Tech in Five Special: één op één met de Fairphone-CEO

Tech in Five Special: één op één met de Fairphone-CEO

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

In deze Tech In Five Special gaan we in gesprek met een bijzonder bedrijf in de wereld van de smartphones. Fairphone heeft een missie om het produceren van smartphones eerlijker en duurzamer te maken. In deze podcast praten we met Eva Gouwens, de CEO van dit bedrijf. Behaalt Fairphone ook zijn doelen?

Tech In Five Special

In de specials van Tech In Five gaan we dieper in op een persoon, onderwerp of een gebeurtenis. In deze Tech In Five Special praten we met een pionier in de smartphonemarkt. Fairphone werkt aan een eerlijkere smartphone-industrie, want - spoiler - deze industrie is helemaal niet eerlijk. Zeker niet wanneer je kijkt naar de manier waarop grondstoffen worden gedolven voor de onderdelen en het loon dat arbeiders krijgen voor hun werk. Fairphone legt uit hoe het bedrijf het anders doet.

Daarnaast wil Fairphone dat we onze smartphone langer gebruiken, tot vijf jaar. In deze podcast hebben we de CEO van Fairphone te gast. Met Eva Gouwens praten we over de missie van Fairphone, en vragen haar in of deze missie slaagt. Kan Fairphone ook commercieel overleven?

Tech in Five beluisteren

Alles over duurzaamheid

Vorig jaar stond een themaweek op Androidworld in het teken van duurzaamheid. Je kan hier een overzicht bekijken van alle handige apps, tips en tricks, reviews en vergelijkingen die we toen hebben gebracht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Podcast

Dit vind je misschien ook leuk