Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Zoveel in ruil voor je geld

Honor Band 5: dit zijn de plus- en minpunten

· 16 januari 2020

De Honor Band 5 is een voordelige fitnesstracker. Hij kan negen verschillende activiteiten herkennen, je meldingen tonen en ook je muziek bedienen vanop afstand.

Honor Band 5

De Honor Band 5 valt in de categorie van betaalbare fitnesstrackers, samen met zijn grote concurrent de Mi Band 4 van Xiaomi. Hij heeft een 0,95 inch AMOLED-schermpje waarop hij alle informatie weergeeft, hij kan je slaap tracken, negen verschillende activiteiten herkennen en hij komt met een Sp02-meter. Daarmee meet de Band 5 het zuurstofgehalte in je bloed voor sporters die op extreme hoogten actief zijn. 

Ik som hieronder alle sterke en zwakke punten op van deze fitnesstracker en op het einde kan je de conclusie ontdekken. Vervolgens is het helemaal aan jou om te bepalen of deze fitnesstracker aan jouw wensen voldoet.

Honor Band 5 - pluspunten

1. Degelijk AMOLED-scherm

Het 0,95 inch scherm van de Honor Band 5 is erg eenvoudig en compact, maar de interface is prima aangepast om alles goed leesbaar weer te geven. De resolutie van 240 bij 120 pixels is natuurlijk niet schitterend in vergelijking met de meeste smartwatches, maar het is ruim voldoende gezien de prijs en het maakt de Band 5 ook meteen zuiniger. Bovendien kan je kiezen uit tal van wijzerplaten waarmee je het uiterlijk van het horloge kan personaliseren.

Beelden van de tracker

De kleuren van het scherm zijn fel en je veegt eenvoudig doorheen de interfacemodi om precies datgene te vinden wat je zoekt. Ook in fel zonlicht kan je het schermpje zonder problemen gebruiken. Al is het scherm door het kleine formaat minder geschikt voor gebruikers die slechtziend zijn.

2. Accuduur van twee weken

De Band 5 van Honor heeft een zuinig, klein AMOLED-scherm en dat zorgt ervoor dat het apparaat twee weken lang actief blijft alvorens je hem weer moet opladen.  Zo hoeft hij niet elke nacht opnieuw aan de oplader zoals dat met een Wear OS-horloge bijvoorbeeld het geval is.

Houd er wel rekening mee dat de accuduur zienderogen afneemt als je je hartslagmeter altijd inschakelt en nog eens je slaap registreert. In dat geval kan het accessoire zes dagen verder met één oplaadbeurt. Gelukkig gaat opladen ook erg snel, zodat je hem na een aantal minuten al kan gebruiken als je even vergeten bent om hem volledig op te laden.

Beelden van de wijzerplaten

Een reeks wijzerplaten voor de Band 5

3. Waterbestendig en robuust design

Je kan tot 50 meter diep zwemmen met deze Honor Band 5, en dat is handig, want zwemmen is één van de activiteiten die hij kan tracken. De Honor Band meet je zwemprestaties met een SWOLF-score die berekend wordt op basis van het aantal slagen, de afstand en snelheid. Je kan de Honor Band 5 ook zonder problemen aanhouden in de douche. Het design van de Band 5 toont ook erg robuust en het geeft je echt het gevoel dat hij wel tegen een stootje kan. Het bandje zit ook goed om je pols.

4. Activiteit meten met hartslagsensor en SPO2-meter

Een van de sterke punten van de Honor Band 5 is de ingebouwde hartslagsensor. Tijdens het sporten kan je je hartslag monitoren maar je kan ook vragen om onmiddellijk een handmatige meting te doen. De Honor Band 5 kan zelf activiteiten herkennen, maar je kan ook handmatig een activiteit starten. De Band 5 werkt ook met een SpO2-meter die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Zuurstofniveaus tussen 90 procent en 100 procent zijn normaal. Zit je daaronder? Dan kan je beter stoppen met je activiteit of medische hulp zoeken.

Beelden van de fitnesstracker

In de Huawei Gezondheid-app kan je vervolgens je prestaties zien, samen met de calorieën die je verbrand. ben je buiten aan het sporten, dan kan je ook aan de hand van de gps-gegevens die via je telefoon worden gedeeld, kijken welke route je hebt afgelegd.

De Gezondheid-app komt ook met speciale trainingsschema's die het aanbeveelt afhankelijk van je niveau. Zo'n schema laat je bijvoorbeeld opwarmen met snelwandelen om je dan te laten joggen en sprinten in korte afstanden. Wat wel ontbreekt is de mogelijkheid om een eigen schema samen te stellen.

Beelden van de app

5. Slaapmonitoring

De Honor Band 5 geeft je erg interessante inzichten in je slaapgegevens. Het toont of je bijvoorbeeld te weinig diepe slaapt en het geeft in één keer tips die je helpen om je slaap te verbeteren. Je krijgt ook een duidelijk uitleg bij begrippen zoals de betekenis van de REM-slaap.

Ik was verbaasd hoe goed de slaapmonitor werkte, en alleen voor deze functie zou de Band 5 al nuttig kunnen zijn.  Wie zich zorgen maakt om de kwaliteit van zijn slaap kan zo meer inzicht krijgen aan de hand van gegevens. Zolang je er rekening mee houdt dat de metingen van de Band 5 niet als medische diagnoses tellen en alleen een betere indicatie geven.

6. Muziekbediening

De Honor Band 5 kan je moeilijk een volwaardige smartwatch noemen maar het apparaat laat je wel je muziek vanaf je pols bedienen. Je kan enkele eenvoudige zaken zoals het starten en pauzeren en bladeren door nummers, maar het sterke is dat de Band 5 ook ondersteuning biedt voor apps van derden, zoals Spotify en YouTube. 

7. Mooi prijskaartje

Je hebt al een Honor Band 5 voor 29,90 euro, en dat is een erg sterke prijs. Zeker als je weet dat je voor bijvoorbeeld een Galaxy Fit 99 euro betaalt en je aan de goedkoopste Polar-fitnesstracker 139,95 euro kwijt bent. Toch heeft de Band 5 geen goedkope uitstraling en dat is erg belangrijk.

Honor Band 5 - minpunten

1. Beperkingen van het kleine scherm

Op een 0,95 inch scherm kan je enkel de hoogstnoodzakelijke informatie kwijt, en dat is ook precies wat Honor doet. Je kan bijvoorbeeld tijdens het lopen je hartslag bekijken en ook de afstand die je al hebt afgelegd, maar als je ook even je de grafieken wil opvragen van je sportprestaties van vorige maand, dan moet je de Huawei Gezondheid-app erbij nemen. 

Je vindt hier ook de aanbevolen workouts, je wijzerplaten en het volledige pakket aan instellingen voor de Band 5. Wil je je slaapgegevens bekijken, dan moet je al wel naar de Gezondheid-app kijken waar je ze met alle informatie en duidelijke grafiekjes terugvindt. 

Beelden van de fitnesstracker

Een negatieve eigenschap die ook onder deze noemer valt is de mogelijkheid om meldingen te bekijken. Niet alle notificaties zijn volledig op het kleine scherm te zien en je kan meldingen ook niet beantwoorden. De Band 5 is in de eerste plaats een fitnesstracker en hij geeft dus minder informatie op zijn scherm weer dan sommige slimme horloges.

2. Onnauwkeurigheid met de stappenteller

Als je een activiteit start en de gps-functie via je telefoon inschakelt, meet de Band 5 van Honor netjes je gegevens, maar hij blijft ook actief als je niet in een sportsessie zit, want dan is de stappenteller actief. Ik was niet onder de indruk van de nauwkeurigheid als de gps niet is ingeschakeld. Ik had geregeld het gevoel dat de Band 5 meer stappen waarneemt dan ik er effectief deed en dat vermoeden werd bevestigd toen ik tijdens een autorit mijn doel van 10.000 stappen behaalde.

Beelden van de fitnesstracker

3 Accuduur niet de beste

De Band 5 laat je twee weken lang je activiteit meten met één oplaadbeurt, maar zoals eerder gezegd, kan die accuduur ook afnemen naarmate je het apparaat meer intens gebruikt. De Xiaomi Mi Band 4 geeft je 20 dagen van gebruik met één oplaadbeurt, dat is een significant langere accuduur. Hoewel de accuduur dus sterk is, presteert de Band 5 niet het beste.

4. Aantal activiteiten beperkt

De Band 5 ondersteunt negen activiteiten, waardoor je vrij beperkt bent met je workouts. Ook het automatisch herkennen is niet altijd nauwkeurig, want hij merkt niet altijd het onderscheid tussen lopen en wandelen en tussen een binnen- en buitenactiviteit. Het is daarom aangewezen om in de eerste plaats manueel een activiteit te starten. Dat kan eenvoudig vanuit het scherm van de fitnesstracker. Hieronder vind je alle activiteiten die hij herkent.

> Buiten lopen

> Binnen lopen

> Buiten wandelen

> Binnen wandelen

> Binnen fietsen

> Cross-trainer

> Binnen zwemmen

> Roeien

> Vrije training

Conclusie

Honor neemt met de Band 5 veel hooi op zijn vork, waardoor de fitnesstracker niet altijd kan waarmaken wat hij belooft, zelfs niet wat de meest essentiële functionaliteiten betreft. Het stappen tellen gebeurt niet altijd nauwkeurig en hetzelfde geldt voor het automatisch herkennen van de activiteiten. Verder is ook het aantal activiteiten die je kan meten eerder beperkt.

Beelden van de fitnesstracker

Toch is de Band 5 een solide keuze voor de meer recreatieve sporter of wie een fitnesstracker aan zijn kinderen cadeau wil doen. Het apparaatje geeft je inzicht wat je hoeveelheid stress betreft, je slaapvermogen en sportprestaties. Ik was ook erg tevredenen met de nuttige analyses voor slaap en stress die erg leerrijk zijn.

Ben je op zoek naar een horloge of fitnesscracker dat meer accurate metingen doet voor een relatief lage prijs? Kijk dan eens naar de Polar Ignite en de Fitbit Charge 3. Kijk zeker ook naar plus- en minpunten van de Honor MagicWatch 2, dat is de nieuwe smartwatch van Honor.

Honor Band 5 kopen

Je kan de Honor band 5 kopen vanaf 29,90 euro bij onder meer Bol.com en de Honor-webshop. Je vindt hem in de kleuren zwart, blauw en roze.

De nieuwste artikelen over Huawei Health

Huawei Watch GT 2e review: dit zijn de plus- en minpunten

Tip: werkt je Huawei- of Honor-smartwatch niet meer? Dit moet je doen

Honor MagicWatch 2: dit zijn de plus- en minpunten

Dit zijn de twee nieuwe functies van de Honor Band 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...