ZTE toont concept modulaire smartphone

ZTE toont concept modulaire smartphone

Phonebloks

Een echte hype is het nog niet aan het worden in telecomland maar toch zijn er blijkbaar steeds meer bedrijven die brood zien in het ontwikkelen van een duurzame smartphone. Het begon allemaal in oktober van het vorige jaar, toen Motorola de handen ineen sloeg met Nederlands ontwerper Dave Hakkens. Zijn idee, genaamd Phonebloks, houdt in dat een smartphone of tablet moet bestaan uit losse blokjes die je kunt vervangen of omwisselen.

LEGOfoon

Zo zou je bijvoorbeeld dus, in plaats van een nieuw toestel te kopen, makkelijk je telefoon kunnen upgraden door zelf de processor te vervangen. Of de camera vervangen als deze beschadigd is door een val. Gewoon even een nieuwe cameramodule aanschaffen en als een LEGO-blokje op je toestel klikken. Handig, toch?

ZTE

In december toonde Xiaomi al interesse in dit concept en nu heeft dus ook ZTE zich aan het front gemeld met deze. Op de CES in Las Vegas prijkt een concept-toestelmet de naam Eco-Mobius in de vitrines van ZTE en dat is aan de ene kant uniek en aan de andere kant dubieus.

Uniek omdat het daarmee het eerste bedrijf is dat zo'n toestel 'live' aan de consument toont en niet alleen in een video of afbeelding. Dubieus omdat deze concept-phone eigenlijk alleen maar een visie is, een lege huls. Het apparaat is helemaal niet functioneel en daarnaast heeft een woordvoerder laten weten dat ZTE niet echt bezig is met de ontwikkeling van een modulaire telefoon. Het bedrijf speelt slechts met het idee en heeft verklaard dat het hooguit bezig met nadenken over hoe zo'n toestel werkelijkheid kan worden.

Beschikbaarheid

Het lijkt er een beetje op dat ZTE dit design-concept alleen maar toont om wat publiciteit te genereren. Toch is het wel interessant dat er duidelijk groeiende interesse is voor modulaire toestellen. De kans is echter niet erg groot dat ZTE daadwerkelijk als eerste met een volledig werkende modulaire telefoon op de proppen komt. Daarvoor moeten we ons waarschijnlijk wenden tot Motorola, dat met Project Ara een serieuze poging doet om dit idee te realiseren.

Bron: TheVerge.com

Benieuwd naar hoe zo'n Legofoon er in de ogen van Motorola uitziet? Klik hieronder voor de video:

Lees meer over:
ZTE

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties