ZTE's tweede generatie under-display selfiecamera is op komst

ZTE's tweede generatie under-display selfiecamera is op komst

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Bedrijven als ZTE werken al jarenlang aan selfiecamera's onder het scherm: de ZTE Axon 20 5G was 's werelds eerste ‘under-display selfiecamera’. Via Weibo heeft ZTE laten weten dat het “tijdens MWC Shanghai” zijn tweede-generatie under-display selfiecamera introduceert.

Selfiecamera onder het scherm

Samsung en LG stonden met de introductie van respectievelijk de Galaxy S8 en G6 aan de vooravond van ontwikkelingen die hebben geleid tot randloze telefoons. Eén van de dingen die het momenteel nog erg lastig maakt om volledig randloze telefoons te introduceren, is de selfiecamera. Fabrikanten als Xiaomi en OnePlus probeerde dit op te lossen met een pop-up selfiecamera, terwijl anderen hun aandacht vestigden op hole-punch notch: die laatste trend heeft uiteindelijk de strijd gewonnen.

ZTE's tweede generatie under-display selfiecamera is op komst

Dat vormt nog niet het einde aan de strijd om randloze telefoons. ZTE wist in 2020 de aandacht van menig techenthousiasteling beet te pakken met zijn Axon 20 5G, de allereerste telefoon die met de selfiecamera onder het scherm in productie is gegaan. Hoewel de technologie werkt, bleek wel dat het nog niet perfect was. DXOMark gaf de Axon 20 5G zelfs de laagste score voor een selfiecamera ooit, wat met name te maken heeft met het waas dat over de selfies heen ligt.

Gerelateerde artikelen

ZTE-topman Ni Fei heeft via Weibo aangekondigd dat het bedrijf niet bij de pakken gaat neerzitten, en dat het tijdens MWC Shanghai (de Aziatische MWC-technologiebeurs) de tweede generatie van zijn under-display selfiecamera's aan zal kondigen. Verder zou ZTE 's werelds eerste ‘3D structured light-technologie’ aankondigen, die eveneens onder het scherm zou werken. Mogelijk gaat ZTE de 3D-technologie gebruiken om gezichtsherkenning van onder het scherm mogelijk te maken.

Lancering van ZTE Axon 30 Pro

Ni Fei gaf geen details vrij over de telefoons waarin deze technologie gebruikt zal worden. Eerder is echter wel naar buiten gekomen dat ZTE van plan is om op korte termijn de ZTE Axon 30 Pro 5G uit te brengen. Het toestel zou mogelijk als eerste toestel wereldwijd een 200 MP-camera krijgen en is voor ZTE vermoedelijk de eerste telefoon met de Snapdragon 888-chipset. Het is daarbij mogelijk dat deze telefoon dus een under-display camera bevat en 3D-gezichtsherkenning ondersteunt.

ZTE's tweede generatie under-display selfiecamera is op komst

ZTE kondigt de technologie aan tussen 23 en 25 februari, gedurende het MWC Shanghai-evenement.

Vooralsnog zijn details over de precieze lancering schaars en is het wachten op de afronding van het ZTE-evenement in Shanghai voor meer informatie over de nieuwe ZTE-technologieën. Wat ZTE heeft gewijzigd voor zijn nieuwe under-display selfiecamera, die door een OLED-scherm kan werken, is op dit moment nog niet bekend. Het is in ieder geval te verwachten dat ZTE verbeteringen doorvoert in de kwaliteit van de selfies die het toestel aflevert.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk