Zo zien podcasts in YouTube Music eruit

Zo zien podcasts in YouTube Music eruit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Om de concurrentie aan te kunnen gaan met giganten als Spotify, brengt Google de YouTube-podcasts ook naar YouTube Music. Amerikanen krijgen de primeur en Google deelt alvast de eerste beelden ervan.

Podcasts in YouTube Music

Google meldt op zijn supportforum dat podcasts op YouTube nu beschikbaar zijn in YouTube Music. Deze nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold naar alle luisteraars in de Verenigde Staten. Dankzij deze integratie kunnen de luisteraars van podcasts in YouTube ernaar blijven luisteren in de YouTube Music-app.

YouTube Music-gebruikers kunnen tevens op de achtergrond of offline van podcasts genieten zonder dat ze een Premium-abonnement nodig hebben. Dit verschilt van het luisteren naar muziek op YouTube Music, dat geen ondersteuning biedt voor offline afspelen of afspelen op de achtergrond, tenzij je betaalt voor Premium.

Op het tabblad Home vind je aanbevelingen voor nieuwe podcasts en afleveringen die je nog niet helemaal hebt afgespeeld. Op het tabblad Ontdekken kun je nieuwe podcasts vinden om je bibliotheek uit te breiden en populaire podcasts en afleveringen bekijken. Je kunt ook zoeken naar beschikbare series en afleveringen en op de kanaalpagina worden andere podcasts en afleveringen van een specifieke creator weergegeven.

Google laat weten dat het van plan is om podcasts in YouTube Music in de toekomst naar andere regio's te brengen. Spotify deed onlangs het tegenovergestelde en introduceerde videopodcasts in zijn app. Check de eerste tien grote shows die je via Spotify in Nederland kunt bekijken.

Gerelateerde artikelen

Zo zien podcasts in YouTube Music eruit
YouTube Music

YouTube Music

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Podcast

Dit vind je misschien ook leuk