Laat deze ZTE Nubia een notch achterwege dankzij een extra scherm op de achterkant?

Laat deze ZTE Nubia een notch achterwege dankzij een extra scherm op de achterkant?

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

ZTE gaat heeft op het moment geen makkelijke tijd dankzij Amerikaanse sancties. Hoe ze hun ontwerpen moeten uitvoeren is nog even de vraag, maar dit weerhoudt het bedrijf er niet van om weer met een interessant concept te komen.

Concept ZTE Nubia

ZTE heeft een reputatie als het gaat om het brengen van telefoons met interessante specificaties. De ZTE Axon 7 wist te verbazen door zijn uitmuntende Dolby Atmos-speakers. Andere keuzes die de Chinese fabrikant in zijn telefoons maakt zijn minstens zo interessant, maar niet altijd even aantrekkelijk. Zo bracht het bedrijf met zijn ZTE Axon M een telefoon die over twee schermen beschikt en opvouwbaar is. In april troffen we zelfs een concept van een ZTE die over een dubbele notch beschikt. 

Nu lijkt het bedrijf er in een concept van een nieuwe ZTE Nubia weer gespeeld te worden met beeldschermen. Nu is er alleen geen enkele notch te vinden, ondanks een oppervlakte-vullend scherm. 

[readmore articles="193764,193397,193035"]

ZTE Nubia concept

Of het ontwerp daadwerkelijk geproduceerd gaat worden is op dit moment nog de vraag, maar het toestel ziet er wel heel interessant uit. Het lijkt op een patent van Samsung dat we eerder deze week voorbij zagen komen. Op de achterzijde van dit toestel lijkt zich ook een extra beeldscherm te bevinden. Waarschijnlijk dienen de camera's erboven meteen ook als selfie-camera, want die vinden we op de voorzijde niet. Dit resulteert in een toestel met erg dunne schermranden en een zeer bescheiden kin en dito voorhoofd. 

ZTE Nubia concept

Vingerafdrukscanner(s)

Aan beide zijden zijn vlakken aangebracht die wat dieper in de behuizing liggen. Vermoedelijk dienen deze oppervlaktes als vingerafdrukscanner. Andere knoppen steken wel buiten de behuizing uit, dus de inkepingen zouden wel eens een dubbele vingerafdrukscanner kunnen verraden. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een vingerafdrukscanner onder één van de schermen, klinkt het logisch dat er een andere locatie voor de scanner gezocht moet worden. Of en waarom het er twee moeten zijn is alleen niet duidelijk.

ZTE voorziet weer eens interessante technieken voor zijn mogelijke telefoon. Het is alleen nog wel de vraag met welk besturingssysteem dit allemaal aangestuurd gaat worden. Zolang de Amerikaanse senaat aan een verbod op Amerikaanse leveringen blijft vasthouden, zal Android weinig met het toestel te maken mogen hebben.

Bron: GSMArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk