ZTE gaat een smartphone maken die aan de muur blijft plakken

ZTE gaat een smartphone maken die aan de muur blijft plakken

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

De afgelopen maanden hield ZTE een wedstrijd waarbij men zijn of haar droomsmartphone kon insturen. De voorwaarde: het moet haalbaar zijn. De fabrikant heeft nu een winnaar aangekondigd: een high-end telefoon die je aan de muur kan plakken, waarna hij je oogbewegingen volgt. Op die manier kan hij automatisch scrollen.

ZTE Project CSX

Het ontwerpen van een innovatieve smartphone is eenvoudiger als je een hoop ideeën aangeleverd krijgt. ZTE maakte daarom gebruik van een wedstrijd onder de naam Project CSX, en beloofde de winnaar zijn telefoon en verschillende andere prijzen. Na een aantal rondes is er een winnaar gekozen: een smartphone die door zijn speciale achterkant aan de muur blijft plakken. Een bizarre feature die samenhangt met de volgende:  het toestel heeft camera's onder en boven het scherm die de bewegingen van je oog volgen en zo automatisch scrollen in webpagina's, pdf's en andere media. Dat klinkt een stuk bekender en dat klopt. Samsung gebruikte deze technologie jaren geleden al met één camera in de Galaxy S4. Daarop werkte het matig, maar ZTE is ervan overtuigd dat het op de CSX-telefoon een handige toevoeging is.

ZTE Project CSX

Mogelijke specificaties

De fabrikant heeft ook specificaties bekendgemaakt die het 'graag op de smartphone wil zien'. Denk aan een 5,5 inch QHD-scherm, Snapdragon 823-soc of nieuwer, 4/6GB werkgeheugen en 64GB/128GB opslaggeheugen. De camera's krijgen mogelijk resoluties van 16 en 8 megapixel, het toestel draait op Android 7.0 Nougat en de accu moet tussen de 3500 en 4000 mAh groot zijn. ZTE zegt te overwegen de smartphone ook in 4,7 en 6 inch uitvoeringen op de markt te brengen. 

Beschikbaarheid

Wanneer de ZTE CSX-smartphone moet uitkomen, is nog volstrekt onduidelijk. Op het forum rept de fabrikant met geen woord over een releasedatum en verkoopprijs. Wij zijn daarom sceptisch over het project, en achten het goed mogelijk dat we er over een half jaar niets meer over horen. Wat denk jij?

Bron: ZTE

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk