Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Huawei Ascend P2, logisch vervolg op Ascend P1

· 02 juni 2013

De Huawei Ascend P1 was het eerste echte wapenfeit van Huawei, een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Een zeer groot bedrijf dat zijn sporen wereldwijd al verdiend heeft, maar nog nieuw is in het smartphone-segment onder eigen naam. Tijdens de Mobile World Congress In Barcelona heeft Huawei tijdens de lancering van de Ascend P2 stevige ambities uitgesproken die het bedrijf de komende jaren waar wil gaan maken.

Opvolger

We waren destijds erg gecharmeerd van de Ascend P1, omdat het gewoon een keurig nette telefoon was die voor een zeer schappelijke prijs in de Nederlandse winkels lag. Voor de Ascend P2 deden de wildste geruchten de ronde, zo zou deze ontzettend dun worden en een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz bevatten. Daarnaast zou er ook nog een accu inzitten met een capaciteit van 3000 mAh, nog even we dachten dat dat ding kon vliegen.

Tijdens de persconferentie in MWC waren we dus ook een beetje teleurgesteld in de specificaties. Dat hij niet kan vliegen kunnen we nog wel overheen komen, maar we hadden op iets meer gehoopt. Eigenlijk niet helemaal eerlijk omdat Huawei ons deze specificaties helemaal niet beloofd had. Dus we geven de Huawei Ascend P2 een eerlijke kans in deze review. Huawei heeft ons ook nog eens uitgelegd dat de P-serie staat voor design, niet voor performance. 

 

foto

Design

De ontwerpafdeling heeft voor de P2 geen overuren gedraaid want op het eerste gezicht zijn er geen grote veranderingen te zien wanneer we hem vergelijken met zijn voorganger. Het uiterlijk van de P2 heeft een klein beetje wat weg van de LG-toestellen, erg hoekig en erg sober.

De achterzijde loopt rond af naar de voorzijde en heeft linksboven de camera met de flits en aan de onderzijde de openingen voor het geluid. Het materiaal is aan de onderzijde is opgeruwd voor een betere grip. Bovenaan zien we de micro-USB-ingang en de 3.5 mm-ingang voor de koptelefoon en rondom komen we de volume-en powerknop tegen en als laatste de micro-simkaart-toegang. Daaronder zien we een extra knop en daarmee kun je direct de camera activeren. Om het verhaal compleet te maken hebben we aan de voorkant boven het beeldscherm een frontcamera met daarnaast een LED-lampje voor de notificaties.

Camera

De camera heeft net als veel concullega's een maximale resolutie van 13 megapixel en is voorzien van een LED-flits. Hij neemt keurige foto's en heeft een zoals hierboven al geschreven een knop waarmee je direct de camera-app activeert. Nu staat het icoon voor de camera bij het aanzetten van het toestel al op het thuisscherm en heeft een knop op die manier niet veel zin. Ik heb even wat snelheidstest gedaan maar wanneer het scherm aan staat is het aanraken van het icoon sneller. Vanaf het lockscreen kun je met de schuifbeweging ook de camera opstarten. Uiteraard is het wel makkelijk om 'af te drukken' met die knop.

 

Foto test

De videocamera is direct vanaf hetzelfde scherm te activeren en schokt bij snelle bewegingen in de opname, iets wat we bij veel toestellen zien. Er zit wel een pauzeknop op die de opname onderbreekt of weer voortzet. Zo kun je eigenlijk al een montage maken terwijl je aan het filmen bent, een leuke functie. 

Software

Ja en dan zien we toch weer iets wat schijnbaar ontzettend belangrijk is voor de diverse bedrijven in deze branche, ze willen het systeem opnieuw uitvinden en naar hun hand zetten. Bij Huawei uit zich dat in een gebruikersinterface die totaal niets weg heeft van het originele Androiduiterlijk.

Het grootste verschil is wel dat dit toestel geen apptray heeft en dus zullen alle apps op het thuisscherm en in de diverse mapjes (die overigens iets teveel op iPhone-mapjes lijken) een plekje moeten vinden.

Screenshot

Het standaardthema is erg zoetsappig en totaal niet naar mijn smaak, maar daar hebben ze bij Huawei wel wat opgevonden want er zijn 18 thema's die je heel snel kunt downloaden en op je toestel kunt zetten. Je krijgt er de apptray niet mee terug, maar het is leuk bedacht. Voor de kenners: de thema's lijken erg veel op MiUI-thema's. 

screenshot

Er zijn een aantal eigen applicaties toegevoegd aan de Ascend P2, zo heb je de profielenapplicatie waarin je diverse profielen kunt aanmaken met daarin de aangepaste instellingen voor een bepaalde situatie. Verder kom je nog een FM-radioapplicatie tegen en een Office-achtige app.

De game Riptide is toegevoegd om ons te laten zien hoe snel dit toestel is en dat de graphics ook prima zijn, en inderdaad dat klopt. Het HD-scherm doet goed zijn werk en de quad-core processor snort geduldig in het vooronder. Niks aan de hand.

Wat opvalt is dat er echt een behoorlijk goed geluid uit dit toestel komt, het beschikt dan ook over Dolby Digital Plus. Een ander voordeel van dit toestel is dat het over een enorm snel 4G-verbinding beschikt. Helaas kunnen we daar in Nederland niet veel mee: momenteel is alleen in een gedeelte van de Randstad een 4G-netwerk beschikbaar en dat is een stuk langzamer dan wat dit toestel aankan. 

Conclusie

Zoals we al schreven, dit is een logische opvolger voor de Ascend P1. Hij gaat van dual-core naar quad-core, van 8 megapixel naar  13 megapixel en het scherm is nu HD. Wederom een prima toestel voor een bepaalde doelgroep, je moet wel even slikken wanneer je het uiterlijk van het besturingssysteem ziet, maar dat zal niet voor iedereen een probleem zijn. 

De Ascend P2 kost rond de 425 euro. De volledige specificaties van het toestel vind je op onze toestelpagina hier

Review Huawei Ascend P2
Score: 3,00 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (14)
Bezig met laden van reacties...