Google Podcasts: dit zijn de nieuwe functies die eraan komen

Google Podcasts: dit zijn de nieuwe functies die eraan komen

Er zit een grote update in het vat voor Google Podcasts. De app krijgt een nieuw uiterlijk die de gebruikersvriendelijkheid moet verbeteren en nieuwe functies. De update voor Google Podcasts wordt momenteel uitgerold naar bètagebruikers van de app.

Grote update voor Google Podcasts

De laatste grote update voor Google Podcasts stamt uit begin 2020 en nu kunnen we weer zo'n grote update verwachten. Dat meldt 9to5Google. De wijzigingen beginnen op het tabblad 'Home', waar de podcast-carrousel nu 'Abonnementen' heet. Hierdoor kan Google een knop 'Meer' toevoegen die een rasterweergave opent en zo een grote klacht oplost onder gebruikers die veel shows volgen. De oude weergave met de carrousel vereiste behoorlijk veel scrollen om een bepaalde podcast te vinden.

Het 'Home'-tabblad blijft grotendeels ongewijzigd, behalve de nieuwe overflow-knop in de rechterbenedenhoek. Hiermee kun je een aflevering snel 'Delen' of 'Markeren als afgespeeld'. Je hoeft hiervoor dan niet meer eerst de volledige afleveringspagina te openen.

Google Podcasts: dit zijn de nieuwe functies die eraan komen
Nieuw uiterlijk voor de Google Podcasts-app

Het tabblad 'Verkennen' blijft ook grotendeels hetzelfde, alleen de rode 'Beta'-tag verdwijnt. Ten slotte heet het tabje 'Activiteit' nu 'Bibliotheek', waarbij Google de vier bovenste tabbladen waar je makkelijk tussen kunt vegen vervangt door een standaard lijstweergave.

Naast deze visuele veranderingen, is er nog een handige verbetering. Een tik op het Google Podcasts-pictogram verwijst je niet langer door naar het 'Home'-tabblad maar naar de plek waar je gebleven was.

Wat is Google Podcasts?

Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show en afleveringen downloaden om ze offline te beluisteren. Al je luisteractiviteit wordt automatisch gesynchroniseerd op je apparaten zodat je op je telefoon een podcast kunt starten en op je Chromebook eenvoudig weer verder kunt luisteren.

Wat is jouw favoriete podcast-app?

Wat is jouw favoriete podcast-app? Gebruik jij meerdere apps om naar podcastafleveringen te luisteren? Zijn er podcasts die je graag wil aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Bekijk ook onze uitgebreide vergelijking tussen verschillende podcast-apps. Kijk op onze zustersite TheBestPodcastShows.nl een zo compleet mogelijke verzameling van de beste Nederlandse podcasts

Google Podcasts
Met Google Podcasts kunnen Android-gebruikers podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show en af ..

Meer info

Lees meer over:
Google Podcasts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties