ZTE patenteert piepkleine selfiecamera naast accu-indicator

ZTE patenteert piepkleine selfiecamera naast accu-indicator

ZTE-selfiecamera

ZTE houdt niet van grote scherminkepingen, zoveel is duidelijk. Nubia, ZTE's dochtermerk bracht recent nog een telefoon met twee schermen op de markt om zo een noodgedwongen 'notch' voor de selfiecamera te vermijden. Je kan dan namelijk met de hoofdcamera aan de achterkant een selfie nemen. Een recent patent van het Chinese merk wijst erop dat het bedrijf ook andere oplossingen onderzoekt om op een subtiele manier een selfiecamera in het beeldscherm te verwerken.

LetsGoDigital heeft een patent ontdekt van het merk waarbij de selfiecamera onder het scherm wordt geplaatst op een erg onopvallende plek in de statusbalk. ZTE gaat een selfiecamera gebruiken waarvan de diameter van de lens even groot is als de statusbalk, en zo krijgt de selfiecamera dan een subtielere plaats naast de indicator voor je accucapaciteit.

Beeld van de ZTE

Conceptbeeld van de kleine camera naast de accu-indicator. Bron: LetsGoDigital

Kleine camera

Het is opvallend dat ZTE een kleinere camera gebruikt, dan wat we zien bij de meeste andere fabrikanten, dat blijkt uit de beelden die bij de patentaanvraag horen. Het is niet de eerste keer dat we zo'n kleine selfiecamera hebben gezien, want Samsung pakte onlangs uit met zijn kleinste camerasensor tot nu toe: de ISOCELL Slim GH1. Die tracht de technologie van grotere sensors te evenaren ondanks de kleinere diameter.

ZTE patenteert piepkleine selfiecamera naast accu-indicator

Beeld van de kleinste camerasensor van Samsung

Mogelijk zullen we in de toekomst veel meer subtiele plaatsingen zien van de selfiecamera. Daarnaast zien we ook meer telefoons met twee schermen, zoals ook de Xiaomi Mix Mix Alpha die slechts één camera-opstelling aan de achterkant heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer en bij welke telefoon we de kleine scherminkeping van ZTE te zien krijgen.

Wat vind jij de beste oplossing? Een pop-up camera, een kleine scherminkeping zoals bij ZTE of een tweede scherm? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
ZTE

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties