan apps als Endomondo. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe het met je VO2maxis gesteld en wanneer je vet hebt verbrandt of meer aan je conditie hebt gewerkt. De app bevat wel wat iOS-elementen en dat vind ik persoonlijk dan weer jammer.

Opvallend is de mogelijkheid om een aantal eenvoudige watchfaces in te stellen op de Fit alhoewel ik de wijzerplaat te zien op de foto hierboven toch heb laten staan. Deze geeft namelijk de meeste informatie weer. Daarnaast kan de Huawei Fit notificaties ontvangen maar welke dat zijn, weet ik niet. Ik heb alleen notificaties van binnenkomende gesprekken op de Fit binnengekregen. 

Conclusie

De Huawei Fit is een interessant apparaat, het is geen smartwatch maar heeft wel de vorm ervan. Daarnaast kan het enkele notificatie's ontvangen. Toch zien we hem als fitnesstracker voor de eenvoudige activiteiten zoals hardlopen, fietsen en wandelen. Daarvoor is de Fit dan ook uitermate geschikt, vooral in combinatie met de Huawei Wear-app. 

Deze wearable is exclusief verkrijgbaar bij Coolblue voor € 149. Bekijk je hem als smartwatch dan is het een goedkoop apparaat. Als fitnesstracker behoort de Fit gezien de prijs tot het hogere segment vergelijkbaar met de Fitbit Charge 2.

+ Lange accuduur

+ Hartslagmeter

+ Uitgebreide Huawei Wear-app

- Bediening scherm

- Geen GPS

Huawei Fit kopen

Het apparaatje is dus te koop voor € 149 in twee uitvoeringen: Moonlight Silver Orange en Titanium Grey Black.

Androidworld Reader-app

Download de officiële Androidworld-app en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en interessante apps!

Download nu

Adv

Review
Score: 4,00 / 5
De nieuwste artikelen over Huawei Wear

Huawei Fit: fitnesstracker in de vorm van een horloge

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Tijd om te gaan sporten! Google Fit krijgt nieuwe weergaves en continu bijhouden van je hartslag in Android Wear

Ook zonder smartphone beschikbaar voor Moto 360 Sport, Sony SmartWatch 3 Google Fit legt je workout vast met Android Wear

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...