One UI 4

Lees al het laatste nieuws over One UI 4

Samsung heeft net als iedere fabrikant een eigen schil of gebruikersinterface die het bovenop Android installeert op telefoons. De eerste Galaxy-apparaten van Samsung werden met de softwareschil genaamd TouchWiz geleverd. Inmiddels is de opvolger daarvan al een aantal jaren oud, en dan hebben we het over One UI 4. Je leest hier alles over One UI van Samsung.

Wat is One UI 4?

Samsungs One UI 4.0-softwareschil is gebaseerd op Android 12. In Android 12 kan je de look en feel van je smartphone op verschillende manieren aanpassen. Zo heb je de beschikking over tools om het homescreen, icoontjes, notificaties, wallpapers en nog veel meer functies naar je smaak in te stellen. Verder kan je ook het design van widgets aanpassen: van de zichtbaarheid tot het uiterlijk. Samsung neemt dit zogenaamde themasysteem over, al gaat het wel om een eigen variant daarvan. Samsung heeft tevens vele andere Android 12-functies in zijn softwareschil geïntegreerd waaronder de nieuwe privacyfuncties van Google. One UI 4 is op meerdere Galaxy-apparaten te vinden, zoals telefoons, tablets en smartwatches.

One UI 4

Welke nieuwe functies zitten er in One UI 4?

Er is veel meer veranderd in One UI 4.0. Je leest alles over de nieuwe functies in onderstaand artikel.

One UI 4

Hoe ziet One UI 4 eruit?

One UI 4.0 neemt veel functies van Googles Android 12 over. Dit zijn de belangrijkste functies:

Design
  • Material You: het nieuwe Android 12-thema met dynamische kleuren op basis van je achtergrond komt naar One UI 4.0.
  • Kleurenpallet: je kan zelf handmatig een pallet aan passende kleuren selecteren die je in de hele interface wil zien.
  • Consistente kleuren: alle icoontjes zijn aangepast aan de donkere modus en Samsung is meer consistent in zij  kleurgebruik. Tinten die voordien op elkaar leken, hebben nu ook precies dezelfde kleur.
  • Comfortverbeteringen: One Ui 4.0 krijgt nieuwe geluiden, een rijkere variatie met haptische feedback en nieuwe animaties. Die verbeterde haptische feedback is één van de verbeteringen uit Android 12.
Widgets
  • Widgetaanbevelingen: in de widgetkiezer gaat je Samsung-telefoons widgets aanbevelen.
  • Fotolijstje: je kan je favoriete foto of een galerij van leuke foto's als een fotolijstje op je scherm plaatsen.
Privacy
One UI 4

Kleurenpallet in One UI 4

Nieuwe functies in One UI 4.1

Met de komst van de Galaxy S22-serie zijn we alweer aanbeland bij de volgende versie, en dat is One UI 4.1. In de artikelen hieronder bespreken we de nieuwe mogelijkheden in One UI 4.1.

Wanneer krijgt mijn Samsungtelefoon One UI 4?

Ondertussen zijn er al veel Samsung-telefoons voorzien van One UI 4In dit artikel lees je welke Samsung-telefoons de update al hebben gekregen. Ook One UI 4.1 is onderweg naar meerdere Galaxy-telefoons. Bekijk de lijst hier om te zien of jouw Galaxy-telefoon ook in aanmerking komt voor deze update, en in dit artikel lees je welke telefoons de update al ontvangen hebben in Nederland. Je kan de voortgang van Samsungs updateplannen voor andere Galaxy-telefoons volgen in ons grote update-overzicht.

Zodra de update voor jou beschikbaar is, zie je een melding in de notificatiebalk. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Dit vind je misschien ook leuk