Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

G-Shock Bluetooth: smartwatch met horloge-vermomming

· 30 oktober 2013

Er zijn ondertussen genoeg smartwatches verkrijgbaar. Maar niet iedereen ziet het zitten om een touchscreen aan hun arm te dragen, of vinden het gewoon niet mooi. Daar springt de inmiddels bekende G-Shock Bluetooth-horloge van Casio op in.

G-Shock

G-Schok is een merk dat bij de meesten wel bekend in de oren klinkt. Het is een onderdeel van Casio dat al sinds 1983 stevige horloges maakt. Dat zie je ook aan hun design. Dit moet aangepast worden, deze is waterdicht en kun je (bijna) met een gerust hart op de grond laten vallen.

G-Shock Bluetooth

Smartwatch?

Alhoewel je het niet zou zeggen, dit is een smartwatch. Hij is met je telefoon gekoppeld via Bluetooth, waardoor hij dus meldingen kan ontvangen. Je kan hem zo instellen, dat hij je op de hoogte stelt wanneer je een SMS of e-mail krijgt, of wanneer je een melding hebt van Facebook of Twitter. Dit doet hij door te trillen, en/of een muziekje af te spelen. Dan kun je op het schermpje lezen van wie de SMS of e-mail komt. De eigenlijke inhoud van het bericht is niet te lezen. Dit is zeer handig als je bergen mails krijgt, maar niet elke mail even belangrijk is. Dan is het mogelijk aan de hand van de afzender te oordelen of je je telefoon erbij pakt of juist niet.

De meeste personen keken niet om naar dit horloge tot ik zei dat het een smartwatch is. Dan zijn ze plots zeer geïnteresseerd. Kun je dat wel lezen? Is de batterij niet snel leeg? en Is zo’n horloge wel nuttig? waren enkele van de vragen die ik dan kreeg. Die vragen waren tamelijk gemakkelijk te beantwoorden. Ja het is te lezen, je ziet namelijk enkel de afzender, nee de batterij is niet snel leeg en ja zo’n horloge is nuttig.

Ik heb snel gemerkt hoeveel ik mijn telefoon uit mijn zak haalde om te kijken of ik geen melding had. Je telefoon trilt wel als hij een melding krijgt, maar dat voel je niet altijd. Vooral niet als je losse zakken hebt, of wanneer hij in je handtas zit. Dit is nu verleden tijd, want als je een melding krijgt, trilt je arm, dus hoef je niet meer altijd je telefoon boven halen. Verder kan hij jou helpen met naar muziek te luisteren door als afstandsbediening te fungeren.

Vooral een horloge

Zoals op de foto’s te zien is dit een rasechte horloge. Hij dient dus voornamelijk om de tijd en de datum/dag erop af te lezen. Verder kun je zoals op de meeste horloges er een timer en stopwatch op instellen. Het scherm dat er in zit is zeer goed leesbaar, ook in vol zonlicht. Ga je dan naar een donkere kamer, zorgt extra verlichting ervoor dat je het dan ook goed kunt lezen. Deze verlichting moet je aanzetten via een knop, en blijft dan 1,5 of 3 seconden aan 

Bluetooth

Zoals eerder al vermeld, is dit horloge met je smartphone gekoppeld via Bluetooth. De Bluetooth-verbinding wordt in twee richtingen gebruikt. Enerzijds om meldingen naar de horloge te sturen, maar anderzijds ook om je telefoon terug te vinden. Je drukt op een knop op de G-Shock en je smartphone begint naar je te roepen. Hoe luid dit is kan je instellen via de app. In tegendeel tot andere smartwatches, kan deze het twee jaar uithouden op de batterij. Als hij dan leeg is moet je de knoopcelbatterij vervangen. Om zo’n lange levensduur te bewerkstelligen, zijn er enkele voorzorgen genomen. Hij gaat niet elke twee minuten controleren op email. Dit gebeurt maar om de 15 minuten. Ook zal hij Bluetooth uitschakelen als hij lang stil ligt. Neem je hem dan op, zal hij Bluetooth terug inschakelen en de verbinding opnieuw proberen te leggen. Ook wordt er gebruik gemaakt van Bluetooth 4.0, de nieuwe en energiezuinige versie. Dit heeft natuurlijk de beperking dat de telefoon waar hij aan gekoppeld is, dit ook moet hebben.

G-Shock-app

Om volledig gebruik te kunnen maken van al zijn functies, heb je de G-Shock-app nodig op je telefoontoestel. Jammer genoeg is deze voorlopig enkel beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4, S4 Mini en de iPhone 4S en 5. Via deze app kan je alle instellingen naar wens zetten. Je synchroniseert de tijd ermee, stelt alarmen in (tot 5 dagelijkse alarmen), en configureer je je mail adressen. Ik zeg met opzet synchroniseer, want afgelopen zondag stond hij automatisch op wintertijd.

 

G-Shock
 
G-Shock
 
G-Shock
 
G-Shock
 
G-Shock
 
G-Shock

Conclusie

G-Shock gaat met dit toestel weer veel mensen blij maken. Zijn speciale functies zorgen ervoor dat hij mee kan met de tijd, terwijl zijn authentieke looks, welke typisch zijn voor het bedrijf, niet verdwenen zijn. Persoonlijk zou ik hem niet in het blauw kopen, maar smaken verschillen. Kortom, als je naar een nieuwe horloge op zoek bent, en aan het twijfelen bent of je een smartwatch zou kopen, raad ik je deze absoluut aan!

Beschikbaarheid

Er zijn twee versies beschikbaar, enerzijds heb je de GB-6900B. Deze is verkrijgbaar in het zwart, zwart met blauw uurwerk, groen en wit. Wil je het model met grotere horlogekast, de GB-X6900B, heb je keuze tussen blauw, zwart en fel oranje. Ze zijn reeds beschikbaar in enkele geselecteerde winkels voor respectievelijke prijs van €179 en €199 incl. BTW.

Review
Score: 4,00 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (17)
Bezig met laden van reacties...