One UI 5

Samsung heeft net als iedere fabrikant een eigen schil of gebruikersinterface die het bovenop Android installeert op telefoons. De eerste Galaxy-apparaten van Samsung werden met de softwareschil genaamd TouchWiz geleverd. Inmiddels is de opvolger daarvan al een aantal jaren oud, en dan hebben we het over One UI. Je leest hier alles over de nieuwste versie van Samsungs One UI.

Wat is One UI 5?

Samsungs One UI 5.0-softwareschil is gebaseerd op Android 13. Deze softwareschil is nog niet aangekondigd, maar dat zal in de komende tijd gebeuren. Volgens geruchten gaat Samsung in juli starten met het open bètaprogramma van One UI 5. Google is inmiddels volop bezig met het testen van Android 13. We verwachten de stabiele versie van Android 13 voor Pixeltelefoons in het najaar van 2022 te gaan zien.

Welke nieuwe functies zitten er in One UI 5?

Er is nog niets bekend over nieuwe functies in One UI 5.

Hoe ziet One UI 5 eruit?

One UI 5.0 zal veel functies van Googles Android 13 overnemen. Het is nog niet bekend om welke functies het gaat.

Wanneer krijgt mijn Samsungtelefoon One UI 

Google werkt momenteel aan Android 13 en zal deze in het najaar van 2022 lanceren voor Pixeltelefoons. Daarna zullen de andere smartphonefabrikanten volgen met updateschema's en planningen en uiteraard de verspreiding van Android 13 voor hun smartphones. Samsung komt doorgaans ook met zo'n schema waarin de Galaxy-telefoons en -tablets genoemd worden die de nieuwe Androidversie krijgen. Dat schema is er nog niet maar op basis van het verleden kunnen we al een goede inschatting maken. We hebben een overzicht gemaakt met Galaxy-telefoons en -tablets waarvan wij verwachten dat ze een update naar Android 13 krijgen. Bekijk het overzicht hier.

One UI 5 Nieuws

Lees al het laatste nieuws over One UI 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties