Ookla: “KPN heeft snelste 5G-netwerk van Nederland”

Ookla: “KPN heeft snelste 5G-netwerk van Nederland”

Het nieuwe 5G-netwerk van KPN is door Ookla Speedtest erkend als het ‘Snelste 5G Mobiele Netwerk’ van Nederland. De provider komt als winnaar uit de bus met de hoogste downloadsnelheden van alle mobiele operators in Nederland.

Snelste 5G-netwerk

Tijdens het derde kwartaal van 2020 zijn meer dan 15.000 tests uitgevoerd in Nederland door willekeurige gebruikers van de Ookla Speedtest-app. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 179 Mbps kwam KPN als beste uit de bus. KPN verwacht dat de testresultaten van het vierde kwartaal nog hogere gemiddelde downloadsnelheden zullen opleveren. Naast KPN zijn in Nederland zijn ook T-Mobile en Vodafone actief met een eigen 5G-netwerk.

Ookla: “KPN heeft snelste 5G-netwerk van Nederland”

Chief Technology & Digital Officer van KPN, Babak Fouladi, is blij met de testresultaten: “We zijn dagelijks bezig met het vernieuwen van ons mobiele netwerk en het beschikbaar stellen van 5G. Een enorme operatie waarmee we inmiddels twee derde van Nederland een nog betere netwerkervaring bieden en de snelste 5G-ervaring van Nederland. We zijn er trots op dat we, ondanks dat we nog volop ons netwerk vernieuwen, nu al de snelste 5G provider van Nederland zijn.”

KPN en T-Mobile hebben in juli hun 5G-netwerk in Nederland aangezet. Met dit mobiele netwerk kunnen klanten profiteren van hogere snelheden en meer capaciteit. Let wel, het gaat hier om een bescheiden snelheidsverhoging. Pas in 2022 vindt de tweede 5G-frequentieveiling plaats, en dan zullen de 5G-snelheden veel hoger worden.

In onze afgelopen AW Poll vroegen wij jullie welke de provider de beste provider van Nederland is. Of KPN hier de ook de eerste plaats heeft ingenomen, lees je hier.

Speedtest door Ookla - Snelheidstest
Je Android-telefoon is zo snel als het netwerk waarmee hij verbinding maakt. Ontdek hoe snel internet overal ter wereld is met de gratis Speedtest Android-app en de ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties