Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Strijden met Jon Snow en Daenerys

Game of Thrones Beyond the Wall review: word baas van de Night's Watch

· 20 mei 2020

In Game of Thrones Beyond the Wall bestuur jij de Night's Watch en stel je een groep samen om ten strijden te trekken tegen dreigingen buiten de enorme muur van Westeros. Hier lees je mijn bevindingen bij deze game.

Game of Thrones Beyond the Wall

Nu de populaire reeks Game of Thrones zijn laatste seizoen heeft gehad, zoeken fans naar nieuwe manieren om af en toe weer terug te keren naar Westeros waar verschillende strijders en koningen strijden om een plaats op de ijzeren troon. Schrijver George R.R. Martin werkt momenteel nog aan zijn eigen einde van de boekenreeks en er is ook een spin-off tv-serie onderweg, maar in afwachting gingen we al aan de slag met de nieuwe game Game of Thrones Beyond the Wall.

Hoewel het spel de belangrijkste personages van de reeks ruimschoots aan bod laat komen, introduceert het ook de eigen personages Alvar Spyre en Dramon Blackwood die de basis vormen voor de belangrijkste verhaallijn. De game begint met geanimeerde scènes waarin je het verhaal volgt van personages die op een gevaarlijke tocht buiten de veilige muren trekken waar Wildlings en anders gespuis schuilt. Je leert meteen de beginselen van gevechten.

Beelden van de game

Melisandra oog in oog met een White Walker

Tactische gevechten

Beyond the Wall werkt met tactische beurtelingse gevechten waarin je eerst je gevechtslinie samenstelt met de strijders naar keuze. Uiteraard plaats je boogschutters achter de stevigere jongens. Vervolgens kan je je personages bewegen en ze laten aanvallen, en als je alle strijders hebt bewogen is het aan de vijanden. Het is altijd belangrijk voor elk van je strijders de juiste tegenstander te kiezen en ook slim gebruik te maken van speciale aanvallen die met eencooldown werken.

Beelden van de game

De opstelling van een gevecht

Soms kan het beter zijn om eerst vijanden naar je toe te laten komen in plaats van gelijk agressief aan te vallen, maar anderzijds heb je doorgaans een beperkt aantal beurten die de lengte van het gevecht bepalen. Slaag je er niet in om vijanden tegen die tijd een kopje kleiner te maken, dan ben je automatisch verloren. Kortom, de game bevat voldoende diepgang in de gevechten bij verhaalmissies.

Beelden van de game

In een beurt beweeg je personages en voer je normale of speciale aanvallen uit

"Dracarys"

Als je eenmaal de eerste gevechten hebt doorploeterend, laat de game je meer vrij en beland je midden in de Night's Watch. Je kan nu op pad gaan met Jon Snow of Daenerys voor speciale, tijdelijke missies, en die zorgen voor nog meer diepgang en uitdaging in gevechten. In het geval van Daenerys krijg je bijvoorbeeld een relatief slap leger naast Drogon, de draak van 'Daeny'. In zo'n situatie merk je dat je plots heel anders moet spelen, want je manschappen moeten dan vooral tijd rekken en in leven blijven alvorens Drogon na zijn cooldownopnieuw kan vuurspuwen. Na zo'n vuurgolf moeten je zwakke manschappen dan samen de sterkere vijanden aanvallen om ze zo een voor een neer te maaien.

Beelden van de game

Hier kan je de speciale krachten voor Drogon versterken

Elke held van Game of Thrones heeft zo zijn eigen speelstijl en regelmatig wisselen verschillende tijdelijke evenementen zich af, en als ultieme prijs kan je de hoofdrolspeler in het evenement vrijspelen. Die tijdelijke evenementen kunnen de levensduur van het spel verlengen naast de vaste verhaalmissies. Vanaf dat je level 20 bereikt kan je ook naar de 'Hero Arena' trekken om het zo in PvP (speler versus speler) tegen andere gamers op te nemen met je team, en dat is nog een andere manier waarop het spel langer je aandacht vasthoudt.

