ZTE Hawkeye: Androidtelefoon die je ogen volgt nu te bestellen voor $199

ZTE Hawkeye: Androidtelefoon die je ogen volgt nu te bestellen voor $199
ZTE is vorig jaar een crowdsourcingproject gestart waarbij deelnemers hun idee van een supersmartphone konden indienen. Het winnende idee van dit project werd bekend gemaakt alleen was het nog niet bekend wanneer het toestel in productie zou gaan. Tot nu.

ZTE Project CSX aka ZTE Hawkeye

ZTE heeft het Project CSX genoemd, CSX staat voor Crowd Source X waarmee crowdsourcing wordt bedoeld. Crowdsourcing is het uitbesteden van een opdracht aan een veelal grote groep mensen, in de vorm van een open podium. Handig voor ZTE natuurlijk, hun R&D-afdeling kan zo extra vrije dagen opnemen terwijl honderden zo niet duizenden mensen over de hele wereld hun creativiteit de vrije loop laten.

Uit dit project is natuurlijk ook een winnaar naar voren gekomen: een high-end telefoon die je aan de muur kan plakken, waarna hij je oogbewegingen volgt. Op die manier kan hij automatisch scrollen. Dit concept heeft de naam Hawkeye gekregen. 

[readmore articles="187118"]

De Hawkeye kan worden bestuurd door middel van de camera's op het toestel die je iris volgen. Dit is geen nieuw concept, Samsung deed dit kunstje al eerder met de Galaxy S4, maar ZTE heeft naar eigen zeggen de techniek een stuk verbeterd. De software kan oogbewegingen zodanig interpreteren dat je er binnen een app mee kunt navigeren. Zo kun je dus een boek lezen en een bladzijde omslaan door alleen met je ogen te bewegen.

Daarnaast kun je door de zelfklevende coating het toestel plakken waar je maar wilt. Dus tijdens het tandenpoetsen kun je tegelijkertijd het nieuws op Androidworld lezen omdat je de Hawkeye even op de spiegel hebt geplakt. Het is niet duidelijk op welke oppervlakten de Hawkeye geplakt kan worden en hoe lang hij het volhoudt.

ZTE Hawkeye

Specificaties

De ZTE Hawkeye krijgt een 5,5 inch LCD-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels. Verder zal er een Qualcomm Snapdragon 821-soc of nieuwer in komen te liggen en 4 of 6GB werkgeheugen en 64 tot 128GB aan opslaggeheugen krijgen. Er zijn dus camera's en sensoren ingebouwd die de beweging van je ogen traceren, evenals een vingerafdrukscanner.

In het kader van crowdfunding kunnen backers via het project op Kickstarter het concept steunen voor slechts $199. Zij kunnen dan een pre-order plaatsen waarbij het de bedoeling is dat de ZTE Hawkey in september aan hen wordt uitgeleverd.

Bron: ZTE via Android Central

Lees meer over:
ZTE

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties