ZTE Axon V heeft camera in uitsteeksel aan de zijkant

ZTE Axon V heeft camera in uitsteeksel aan de zijkant
Het realiseren van een zo hoog mogelijke screen-to-body-ratio is momenteel een van de grootste trends binnen de smartphone-industrie. In de afgelopen jaren hebben we veel manieren gezien waarop smartphonebedrijven proberen de randen van hun telefoons in te perken. ZTE lijkt dit met een totaal nieuwe methode te doen, maar het is de vraag of het alternatief daadwerkelijk in de smaak zal vallen bij consumenten.

Axon V

We kijken naar twee telefoons van ZTE, met elk hun eigen, unieke camera-wegwerkmethode. De Axon V heeft het meest opvallende ontwerp van de twee. In plaats van een traditionele notch te gebruiken, besloot ZTE om de camera's aan de voorkant van het toestel te plaatsen in een uitstulping rechts bovenaan het frame. Dit resulteert in een 6,8 inch OLED-scherm dat vrijwel geen randen heeft, met als neveneffect een vreemd uitsteeksel aan de zijkant. De extra ruimte die hierdoor vrijkwam in de Axon V zou extra batterijcapaciteit mogelijk maken, maar of dit de vraag van de consument tegemoetkomt lijkt erg onzeker.

[readmore articles="197846"]

ZTE Axon V render

Axon S

Naast de Axon V komt ZTE ook met de Axon S, die op zijn beurt ook met een origineel ontwerp komt. De Axon S is namelijk het eerste toestel dat het welbekende camera-uitschuifmechanisme heeft geïmplementeerd in de zijkant. Telefoons zoals de OPPO Find X, Honor Magic 2 en Xiaomi Mi Mix 3 hebben camera's die vanuit de bovenkant naar buiten schuiven, in tegenstelling tot de Axon S waarbij de cameraopstelling horizontaal uit de linkerkant schuift. In het uitschuifbare component heeft ZTE  twee camera's aan de voorzijde, drie camera's aan de achterzijde en een LED-flitser verstopt. Dit resulteert in een telefoon met een screen-to-body-ratio van 95%.

[readmore articles="197802"]

ZTE Axon S

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de twee telefoons in Nederland zullen worden verkocht, maar toch is het leuk om dit soort uitprobeersels te zien van bedrijven in een poging om bezels definitief vaarwel te zeggen. Hoe de telefoon het in China zal doen is lastig te zeggen, maar tot nog toe zijn de reacties erg wisselend.

Lees meer over:
ZTE

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties