5 true crime podcasts die je moet luisteren

5 true crime podcasts die je moet luisteren

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Podcasts zijn ontzettend populair en terecht! Er zijn ontzettend veel onderwerpen waar podcasts over gemaakt worden maar vooral de categorie true crime is ontzettend populair. In dit artikel geven we je 5 podcasts die het waard zijn om te luisteren.

Wat zijn true crime-podcasts?

True crime-podcasts of misdaadpodcasts zijn non-fictie verhalen, de verhalen die je hoort zijn echt gebeurd en zijn dus geen verzinsel. Er zijn true crime-podcasts die een strafzaak volgen of een coldcase en er zijn er ook die gewijd zijn aan een bekend figuur uit de onderwereld.

De Taghi Podcast

Er zijn een aantal bekende figuren uit het criminele circuit waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Ridouan Taghi is er daar een van en de hoofdverdachte in de veelvoudige liquidatiezaak Marengo. In de podcast van het parool volgt misdaadverslaggever Paul Vugts deze zaak. Samen met Corrie Gerritsma behandelen ze zijn jeugd, de liquidaties waar hij van verdacht wordt en zijn invloed op de rechtsstaat.

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Wat dreef Tristan?

Op 9 april 2011 richtte Tristan van der Vlis een bloedbad aan in het winkelcentrum bij hem om de hoek in Alphen aan den Rijn. Ondanks alle onderzoeken zijn er 10 jaar later nog zoveel vragen. AD-Verslaggevers Carla en Marco gaan in gesprek met politie, justitie, ooggetuigen en ggz. Ook proberen ze de ouders voor hun microfoon te krijgen die nog steeds om de hoek van de Ridderhof wonen. Zo proberen ze het drama te ontrafelen en te begrijpen wat er mis ging in het hoofd van Tristan.

5 true crime podcasts die je moet luisteren

Holleeder - De Finale

In deze serie bespreekt misdaadredacteur Jan Meeus de strafzaak tegen Willem Holleeder. In juli 2019 is hij veroordeeld tot levenslang voor zijn betrokkenheid bij de moordaanslagen op John Mieremet, Cor van Hout, Willem Endstra, Kees Houtman en Thomas van der Bijl. In 8 leveringen geeft deze podcast je een inkijk in de wereld van Holleeder en zijn slachtoffers.

Podcast over Willem Holleeder

Podcast over Willem Holleeder

De Gijzeling van Gladbeck

In De Gijzeling van Gladbeck maken journalist Marcel van Roosmalen en zijn jeugdvriend Roel Gootzen een roadtrip door Duitsland voor een reconstructie van één van de meest roemruchtige bankovervallen ooit. Dat was in het Duitse stadje Gladbeck in 1988. Op de overval volgde een bloedige gijzeling. Welke rol speelden de media in dit spraakmakende gijzeldrama? Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Marcel en Roel zoeken hier antwoord op in deze zesdelige serie. Deze podcast is een productie van BNNVARA en NPO Radio 1.

De Gijzeling van Gladbeck

De Gijzeling van Gladbeck

Het verhaal van Nicky Verstappen

Het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen was een van de zaken waar misdaad verslaggever Peter R de Vries zich mee bezig hield. In deze podcast van De Limburger duiken ze in het onderzoek en de verdachte Jos Brech.

Podcast over Nicky Verstappen

Podcast over Nicky Verstappen

Zoek en vind jouw podcast op TheBestPodcastShows.nl

Op zoek naar een nieuwe podcast om te luisteren dan ben je op TheBestPodcastShows.nl op de juiste plaats. Hier vind je vrijwel alle Nederlandse podcast netjes ingedeeld op genre. Wanneer je er toch bent laat dan een rating achter of een comment onder een van de podcasts.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Podcast

Dit vind je misschien ook leuk