Stel je leger samen

Vanuit de Night's Watch heb je ook tussen gevechten genoeg te doen, want je kan nieuwe strijders rekruteren voor je leger die ook onderling elkaar bonussen kunnen geven, of je kan je huidige legers upgraden. Je rust ze vervolgens uit met nieuwe wapens en pantser, en door al die opties krijg je ook echt het gevoel dat je de controle hebt over de Night's Watch. Wil je bijvoorbeeld enkel strijders uit The North of Kings Landing die met unieke voordelen komen? Dan kan je zo naar wens je leger samenstellen.

Beelden van de game

Alle manschappen komen uit een specifiek gebied uit Westeros en ze geven elkaar unieke voordelen

Toch dreigt de game op bepaalde vlakken soms te complex te worden met verschillende modi en doelstellingen die je moet volbrengen om beloningen te ontvangen. Zo kan je drie keer per dag op zoek gaan naar een magische 'Weirwood tree' waar speciale upgrade-tokens voor je personages te vinden zijn. De bedoeling is dat je op een kaart een eigen pad uitstippelt langs vijanden om zo hopelijk de weg tot aan de boom te vinden, maar elke keer zijn zowel het pad als de vijanden hetzelfde. Als je zo drie keer na elkaar vier dezelfde gevechten moet voeren om aan die boom te geraken, heb je al snel de neiging om dat stuk hout gewoon te laten voor wat het is.

Beelden van de game

Waar zou die grote boom toch zijn?

Verdienmodel

Je kan overigens veel van die beloningen ook regelmatig bij de marktkramer in de Night's Watch vinden. Elke dag heeft hij een ander aanbod van willekeurige speciale items die je met in-game geld kan kopen. Beyond the Wall zorgt er beter dan de meeste andere gratis games voor dat je de belangrijkste zaken op een realistische manier in-game kan vrijspelen zonder dat je daar echt geld voor moet neerleggen. Denk bijvoorbeeld aan het vrijspelen van nieuwe manschappen, dat doe je enkel met in-game geld. 

Beelden van de game

De astronomische bedragen waarmee je individuele helden in één klap ontgrendelt

De game voorziet wel een alternatief voor gamers die niet de tijd hebben om aan speciale evenementen deel te nemen om alsnog speciale personages te ontgrendelen. Ze kunnen in dat geval alsnog bundel kopen, maar de prijzen daarvoor zijn wel hoger dan de torens van King's Landing. Je hebt 100 shards nog om bijvoorbeeld Melisandra vrij te spelen, en dat is goed voor 54,99 euro, en met de goedkopere bundel van 21,99 euro verzamel je slechts de helft van de benodigde shards. Dan weet je in een keer hoe ontwikkelaar 'Behaviour Interactive' zijn schulden afbetaalt bij de Iron Bank.

Conclusie

Voor fans van Game of Thrones is Beyond the Wall een aangename terugkeer naar de wereld van de bekende fantasyreeks. Het spel bevat diepgang zowel in als naast gevechten en de tijdelijke evenementen houden je gedurende langere tijd geïnteresseerd. De verhaallijn en geanimeerde scènes zien er ook goed uit, maar het zijn toch vooral de strategische gevechten die je telkens opnieuw laten inloggen met je Play Games-profiel.

Game of Thrones Beyond the Wall

Ook voor speciale aanvallen zijn er cutscenes

De game dwingt je in geen geval om met microtransacties aan de slag te gaan en als je elke dag een tijdlang speelt, heb je het gevoel dat je ook zonder geld te investeren veel gedaan krijgt in Beyond the Wall. Zij die alsnog zonder veel moeite personages willen vrijspelen kunnen nog steeds naar hun (echte) geldbuidels grijpen.

Game of Thrones Beyond the Wall is zo'n spel dat ik af en toe opnieuw ga bezoeken tot we uiteindelijk de nieuwe Game of Thrones spin-off reeks 'House of the Dragon' op tv te zien krijgen. Wanneer dat het geval is, weten we nog niet, en ook voor de anders alwetende Jon Snow is het ongetwijfeld nog een raadsel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...