Google gaat gevoelige locatiedata automatisch wissen

Google gaat gevoelige locatiedata automatisch wissen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google verwijdert binnenkort automatisch de locatiedata van gevoelige plekken, zoals abortusklinieken. Sinds men in de Verenigde Staten heeft besloten dat aborteren op veel plekken geen recht meer mag zijn, wordt er veel veranderd door techbedrijven. Dit is om mensen te helpen die mogelijk in de problemen komen omdat ze uit staten komen die abortussen hebben verboden.

Abortusklinieken

Veel techbedrijven bieden mogelijkheden voor medewerkers om de reiskosten naar abortusklinieken buiten de staat te dekken. Google wil echter meer doen en zorgt nu dat locatiegegevens over dit soort bezoeken niet meer te traceren zijn. Naast abortusklinieken gaat ‘t ook om klinieken rondom lichaamsomvang, opvanghuizen voor slachtoffers van huiselijk geweld en verslavingsklinieken. Niet dat het automatisch aanstaat, de locatiegeschiedenis: dit is iets waarvoor je als gebruiker van Google-diensten zelf voor kiest.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Google, dat eigenaar is van Fitbit, geeft ook aan dat het de menstruatiecyclus-informatie makkelijker verwijderbaar maakt van de Fitbit-app en -gadgets. Google schrijft over de plannen: “Privacy is belangrijk voor mensen, vooral rond onderwerpen als hun gezondheid. Aangezien deze problemen van toepassing zijn op zorgaanbieders, telecommunicatiebedrijven, banken, technologieplatforms en nog veel meer, weten we dat privacybescherming niet alleen kan worden voorbehouden aan individuele bedrijven of staten die individueel handelen.”

“Daarom hebben we lang gepleit voor een uitgebreide en landelijke Amerikaanse privacywet die bescherming voor iedereen garandeert, en we zijn verheugd over de recente vooruitgang in de politiek. We wachten echter niet op een wet om actie te ondernemen. We begrijpen dat mensen op Google vertrouwen om hun persoonlijke gegevens te beveiligen. Daarom delen we vandaag aanvullende stappen die we nemen om de privacy van gebruikers te beschermen rond gezondheidsproblemen.”

Locatiegegevens binnen Google

Het is voor je privacy sowieso beter om je locatiegegevens uit te schakelen, maar dat betekent vaak wel dat je handige opties mist. Het is echter goed dat Google zorgt dat gevoelige locaties automatisch worden verwijderd. Veel mensen weten waarschijnlijk niet dat ze locatiegegevens aan hebben staan. Plus, als je naar een abortuskliniek gaat, dan is dat wel het laatste waar je aan denkt. Lekker bezig Google!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Providers

Dit vind je misschien ook leuk