ZTE-topman hint naar smartphone met 20 GB werkgeheugen

ZTE-topman hint naar smartphone met 20 GB werkgeheugen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De ZTE Axon 30 Ultra is nog maar net te koop via de webshop van ZTE, en de geruchtenmolen richt zich alweer op een nieuwe ZTE-smartphone: eentje met een enorme hoeveelheid werkgeheugen.

ZTE-smartphone met 20 GB werkgeheugen

Het is een ZTE-topman, Lu Qianhao, die een bericht op Weibo dat leidt tot de eerste speculaties over een 20 GB RAM-telefoon van de fabrikant. Qianhao hint namelijk naar een 20 GB RAM-telefoon. Daarmee zou de fabrikant vele huidige topmodellen met 12 GB en 16 GB werkgeheugen achter zich laten evenals de Lenovo Legion 2 Pro die maar liefst 18 GB RAM heeft om apps snel te kunnen opstarten. De telefoon zou ook een selfiecamera onder het scherm hebben, mogelijk ZTE's tweede generatie under-display selfiecamera.

Bericht van ZTE-topman op Weibo

Bericht van ZTE-topman op Weibo

Er wordt echter gespeculeerd dat een deel van dit geheugen virtueel zou kunnen zijn, waarbij een deel van de interne opslag wordt 'geleend' om als werkgeheugen te fungeren. De ZTE-telefoon zou beschikken over 18 GB RAM en 2 GB virtueel werkgeheugen. OPPO, Vivo en Xiaomi werken al aan virtueel werkgeheugen, ook wel bekend als Extended RAM. Het is ook mogelijk dat de telefoon daadwerkelijk 20 GB fysiek werkgeheugen heeft.

Als deze geruchten waar zijn, gaat ZTE een nieuwe hoge lat leggen voor het werkgeheugen van smartphones. Maar liefst 20 GB RAM moet ervoor zorgen dat het schakelen tussen apps, bestandsverwerking en gamen supersnel verloopt op deze telefoon. De telefoon zal meer werkgeheugen bevatten dan de meeste pc's en laptops van tegenwoordig. Daarmee heb je meteen een antwoord op de vraag of zoveel werkgeheugen echt noodzakelijk is. Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Via GizmoChina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk